Ajankohtaista sivun pääkuva

Uutisarkisto 2021

Uutisarkisto 2021

Sisältöjulkaisija

angle-left Poikolanpiha Juuassa aloittaa toimintansa
Rekrytointi vielä avoinna oleviin ohjaajan tehtäviin on käynnissä.
Rekrytointi vielä avoinna oleviin ohjaajan tehtäviin on käynnissä.
23.07.2021

Poikolanpiha Juuassa aloittaa toimintansa

Kehitysvammaisille tehostettua palveluasumista tarjoava Poikolanpiha Juuan keskustassa aloittaa toimintansa elokuun alussa. Uuden yksikön asiakaspaikat ovat jo täynnä ja asukkaat odottavat muuttoa.

- Ensimmäiset asiakkaamme ovat jo käyneet tutustumassa ja odottavat kovasti muuttoa. Uusi yksikkömme mahdollistaa heille turvallisen, omatoimisen asumisen omalla kotipaikkakunnalla, kertoo palveluesimies Taina Tolonen.

Tehostetun palveluasumisen yksikkö eroaa tavanomaisesta palveluasumisesta siinä, että henkilökunta on aina paikalla. Tukea ja apua on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina ympärivuoden.

Asuminen Poikolanpihassa on ryhmämuotoista, vaikka jokaisella asiakkaalla on oma asunto minikeittiöllä ja kylpyhuoneella. Tilat on jaettu asiakkaiden tarpeiden ja tarvittavan varustelutason mukaan kolmeen soluun, joiden käytettävissä ovat myös yhteiset tilat. Kaikkiaan Poikolanpihassa on 15 asiakaspaikkaa.

Ohjaajaksi Poikolanpihaan?

Poikolanpiha työllistää sairaanhoitajan ja asumisen ohjaajan lisäksi 13 ohjaajaa. Ohjaajien rekrytointi on tällä hetkellä käynnissä.

- Elokuussa aloitamme toiminnan ensin yhden solun osalta ja laajennamme toimintaa, kun saamme rekrytoitua työntekijät vielä avoinna oleviin tehtäviin. Avoinna olevia ohjaajan paikkoja on tällä hetkellä kuusi, kertoo Tolonen.

- Pienellä paikkakunnalla on omat etunsa. Meillä täällä Juuassa yhteistyö on tiivistä ja toiminnan kehittäminen aktiivista. Tuuraamme vammaispalveluissa toisiamme, ja asiakkaamme tulevat tutuiksi niin asumisen kuin työ- ja päivätoiminnan puolella, Tolonen lisää.

Aktiivinen ja asiakaslähtöinen toiminnan kehittäminen on huomattu myös valtakunnallisesti ja Juuan tuettu asuminen on kerännyt kiitosta etätuen kehittämisestä tukiasumisessa. Juuan toimintakeskukset ovat myös olleet aktiivisesti mukana asiakkaiden digitaalista osallisuutta edistävässä toiminnassa.

Yksikkö itsessään on jo hyvä esimerkki toimivasta yhteistyöstä. Juuan kunnan rakennuttamalle Poikolanpihalle löytyi keskeinen paikka Juuan keskustasta aivan uuden koulun vierestä. Tilasuunnitteluun ja yksikön nimeämiseen osallistui Siun soten ammattilaisten lisäksi asiakasraati, jossa oli mukana myös asiakkaiden omaisten edustajat.

- Uudet, kauniit ja hyvin suunnitellut tilat ovat keränneet jo kiitosta. Tiloissa on huomioitu asiakkaiden tarpeiden lisäksi hyvin myös henkilökunnan tarpeet. Aivan erityisesti kaikki kävijät ovat kehuneet Poikolanpihan rauhallista tunnelmaa, lisää Tolonen tyytyväisenä.

Avoimiin tehtäviin voi hakeutua rekrytointi-ilmoituksen kautta, mutta yhteyttä voi ottaa myös suoraan puhelimitse 013 330 5428.

 

Aiheeseen liittyvää:

Siun sote perustaa uuden kehitysvammaisten tehostetun palveluasumisen yksikön Juukaan

Etätoiminnalla tuetaan asiakkaiden vahvuuksia ja omatoimisuutta

Ohjaaja: kehitysvammaisten asumispalvelut, Juuka (ID4859) (rekrytointi.com)

Kehitysvammaisten tehostetun palveluasumisen yksikkö Poikolanpiha, kuva yhteistiloista sisältä

Kehitysvammaisten tehostetun palveluasumisen yksikkö Poikolanpiha, kuva yhteistiloista terassilta

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita: