Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Uutisarkistot: 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote perustaa uuden kehitysvammaisten tehostetun palveluasumisen yksikön Juukaan
21.12.2020

Siun sote perustaa uuden kehitysvammaisten tehostetun palveluasumisen yksikön Juukaan

Juukaan rakennetaan parhaillaan uutta kehitysvammaisten tehostetun palveluasumisen yksikköä, joka valmistuu ensi kesänä. Asumisyksikkö rakennetaan keskeiselle paikalle Juuan keskustaan ja rakennuttajana toimii Juuan kunta.

- Kehitysvammaisten tehostetun palveluasumisen yksikkö on tarkoitettu kehitysvammaisille, jotka tarvitsevat ympäri vuorokautista tukea omatoimisen asumisen mahdollistamiseksi. Yksikössä henkilökunta on paikalla vuoden jokaisena päivänä, kaikkina kellonaikoina, vammaispalvelujen palvelujohtaja Jari Nevanto kertoo.

- Juuassa ei ole aiemmin ollut kehitysvammaisten tehostetun palveluasumisen yksiköitä. Uusi asumisyksikkö mahdollistaa asiakkaille turvallisen asumisen kotipaikkakunnallaan, Nevanto jatkaa.

Tehostetun palveluasumisen yksikköön tulee yhteensä 15 asiakaspaikkaa. Yksikön asumistilat on jaettu kolmeen osaan asiakkaiden tarpeiden ja varustelutason vaihteluiden mukaan. Asumisyksikön tilat ovat monipuoliset ja suunniteltu vastaamaan asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin. Parhaillaan asiakkailla on mahdollisuus esittää toiveita huoneista tai asunnoista sekä vaikuttaa oman kodin tehosteseinän väreihin.

Asumisyksikön suunniteltu avaamisaika on heinäkuussa 2021 ja uusien työntekijöiden rekrytointi alkaa alkuvuodesta. Tehostetun palveluasumisen yksikkö tulee työllistämään yhteensä 15 työntekijää.

- Työntekijät muodostavat kokonaan uuden työyhteisön ja heidät tullaan perehdyttämään tehtävään huolella. Aiomme hyödyntää perehdytyksessä Honkalampi-keskuksen osaamista vastaavanlaisesta toiminnasta, Nevanto kertoo.

Uuden yksikön nimen valitsemiseksi käynnistettiin nimikilpailu, johon saivat osallistua kaikki Siun soten vammaispalvelujen asumisen sekä työ- ja päivätoiminnan yksiköt. Nimiehdotuksia tuli yhteensä 34, joista asiantuntijaraati valitsi viime viikolla nimeksi Poikolanpiha.

- Poikolanpiha on paikallinen ja uniikki nimi, joka kertoo hyvin yksikön sijainnista. Nimi on aikuisten yksikölle sopiva ja se on helppo lausua. Karjalainen ja positiivinen nimi luo mielikuvan siitä, että täällä pihassa ollaan kotona, palveluesimies Taina Tolonen kuvailee asiantuntijaraadin perusteluja.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)