Siun sote kuva

Medialle

Viestimme palveluistamme ja toiminnastamme avoimesti ja aktiivisesti. Viestintä tukee ja edistää kuntayhtymän perustehtävän ja strategisten tavoitteiden toteutumista.

Median yhteydenottopyynnöt

Siun soten viestintä palvelee mediaa mm. haastateltavien etsimisessä ja muissa viestintään liittyvissä asioissa. Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse viestinta(at)siunsote.fi tai viestintäpalvelujen henkilökuntaan.

Lausuntoja medialle antaa se Siun soten asiantuntija, joka vastaa kyseessä olevasta asiasta ja tuntee sen parhaiten. Hyvinvointialueen hallinnon ja toimialueiden keskeisten asiantuntijoiden ja johdon yhteystiedot löytyvät täältä:

Tietopyynnöt

Tietopyynnöt pyydämme lähettämään kirjaamon kautta: kirjaamo(at)siunsote.fi.

Yksilöithän tietopyyntösi riittävästi siten, että pystymme paikallistamaan pyydetyn tiedon.

Tiedotteet

Tiedotejakelumme kattaa niin maakunnalliset kuin valtakunnalliset mediatkin. Käytämme ePressi-tiedotejakelupalvelua ja löydät uutishuoneemme täältä. Jos haluat mukaan Siun soten tiedotejakeluun, lähetä viesti sähköpostiin viestinta(at)siunsote.fi.

Tietosuojaselosteeseemme voit tutustua täällä.

Hallituksen ja valtuuston esityslistojen julkaisemisesta lähetetään tieto maakunnan medioille erillisellä sähköpostiviestillä. Päätöskoosteet pöytäkirjojen julkaisemisen yhteydessä lähetetään tiedotejakelulla.

Siun soten viestintää ohjaavat yhteiset arvomme:

  • Asiakaslähtöisyys: käytämme selkeää ja ymmärrettävää kieltä. Viestintä kuntalaisille on osa palvelutehtäväämme.
  • Vastuullisuus: tiedotamme asioista oikea-aikaisesti ja antamamme tiedot ovat oikeita, selkeitä ja riittäviä.
  • Yhdenvertaisuus: tiedotamme monikanavaisesti ja otamme huomioon eri kohderyhmät. Kohtelemme eri tiedotusvälineitä tasapuolisesti.

Kuvaaminen

Kuvaaminen toimitiloissamme

Muun muassa aulat, odotustilat, kahvilat ja toimitilojemme ulkoalueet ovat julkisia tiloja, joissa kuvaamiseen ei tarvitse erillistä lupaa. Henkilökuntaa tai muita potilaita ei saa kuvata ilman heidän lupaansa.

Toisen ihmisen kuvaaminen tiloissamme ilman hänen suostumustaan voi olla kiellettyä (salakatselu). Kuvaamisen pitää aina tapahtua niin, ettei kenenkään yksityisyyttä loukata.

Erilaisissa hoitotiloissa kuvaaminen edellyttää luvan henkilökunnalta ja kuvissa tunnistettavasti esiintyviltä asiakkailta.

  • Luvan kuvaamiseen hoitotiloissa voi antaa kyseisen yksikön esimies. Ota yhteyttä Siun soten viestintään, joka auttaa järjestelyissä.
  • Jos kyse on esimerkiksi tv-ohjelman kuvauksista tai henkilöhaastatteluista muussa kuin henkilön vastuualueeseen liittyvassä asiassa, ota yhteyttä Siun soten viestintään. Kuvauslupa toimitiloissamme voi vaatia esimerkiksi sairaalan johtajan tai toimialuejohtajan hyväksynnän.

Keskussairaalan alueella kuvaaminen ja dronen lennättäminen:

  • Ilmoita tulostasi Siun soten viestintään ja/tai keskussairaalan vahtimestareille puh. 013 330 1301. Etukäteen kuvauskeikasta ilmoittaminen helpottaa kaikkien työtä, sillä vahtimestarit joutuvat joka tapauksessa tarkistamaan, millä asioilla alueella liikutaan.
  • Dronen lennättämiseen tarvitset erikseen luvan: Terho Vattulainen, terho.vattulainen(at)siunsote.fi, puh. 013 330 4420.
    Katso myös: droneinfo.fi - Älä lennätä täällä

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fiViestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Soile Asikainen
Puh. 013 330 4526
soile.asikainen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

somejako