Asiointi kuva

Lääkkeiden annosjakelun palveluseteli

Lääkkeiden annosjakelulla tarkoitetaan palvelua, jossa apteekki  toimittaa asiakkaan säännöllisesti käyttämät lääkkeet jaeltuina annoskohtaisiin pusseihin tai annostelijoihin yleensä kahden viikon erissä. Palvelun tarkoituksena on tarkoituksenmukaistaa lääkkeiden käyttöä, ehkäistä läkepoikkeamia ja vähentää tarpeettomia lääkehoidon kustannuksia.

Lääkkeiden annosjakelu sopii niille asiakkaille, joilla on useita suun kautta otettavia lääkkeitä säännöllisessä käytössä ja joiden lääkehoito on riittävän vakiintunutta.

Valitse palvelusetelituottaja

Jos sinulla on todettu tarve lääkkeiden annosjakeluun, sinulle myönnetään lääkkeiden annosjakelun palveluseteli. Valitse apteekki, josta haluat tilata lääkeiden annosjakelun.

Siun soten hyväksymät palvelusetelituottaja-apteekit löydät Vaana.fi-sivustolta, jossa voit etsiä ja vertailla apteekkeja.

Valittuasi apteekin, tee apteekin kanssa kirjallinen sopimus. Sopimuksella annat suostumuksen henkilö- ja lääkitystietojen toimittamisesta apteekkiin sekä apteekille luvan hakea lääkitystietosi reseptikeskuksesta ja hyödyntää lääkevaihtoa kustannusten säästämiseksi.

Saat apua kotihoidolta tai asumisyksikön henkilökunnalta lääkkeiden annosjakeluun liittyen.

Lääkkeiden annosjakelun palveluseteli kattaa lääkkeiden jaon, mutta sinä itse maksat käyttämäsi lääkkeet.

Palvelusetelituottajalle

Palvelusetelituottajaksi lääkkeiden annosjakeluun haetaan miunpalvelut.fi kautta. Liitä hakemukseen sääntökirjassa mainitut liitteet.

Lääkkeiden annosjakelun sääntökirja koostuu kahdesta osasta, yleinen ja palvelukohtainen osa. Sääntökirjasta löydät vaatimukset palveluntuottamiselle, joten lue sääntökirja huolellisesti ennen palvelusetelituottajaksi hakeutumista.

somejako