Asiointi kuva

Lapsiperheiden kotipalvelun palveluseteli

Lapsiperheiden kotipalvelu on sosiaalihuoltolain (1301/2014) mukaista lapsiperheille suunnattua palvelua. Lapsiperheiden kotipalvelu on tavoitteellista, suunnitelmallista ja määräaikaista. Kotipalvelulla tuetaan perheen omien voimavarojen vahvistumista ja arjessa selviytymistä. Palvelun myöntäminen perustuu aina sosiaalihuollon ammattilaisen tekemään palvelutarpeen arviointiin.

Palvelun myöntämisen perusteet sekä lapsiperheiden kotipalvelun yhteystiedot löydät Lapsiperheiden kotipalvelun nettisivuilta.

Palvelu toteutetaan Siun soten omana toimintana, ostopalveluna ja palvelusetelipalveluna. Lapsiperheiden kotipalvelu on asiakkaalle maksutonta 1.1.2021 alkaen, eikä asiakkaalle koidu kustannuksia myönnetystä kotipalvelusta riippumatta toteutustavasta.

Palvelusetelituottajakaan ei saa asiakkailta periä omavastuuta palvelusetelin käytöstä. Lapsiperheiden kotipalvelun palvelusetelissä Siun sote käyttää kattohintaa, jolla tarkoitetaan palveluseteliä, jonka enimmäishinnan Siun sote on määritellyt (hyväksymisehto). Palvelusetelituottaja ei voi korottaa lapsiperheiden kotipalvelun palvelusetelipalvelun hintoja.

Valitse palvelusetelituottaja

Kun olet saanut palvelusetelin, vertaile Siun soten hyväksymiä palvelusetelituottajia ja valitse itsellesi sopivin. Ota yhteyttä valitsemaasi palvelusetelituottajaan. Palvelusetelituottaja tekee kanssasi sopimuksen, johon kirjataan keskeiset sovitut asiat, oikeudet ja velvollisuudet. Sopimus kuuluu kuluttajasuojalain piiriin. 

Palvelusetelillä tuotettavassa lapsiperheiden kotipalvelussa asiakas valitsee itse palveluntuottajan Siun soten hyväksymien palvelusetelituottajien listalta.

Siun soten hyväksymät lapsiperheiden kotipalvelun palvelusetelituottajat

Palvelusetelituottajalle

 

Lapsiperheiden kotipalvelun sääntökirja koostuu kahdesta osasta, yleinen ja palvelukohtainen osa. Sääntökirjasta löydät vaatimukset palveluntuottamiselle, joten lue sääntökirja huolellisesti ennen palvelusetelituottajaksi hakeutumista.

Palvelunsisältö määritellään asiakkaan yksilöllisessä suunnitelmassa. Palvelusetelituottajana sitoudut tuottamaan palvelun asiakkaalle sen sisältöisenä ja laajuisena kuin se on suunnitelmaan kirjattu. Palvelusetelituottajalla on velvollisuus tarkistaa, että asiakkaalla on voimassaoleva palveluseteli. Ilman voimassaolevaa palveluseteliä palvelusetelituottaja ei voi laskuttaa palvelua Siun sotelta.

Hakeudu palvelusetelituottajaksi Palse.fi-portaalin kautta ja liitä hakemukseen sääntökirjassa vaaditut liitteet.

Linkki lapsiperheiden kotipalvelupalveluseteli yhteystiedot

Yhteystiedot

somejako