Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Uutisarkistot: 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Outokummun terveysaseman infektiovastaanotto lakkaa 4.9.2020: muutoksella parannuksia alueelliseen koronanäytteenottoon ja muiden palvelujen saatavuuteen
03.09.2020

Outokummun terveysaseman infektiovastaanotto lakkaa 4.9.2020: muutoksella parannuksia alueelliseen koronanäytteenottoon ja muiden palvelujen saatavuuteen

Siun sote muutti maalis-huhtikuun 2020 vaihteessa terveysasemiensa toimintaa koronavirusepidemian vuoksi ja ajaksi. Koronaepidemian ajan terveysasemille tulee aina soittaa ennen paikan päälle saapumista ja infektioita potevien potilaiden vastaanottokäynnit keskitetään tietyille terveysasemille. Yksi infektiovastaanotoista on sijainnut Outokummun terveysasemalla, josta se lakkaa 4.9.2020. Muu toiminta terveysasemalla jatkuu entiseen tapaan. Outokummun ja Polvijärven infektiopotilaat ohjataan 7.9.2020 alkaen Liperin terveysasemalle. Muutos parantaa koronanäytteenottoon pääsyä alueellisesti ja vahvistaa terveysasemien muiden palvelujen saatavuutta.

Osalla Siun soten terveysasemista ei koronavirusepidemian aikana ole hoidettu lainkaan infektiopotilaita, vaan heidät on ohjattu terveysaseman palvelunumerosta lähimmälle asemalle, jossa on infektiovastaanotto. Erilliset infektiovastaanotot avattiin keväällä 2020 kahdeksalle Siun soten terveysasemalle, muun muassa Outokumpuun ja Liperiin. Käytännöllä on pyritty suojelemaan potilaita ja henkilökuntaa sairastumisilta sekä turvaamaan asioiden sujuva hoito ilman puhelimien tai terveysasemien ruuhkautumista.

Sekä Outokummun että Liperin infektiovastaanotolla on työskennellyt yhdestä kahteen sairaanhoitajaa ja yksi lääkäri. Vastaanotoilla on järjestetty arkipäivisin koronanäytteenottoa, ja asemakohtainen päivittäinen näytteenottokapasiteetti on ollut 35–40 näytettä. Viimeisen kahden viikon aikana koronanäytteitä on otettu Outokummussa keskimäärin 15 (vaihteluväli 6–22) päivässä ja Liperissä 30 (vaihteluväli 18–47). Lääkärin vastaanottoja infektiovastaanotoilla on puolestaan järjestetty keskimäärin alle kolme päivässä (vaihteluväli 0–6).

Tehostaaksemme koronanäytteenottoon pääsyä alueellisesti ja parantaaksemme terveysasemien muiden palvelujen saatavuutta, Siun soten läntisen alueen* infektiovastaanottotoiminta keskitetään 7.9.2020 alkaen Liperin terveysasemalle. Liperin aseman päivittäinen koronatestauskapasiteetti varaudutaan nostamaan 90 näytteeseen.

Outokummun terveysaseman infektiovastaanotto suljetaan 4.9.2020, ja infektio-oireista kärsivät ja koronatestausta tarvitsevat Outokummun, Polvijärven ja Heinäveden terveysasemien asiakkaat tullaan ohjaamaan virka-aikana ensisijaisesti Liperin terveysaseman infektiovastaanotolle. Muu toiminta terveysasemilla jatkuu entiseen tapaan.

Asiakkaat ottavat jatkossakin yhteyttä omalle terveysasemalle ensisijaisesti puhelimitse jättämällä takaisinsoittopyynnön tai sähköisesti Omaolo-palvelun oirearvion kautta.

*Siun soten läntiseen alueeseen kuuluvat Liperi, Polvijärvi, Outokumpu ja Heinävesi.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkosivut)
Mirja Laukkanen
puh. 013 330 4303
mirja.laukkanen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)