Navigaatiovalikko

Ei ole mitään sivuja, mitä näytetään nykyisellä tasolla.

Omaolo kuva

Omaolo

Sähköinen terveys- ja hyvinvointipalvelu Omaolo käytössäsi

Omaolosta löydät sosiaali- ja terveyspalvelut, nopeasti ja esteettömästi, ympäri vuorokauden – vaikka kotisohvalta käsin! Omaolon antamat suositukset ovat aina luotettavia, henkilökohtaisia ja ne perustuvat ajantasaisimpaan tieteelliseen tutkimusnäyttöön ja kansallisesti yhteisesti sovittuihin kriteereihin.

Oirearviot

Omaolon oirearvioiden avulla voit luotettavasti ja helposti arvioida hoidon tarvettasi. Oirearviokyselyt pohjautuvat Kustannus Oy Duodecimin lääketieteelliseen tietokantaan eli viimeisimpään tutkittuun tietoon ja Käypä hoito -suosituksiin. Oirearviokysely antaa vastaustesi perusteella henkilökohtaisen arvion siitä, millaista hoitoa vaivasi vaatii ja kuinka kiireellisesti. Jos kotihoito riittää, saat itsehoito-ohjeita. Jos taas on syytä hakeutua hoitoon, palvelu kertoo sinulle, mihin ja miten pian. Tunnistautuneena saat juuri vaivaasi sopivan yksityiskohtaisen ohjauksen Siun soten alueen terveydenhuollon palveluihin.

Muu yhteydenotto

Tavoitat Siun soten ammattilaisen kiireettömissä asioissa Muu yhteydenotto -lomakkeen kautta. Valitse jokin seuraavista aiheista, tunnistaudu ja kirjoita asiasi:

Arjesta selviytyminen
Lääkitys
Mielen hyvinvointi ja jaksaminen
Perheasiat ja huoltajuus
Päihteet tai muu riippuvuus
Työn tai opiskelupaikan löytäminen
Väkivalta tai kaltoinkohtelu
Yksinäisyys
Muu kiireetön terveysasia.

Lisäksi aiheista asuminen, ehkäisy, raha-asiat, raskaus tai lapsen kehitys saat Siun soten toimintaohjeet.

Palveluarviot

Omaolon palveluarvioiden avulla voit arvioida, millaista tukea tai apua sinulle tai läheisellesi on Siun soten alueella tarjolla. Arviot pohjautuvat lainsäädäntöön ja kansallisesti yhteisesti sovittuihin kriteereihin. Omaolo-palvelusta saat lisäksi tietoa kolmannen sektorin palveluista (vapaaehtoistoiminta, kuten yhdistykset), joista voisi olla hyötyä ja apua sinun tai läheisesi elämäntilanteessa.

Arvio henkilökohtaisesta avusta  
Arvio liikkumisesta kodin ulkopuolella  
Arvio omaishoitotilanteesta
 

Terveystarkastukset

Sähköinen terveystarkastus arvioi elintapojasi ja henkistä hyvinvointiasi. Terveystarkastus kertoo, miten elintapasi vaikuttavat arvioituun elinikääsi ja sairastumisriskeihisi.

Hyvinvointivalmennukset

Hyvinvointivalmennukset kannustavat sinua elin- ja elämäntapamuutoksiin, joilla hyvinvointisi voi kohentua. Voit aloittaa hyvinvointivalmennuksia itsenäisesti tai ammattilaisen suosittelemana.
 

Omaolo linkki oirearviot

Tee oirearvio

Omaolo-palvelussa voit tehdä oirearvion useista eri vaivoista. Auki 24/7.

Omaolo-logo

Omaolo linkki palveluarviot

Tee palveluarvio

Omaolo-palvelussa voit arvioida, onko sinulla tai läheiselläsi mahdollisuus saada omaishoidon tukea, henkilökohtaista apua tai kuljetuspalveluja.

Omaolo-logo

Omaolo linkki muu yhteydenotto lomake - yleinen

Ota yhteyttä

Omaolo-palvelussa voit kysyä neuvoja ja saada tukea arjessa askarruttaviin kiireettömiin kysymyksiin. Asumiseen, ehkäisyyn, raha-asioihin, raskauteen tai lapsen kehitykseen liittyvissä kysymyksisä saat Siun soten toimintaohjeet.

Omaolo-logo

somejako