Navigaatiovalikko

Ei ole mitään sivuja, mitä näytetään nykyisellä tasolla.

Omaolo kuva

Omaolo

Sähköinen terveys- ja hyvinvointipalvelu Omaolo nyt käytössä Siun soten alueella

Siun sotessa on otettu keväällä 2019 käyttöön uusi kansallinen sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelu Omaolo. Palvelu mahdollistaa muun muassa oman hoidon tai palvelun tarpeen arvioinnin ajasta ja paikasta riippumatta.

Siun soten alueella Omaolo-palvelussa on tällä hetkellä käytettävissä 14 terveydenhuollon oirearviota ja kolme sosiaalipalveluiden palveluarviota.

  • Täyttämällä oirearviokyselyn Omaolo-palvelussa saat toimintaohjeita seuraavissa tilanteissa: alaselkäkipu tai -vamma, virtsatietulehdusepäily*, hengitystietulehdus/flunssa, polven oire tai vamma, olkapään kipu, jäykkyys tai vamma, kurkkukipu tai nieluoire, korvan kipu tai lukkoisuus, yskä, närästys, päänsärky, silmätulehdus, peräaukon seudun oire, ripuli ja seksitautiepäily.
  • Lisäksi voit arvioida omaa tai läheisesi oikeutta omaishoidon tukeen, kuljetuspalveluihin tai henkilökohtaiseen apuun.

Palvelut ovat käytettävissäsi 24/7 osoitteessa www.omaolo.fi.

Palvelu on Siun soten lisäksi käytössä esimerkiksi Helsingissä, Oulussa, Tampereella, Hämeenlinnassa ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä. Palvelun käyttö laajenee vähitellen koko Suomeen.

Oirearviot

Omaolon oirearvioiden avulla voit luotettavasti ja helposti arvioida hoidon tarvettasi. Oirearviokyselyt pohjautuvat Kustannus Oy Duodecimin lääketieteelliseen tietokantaan eli viimeisimpään tutkittuun tietoon ja Käypä hoito -suosituksiin.

Omaolon kautta saat juuri omaan tilanteeseesi sopivan ohjauksen Siun soten alueen terveydenhuollon palveluihin. Oirearvion antama toimintaohje on esimerkiksi suora sähköinen yhteydenotto tai ajanvaraus ammattilaiselle, kehotus mennä heti päivystykseen tai kotihoito-ohjeet.

Omaolo-palvelu ei korvaa puhelinpalveluja, mutta antaa sinulle uuden väylän ja mahdollisuuden saada apua.

Palveluarviot

Omaolon palveluarvioiden avulla voit arvioida, millaista tukea tai apua sinulle tai läheisellesi on Siun soten alueella tarjolla. Arviot pohjautuvat lainsäädäntöön ja kansallisesti yhteisesti sovittuihin kriteereihin.

Omaolo-palvelusta saat lisäksi tietoa kolmannen sektorin palveluista (vapaaehtoistoiminta, kuten yhdistykset), joista voisi olla hyötyä ja apua sinun tai läheisesi elämäntilanteessa.

Omaolo-palvelu laajenee lähivuosina

Omaolo-palvelua kehitetään kansallisesti maakuntien, kuntayhtymien, kuntien ja Sotedigi Oy:n kanssa.

Tavoitteena on, että vuoden 2020 loppuun mennessä Siun soten alueella on käytössä laaja sähköinen palvelukokonaisuus, joka sisältää oire- ja palveluarviot sekä hyvinvointitarkastuksen, joka antaa tilannekuvan hyvinvoinnistasi ja tunnistaa mahdollisia riskejä.

* Omaolo-palvelun virtsatietulehduksen oirearvio on korvannut Medinet-palvelusta aiemmin löytyneen Siun soten asiakkaille tarkoitetun virtsatieinfektiolomakkeen. Medinetin lomake on poistunut käytöstä 18.4.2019.

 

omaolo linkki oirearviot

Tee oirearvio

Omaolo-palvelussa voit tehdä oirearviot alaselkäkivusta tai -vammasta, virtsatietulehduksesta, hengitystietulehduksesta/flunssasta, polven oireesta tai vammasta, olkapään kivusta, jäykkyydestä tai vammasta, kurkkukivusta tai nieluoireesta, korvan kivusta tai lukkoisuudesta, yskästä, närästyksestä, päänsärystä, silmätulehduksesta, peräaukon seudun oireesta, ripulista ja seksitaudista. Saat itsehoito- ja toimintaohjeita. Virtsatietulehduksen oirearviosta myös laboratoriolähetteen tai reseptin.

Omaolo linkki palveluarviot

Tee palveluarvio

Omaolo-palvelussa voit arvioida, onko sinulla tai läheiselläsi mahdollisuus saada omaishoidon tukea, henkilökohtaista apua tai kuljetuspalveluja.

Omaolo-esite

Omaolo-esite

somejako