PKKS ulkokuva

Potilaille ja läheisille

Läheisten vierailut

Läheisten vierailut ovat tärkeitä. Useimmilla sairaalan osastoilla voi vierailla vapaasti päiväaikaan.

Ota huomioon muut potilaat ja hygienia

Osastoilla on yleensä useita potilaita samassa huoneessa. Siksi toivomme, että sairaalassa vieraillaan vain pienissä 1-2 hengen ryhmissä.

  • Käytä käsidesinfektioainetta osastolle tullessa ja sieltä lähtiessäsi. Käsidesiä löytyy yleensä heti osaston ulko-oven läheisyydestä.

  • Älä vieraile sairaalassa, jos sairastat nuhaa, yskää tai muuta tarttuvaa tautia tai jos kotonasi sairastetaan tarttuvaa tautia.

  • Älä tuo kukkia tuliaisiksi. Sen sijaan esimerkiksi lehdet ja kirjat ovat hyviä tuliaisia. Ruokatavaroiden tuonnista tulee neuvotella osaston henkilökunnan kanssa.

  • Tehostetun hoidon osastolle ei saa tuoda mitään tuliaisia.

Tulethan tuoksutta!

Voimakkaat tuoksut aiheuttavat monille allergisia oireita. Otathan potilaat ja henkilökunnan huomioon ja tule tuoksutta sairaalaan.

Potilastietoja annetaan vain potilaan luvalla

Potilastietoja annetaan vain potilaan luvalla. Jos potilas ei pysty sairautensa vuoksi tätä lupaa antamaan, tietoja annetaan vain lähiomaisille.

Kännykän käyttö sairaalassa

Matkapuhelimia ja tabletteja voi käyttää sairaalassa ellei sitä ole erikseen kielletty. Kännykkä voi häiritä hoito- ja tutkimuslaitteiden toimintaa, siksi niiden käyttö on joissain tiloissa kielletty. Jos näet kännykän käytön kieltävän kyltin, katkaise puhelimestasi virta kokonaan.

Kuvaaminen sairaalassa

Valokuvaamiseen ja videoimiseen toimitiloissamme tarvitset lähes aina luvan. Henkilökunnan ja muiden potilaiden kuvaaminen toimitiloissamme on kielletty ilman lupaa. Kuvaaminen ei saa häiritä palvelua tai toimintaamme, eikä vaarantaa muiden potilaiden tai henkilökuntamme yksityisyydensuojaa.

Muun muassa aulat, odotustilat, kahvilat ja toimitilojemme ulkoalueet ovat julkisia tiloja, joissa kuvaamiseen ei tarvitse erillistä lupaa. Julkisilla paikoillakin sinun tulee ottaa huomioon muiden ihmisten oikeus yksityisyyteen. Pyydä siis aina kuvissasi esiintyviltä henkilöiltä lupa kuvaamiseen ja kuvan julkaisemiseen.

Jos haluat kuvata omaa palvelu- tai hoitotilannettasi, pyydä lupaa palveluun/hoitoon osallistuvalta henkilökunnalta.

 

Yhteystiedot potilastiedustelu

Tiedustelut

Tiedustelut sairaalassa olevista potilaista puhelinvaihteen puh. 013 3300 kautta tai suoraan osastojen numeroihin.

Päivystyksessä olevat potilaat puh. 013 330 3748.

Päivystysosastolla olevat potilaat puh. 013 330 1267.

somejako