Korvapoli pääkuva

Korva-, nenä- ja kurkkutaudit

Tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on korva- ja kurkkusairauksia, vaativia nenä- ja sivuonteloiden sairauksia, allergioita ja työperäistä nuhaa, puhe- ja ääniongelmia sekä pään ja kaulan alueen syöpiä.

Valtaosa potilaiden vaivoista voidaan hoitaa poliklinikallamme, joka toimii ajanvarauksella. Tavallisimmat syyt päivystyskäynteihin ovat nielupaiseet, nenäverenvuodot ja huimausoireet.

Yleisimpiä leikkaushoitoa vaativia sairauksia ovat nielu- ja kitarisan sekä nenän sivuonteloiden tulehdussairaudet, pään ja kaulan alueen ihomuutokset sekä kirurgisesti hoidettavat korvasairaudet. Suurin osa leikkauksista tehdään päiväkirurgisesti, jolloin potilas tulee sairaalaan leikkauspäivänä ja kotiutuu saman päivän kuluessa.

Kuulokeskus

Lasten ja aikuisten kuulo- ja huimaustutkimukset ja kuulonkuntoutus tehdään kuulokeskuksessa. Kuulokeskus palvelee kuulokojesovituksissa sekä korvakappaleisiin ja apuvälineisiin liittyvissä asioissa. Järjestämme kuulolaitetta käyttäville aikuisille ja lapsille ja heidän perheilleen sopeutumisvalmennuskursseja.

Kuulovammaisten kuntoutusohjaajien yhteystiedot löydät kuntoutusohjauspalvelun sivulta.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen. Jos sinulla on kuulokoje, voit olla yhteydessä suoraan kuulokeskukseen.

Kuulonkuntoutus on maksutonta. Muilta osin palvelu on maksullinen.

Toimi näin

Äkillisissä sairaustilanteissa ole yhteydessä Päivystysapuun. Muissa terveyteen liittyvissä tilanteissa ota ensisijaisesti yhteyttä omalle terveysasemallesi, jossa sinut voidaan ohjata perustutkimuksiin ja tarvittaessa laatia lähete erikoissairaanhoitoon.

Hoidossamme olevat potilaat voivat olla tarvittaessa suoraan yhteydessä poliklinikkaamme esimerkiksi leikkauksen jälkeisen verenvuodon vuoksi.

Kuulolaitetta käyttävän potilaan tulee varata aika audionomin tai korvakappalemekaanikon vastaanotoille.

Yhteystiedot

Puhelinasiointi

Palvelupaikat

  • Pohjois-Karjalan keskussairaala
  • Tikkamäentie 16
  • 80210 Joensuu

  • Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikka, A-talo, D-siipi, 1. kerros. Ilmoittautuminen pääaulassa. Avoinna arkisin klo 7.30—15.30. Kuulokeskus, A-talo, D-siipi, 1. kerros. Avoinna arkisin klo 7.30—15.30. Korvakappalemekaanikot A-talon, P-kerroksessa, fysioterapian tiloissa. Osasto 4K, K-talo, 4. kerros. Lastenkeskus, J2-talo, 3. kerros.
Verkkoasiointi
  • Sähköinen ajanvaraus
  • Voit varata ajan tai jättää yhteydenottopyynnön sähköisessä ajanvarauspalvelussa.

Etusivun linkki varaa aika verkossa PKKS

Korva-, nenä- ja kurkkutaudit yhteystiedot

Yhteystiedot

Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikka
Puh. 013 330 2114

Kuulokeskus
Puh. 013 330 2115

ma–pe klo 7.30–15.30

Ajanvaraus, neuvonta ja lähetteisiin liittyvät tiedustelut.

SUOJATTU SÄHKÖPOSTI

Asiakkaana voit lähettää suojattua sähköpostia ennalta sovituissa tapauksissa. Huom! Toisen henkilön puolesta asioidessa kirjoita viestikenttään kyseisen henkilön nimi ja henkilötunnus.

Lue ohje suojatun sähköpostin lähettämiseen

Päivystysavun banneri

Pitäisikö lähteä päivystykseen? Soita ensin 116 117

Leikkaukseen terveyskylän linkki

Tietoa, tukea ja ohjeita

Terveyskylän leikkaukseen.fi logo.

Kivunhallintatalo terveyskylän linkki

Tietoa, tukea ja ohjeita

Terveyskylän kivunhallintalon logo.

Korva-, nenä- ja kurkkutautien lisää palveluja linkit

somejako