Sydäntaudit pääkuva

Sydänsairaudet, kardiologia

Tutkimme ja hoidamme sydänsairauksia kuten sepelvaltimotauti, sydämen vajaatoiminta, rytmihäiriöitä ja hidaslyöntisyyttä, läppävikoja ja tiettyjä synnynnäisiä sydänvikoja. Äkilliset sydäninfarktit hoidamme tarvittaessa pallolaajennuksella ympäri vuorokauden. Meillä otettiin käyttöön ensimmäisenä keskussairaala Pohjoismaissa äkillisen sydänpysähdyksen yhteydessä käytettävä ECMO-laite.

Saat meiltä lähes kaikkien tärkeimpien sydänsairausten hoidon sydänkirurgiaa ja tiettyjä harvinaisempia kajoavia sydämen rytmihäiriötutkimuksia lukuun ottamatta, jotka ostetaan Kuopion yliopistollisesta sairaalasta tai muista YO-sairaaloista. Lääkärin ja hoitajan vastaanotoilla arvioidaan tarvitsemasi hoito ja suunnitellaan tarvittavat lisätutkimukset sekä jatkoseuranta.

Saatavilla olevia tutkimuksia ja hoitoja ovat:

  • sydämen ultraäänitutkimus
  • sepelvaltimoiden tietokonetomografia, MRI ja PET-kuvaus
  • rytmihäiriötutkimukset
  • sepelvaltimoiden varjoainekuvaus ja pallolaajennus sisältäen kroonisten tukosten avaukset
  • sydämen tahdistimen tai vajaatoimintatahdistimen asennus
  • eteisvärinän ablaatiohoito

Jos sinulle on asennettu tahdistin rytmihäiriön tai vajaatoiminnan takia, seuranta tapahtuu keskussairaalassa tai terveysasemilla (Nurmes, Lieksa, Kitee ja Ilomantsi).

Sydänkeskus

Sydänsairauttasi tutkitaan ja hoidetaan keskussairaalan sydänkeskuksessa, johon kuuluvat sydänpoliklinikka, -toimenpideyksikkö, -vuodeosasto ja -valvonta. Toimenpideyksikössämme on 3 varjoainekuvaussalia ja 8 paikkainen päiväosasto. Sydänvalvonnassa 8 potilaspaikkaa ja vuodeosastolla 21 potilaspaikkaa. Takaamme ammattitaitoisen, laadukkaan ja inhimillisen hoidon korkeatasoisissa tiloissamme.

Kenelle ja millä ehdoin

Lääkärin ja hoitajan vastaanotolle sekä toimenpiteisiin tarvitset lääkärin lähetteen. Palvelu on maksullinen.

Toimi näin

Äkillisessä rintakipu- ja rytmihäiriökohtauksessa soita hätänumeroon 112. Ambulanssin henkilökunta aloittaa hoitosi välittömästi, mikä takaa nopeimman pääsyn pallolaajennukseen.

Vierailuohjeita

Sydänkeskuksessa usein paras aika vierailla on iltapäivällä tai alkuillasta. Vierailut ovat mahdollisia myös muina aikoina, mutta toivomme niistä sopimista etukäteen puhelimitse.

Suosittelemme lyhyitä vierailuja ja enintään kolmea vierasta samanaikaisesti. Älä vieraile, jos sinulla on lieviäkään infektio-oireita. Lasten vierailuista on sovittava erikseen. Tuomisina kortit, kirjeet ja valokuvat ovat tervetulleita.

Läheisten vierailua saattavat rajoittaa lääkärinkierrot, tutkimukset, hoidot, raportit ja potilassiirrot sekä potilaan tai muiden samassa huoneessa hoidettavien potilaiden hoitotoimet. Vierailulle pääsyä voi odottaa odotusaulassa.

Yhteystiedot

Puhelinasiointi

Palvelupaikat

  • Pohjois-Karjalan keskussairaala
  • Tikkamäentie 16
  • 80210 Joensuu

  • Sydänvuodeosasto ja sydänvalvonta 3A, A-talo, 3. kerros. Sydäntoimenpideyksikkö B-siipi, 3. kerros, avoinna arkisin klo 7.30–15.30. Sydänpoliklinikka A-talo, 1. kerros C-siipi, avoinna klo 8–15.30.

Yhteystiedot sydänsairaudet

Sydänpoliklinikan ja -toimenpideyksikön hoidonvaraaja

Sepelvaltimo-, tahdistin- ja rytminsiirtotoimenpiteiden ajanvarauksiin liittyvät asiat

puh. 013 330 2112
ma–pe klo 8–15

Valinta 1: sydänpoliklinikka
Valinta 2: sydäntoimenpideyksikkö

Sydänsairaudet terveyskylän linkki

Tietoa, tukea ja ohjeita

Terveyskylän sydänsairaudet.fin logo.

 

Asiakastietopäivät

Sydänkeskuksen asiakastietopäivät

Viimeisimmän asiakastietopäivän tallenteen voit katsoa Youtube-kanavaltamme.

somejako