Lasten ja nuorten sairaudet

Lasten ja nuorten sairaudet

Tutkimme ja hoidamme erilaisia lasten ja nuorten sairauksia. Potilaillamme on esimerkiksi diabetes, astma, voimakasoireinen allergia, sydänsairaus, suolistosairaus, kasvuun, kehitykseen tai hormonitoimintaan liittyvä häiriö, reuma, verisairaus, syöpä tai infektiosairaus.

Hoito on kokonaisvaltaista ja huomioimme koko perheen. Hoidon onnistumiseksi teemme yhteistyötä useiden eri asiantuntijoiden kanssa.

Lastenkeskus

Hoidamme lapsia ja nuoria keskussairaalan lastenkeskuksessa, johon kuuluvat osastotoiminnot, lasten- ja nuortentautien poliklinikka, lastenkirurgian poliklinikka, lastenneurologian poliklinikka ja päiväsairaala sekä kotiin vietävä hoitotyö.

Lastenkeskuksen kuntoutusohjaajat tekevät kotikäyntejä, joilla he auttavat vanhempia tukemaan sairaan tai vammaisen lapsen normaalia kasvua ja kehitystä. Kuntoutusohjaajat toimivat yhdyshenkilönä muun muassa neuvolan, sairaalan, Kelan, kotipalvelun ja päivähoidon kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen oman alueesi terveysasemalta, neuvolasta, kouluterveydenhuollosta, yksityiseltä palveluntarjoajalta, toisesta erikoissairaanhoidon yksiköstä tai toisesta sairaanhoitopiiristä. Palvelu on maksullinen.

Yhteystiedot

Puhelinasiointi

Palvelupaikat

  • Pohjois-Karjalan keskussairaala
  • Tikkamäentie 16
  • 80210 Joensuu

  • Lasten ja nuorten sekä lastenkirurgian poliklinikka, J2-talo, 2. ja 3.kerros. Poliklinikka Ahti sijaitsee 2. kerroksessa, kaikkien ilmoittautuminen tässä kerroksessa. Poliklinikka Vellamo sijaitsee 3. kerroksessa. Lastenneurologian poliklinikka, A-talo, 7. kerros. Lasten- ja nuorten vuodeosasto Tapio, J2-talo, 3. kerros Lasten- ja nuorten vuodeosasto Lemminkäinen, J2-talo, 3. kerros Vastasyntyneiden teho- ja valvontaosasto Ilmatar, J2-talo, 3. kerros
Verkkoasiointi

Lastentalon linkki

Tietoa, tukea ja ohjeita

Terveyskylän lastentalon logo.

Lasten ja nuorten sairaudet lisää palveluja linkit

somejako