Keskussairaala pääkuva

Naistentaudit

Tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on naisen sukupuolielinten oireita ja sairauksia. Palveluihimme kuuluvat myös lapsettomuustutkimukset ja -hoidot pariskunnille sekä seksuaaliterveyspoliklinikan palvelut.

Tyypillisiä naisen sukupuolielinten vaivoja ovat vuotohäiriöt, kuukautiskivut, synnytinelinten laskeuma, alavatsakipu, hormonaaliset häiriöt sekä syövät ja kasvaimet.

  • Hoidamme endometrioosia eli kohdun limakalvon sirottumatautia ja kohdunkaulan solumuutoksia, varhaisraskauden ongelmia, keskenmenoja sekä raskauden keskeytyksiä.
  • Autamme ehkäisyn suunnittelussa ja nuorisogynekologisissa ongelmissa.
  • Virtsankarkailuun liittyvien vaivojen hoidossa teemme yhteistyötä uroterapeutin ja urologin kanssa.

Ensisijainen tutkimus on gynekologin eli naistentautien erikoislääkärin tekemä sisätutkimus ja ultraäänitutkimus sekä tarvittaessa laboratoriotutkimukset. Vastaanotolla teemme myös hoitotoimenpiteitä.

Joskus sairauden hoito edellyttää kirurgisia toimenpiteitä, joista osa voidaan tehdä päiväkirurgisesti. Tällöin potilas tulee sairaalaan leikkauspäivänä ja kotiutuu saman päivän kuluessa. Joidenkin toimenpiteiden jälkeen potilas jää yöksi sairaalaan.

Lapsettomuustutkimukset

Lapsettomuustutkimuksiin kuuluvat muun muassa hormonitutkimukset, munatorvien aukiolotutkimus ja sperma-analyysi. Lapsettomuushoitoina tarjoamme ovulaatioinduktiota eli munarakkulakypsytyshoitoa, inseminaatiota ja koeputkihedelmöityshoitoa yhteistyössä Kuopion yliopistollisen sairaalan kanssa. Lahjasukusoluhoidot on keskitetty yliopistosairaaloihin.

Seksuaaliterveyspoliklinikka

Seksuaaliterveyspoliklinikalla autamme seksuaalisen kaltoinkohtelun tai väkivallan uhreja, sairauden tai vammautumisen aiheuttamia seksuaaliongelmia pohdiskelevia sekä henkilöitä, joilla on pulmia omaan seksuaaliseen identiteettiin ja sukupuolen moninaisuuteen liittyen.

Olet tervetullut asiakkaaksemme biologiseen tai koettuun sukupuoleen katsomatta. Kanssasi työskentelee moniammatillinen tiimi, johon kuuluu seksuaali- ja paripsykoterapeutti, gynekologi, kätilö, psykiatri ja fysioterapeutteja.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lähetteen. Äkillistä hoitoa vaativissa tilanteissa pääset hoitoon tarvittaessa ilman lähetettä. Palvelu on maksullinen.

Toimi näin

Jos sinulle on varattu aika, ilmoittaudu ilmoittautumispisteessä H-siiven pohjakerroksessa. Naistentautien päivystys hoidetaan synnytyssalissa ympäri vuorokauden.

Yhteystiedot

Puhelinasiointi

Palvelupaikat

  • Pohjois-Karjalan keskussairaala
  • Tikkamäentie 16
  • 80210 Joensuu

  • Naistentautien poliklinikka 9A, A-talo, 9. kerros. Avoinna arkisin klo 7.30—15.30. Lapsettomuuspoliklinikka, A-talo, E-siipi, 3. kerros. Seksuaaliterveyspoliklinikka, talo 7, 2. kerros. Synnytysten ja naistentautien vuodeosasto 3C, A-talo, C-siipi, 3. kerros.
Verkkoasiointi

Keskussairaalan puhelinpalvelu

Keskussairaalan puhelinpalvelu

Pohjois-Karjalan keskussairaalan ajanvarauksiin ja lähetteisiin liittyvät kysymykset arkisin klo 7.30–15.30
Puh. 013 330 2345

Naistalo terveyskylän linkki

Tietoa, tukea ja ohjeita

Terveyskylän naistalon logo.

somejako