Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2023, 2022, 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun soten uudet digitaaliset palvelut avautuvat tiistaina 9.4.
Kuva: Siun sote / Antti Pitkäjärvi
Kuva: Siun sote / Antti Pitkäjärvi
08.04.2024

Siun soten uudet digitaaliset palvelut avautuvat tiistaina 9.4.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote avaa digitaalisen palvelualustan asiakkaiden käyttöön tiistaina 9.4. Palvelualusta on osa Siun soten monikanavaista palveluverkkoa, ja sen palvelut täydentävät hyvinvointialueen tarjoamia lähipalveluja. Digitaaliset palvelut soveltuvat hyvin korvaamaan muuta etäasiointia, kuten puhelimitse tehtyjä yhteydenottoja tai vanhempia sähköisiä palveluja, kuten Omaolo-palvelua. Uusia digitaalisia palveluja on mahdollista hyödyntää paikasta riippumatta, ja ne ovat tarjolla yhdenvertaisesti koko maakunnan asukkaille.

Ensimmäisenä digitaalisella palvelualustalla avautuu mahdollisuus reaaliaikaiseen chat-asiointiin Siun soten ammattilaisten kanssa. Palvelut ovat auki arkisin klo 8.00–15.30. Asiakkaat voivat asioida sairaanhoitajan, fysioterapeutin ja sosiaaliohjaajan kanssa. Ammattilaisilla on mahdollisuus konsultoida tarvittaessa myös lääkäreitä. 

Palvelut on alkuvaiheessa suunnattu chat-kanavassa helpoiten hoidettaviin asioihin, joita ovat akuutit hengitystieinfektiot, tuki- ja liikuntaelinvaivat, vatsaoireet, iho- ja kynsioireet, silmä- ja allergiaoireet, korvan oireet, päänsärky, naisten virtsatietulehdus, sairauspoissaolotarpeen arvio sekä reseptin uusinta. Lisäksi palvelussa on mahdollista saada yleistä neuvontaa Siun soten palveluista, esittää kysymyksiä etuuksista ja sosiaalipalveluista sekä saada ohjausta lomakkeiden, hakemusten tai lausuntojen kanssa.

Digitaalisiin palveluihin pääsee Siun soten verkkosivuilta osoitteesta www.siunsote.fi/digi. Useimpien palvelujen käyttö vaatii Suomi.fi-tunnistautumisen, joka on mahdollista tehdä verkkopankkitunnuksilla, varmennekortilla tai mobiilivarmenteella. Osaa palveluista on mahdollista käyttää myös ilman tunnistautumista. Oman asioinnin lisäksi palvelualustalla voi asioida alaikäisen lapsen puolesta ja Suomi.fi-valtuuksia käyttämällä myös aikuisen puolesta. Kaikkien palvelualustalla avoimena olevien palvelujen käyttö on maksutonta. Ammattilainen kertoo asiakkaalle etukäteen, jos hän ohjaa asiakkaan palveluun, joka on maksullinen (esimerkiksi lääkärin lähivastaanotto). 

Digitaalisten palvelujen testijakson kokemukset positiivisia

Ensimmäiset palvelut olivat avoinna asukkaille testikäytössä 26.3.–5.4. Testijakson tavoitteena oli kerätä kokemuksia palvelujen käytöstä ja kehittää Siun soten ammattilaisten osaamista palvelualustan käytössä. Alustalle on rekisteröitynyt testijakson aikana käyttäjiä jo lähes kaikista hyvinvointialueen kunnista.

– Testijakson kokemukset olivat positiivisia, ja olemme onnistuneesti palvelleet ensimmäisiä asiakkaita palvelualustan kautta. Asiakkaiden antaman palautteen keskiarvo oli testijaksolla 4,8/5, eli palvelut koettiin jo nyt todella sujuviksi. Testaamisen jälkeen olemme valmiit avaamaan palvelut säännölliseen käyttöön, ja toivotamme kaikki Pohjois-Karjalan asukkaat käyttämään digitaalista palvelukanavaa. Digitaaliset palvelut sopivat erityisen hyvin korvaamaan puhelinyhteydenoton pienissä akuuteissa vaivoissa, Siun soten vastaanottopalvelujen palvelujohtaja Mikael Ripatti kertoo.

Palvelualustan käyttö tulee laajentumaan Siun sotessa huomattavasti, ja useita uusia palveluja tullaan avaamaan jo ennen kesälomakauden alkua. Palvelualustan kautta tulee olemaan jatkossa mahdollista asioida niin perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon kuin sosiaalihuollon palveluissa. Asiakkaiden käyttöön tullaan loppukeväästä avaamaan myös mobiilisovellus, jonka kautta palvelujen käyttö on entistäkin sujuvampaa.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Soile Asikainen
Puh. 013 330 4526
soile.asikainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kuulumisia Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelta 

Uutiskirjeeseen on koottu tietoa hyvinvointialueen ajankohtaisista asioista. 

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Omaishoidon uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan ajankohtaisia asioita Siun soten omaishoidosta.

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)