Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Uutisarkistot: 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun soten hankinnat vuonna 2021
19.03.2021

Siun soten hankinnat vuonna 2021

Siun sote kehittää strategiansa mukaisesti jatkuvasti yhteistyötä yrittäjien ja sidosryhmien kanssa. Osana tätä kuntayhtymä julkaisee jatkossa tulevat hankintansa julkisessa hankintakalenterissa osoitteessa http://hankintakalenteri.fi/siunsote.

Siun soten vuonna 2021 kilpailutukseen tulevien hankintojen yhteenlaskettu ennakoitu kokonaisarvo seuraavien neljän vuoden aikana on tällä hetkellä noin 94 miljoonaa euroa. Palveluhankintojen osuus tästä summasta on noin 62 miljoonaa, josta suurimpia hankintoja ovat alustavan tiedon mukaan vain uusia asiakassijoituksia koskevat sosiaalisen asumisen palvelut, mukaan lukien tukiasuminen (noin 5 ME/v) sekä ikääntyneiden asumispalvelut (noin 5,5 ME/v). Ikääntyneiden asumispalvelujen uusien sopimusten on määrä astua voimaan 1.1.2022 ja sosiaalisen asumisen 1.6.2022.

Yksi merkittävimmistä hankinnoista on myös toimeksiantosuhteinen perhehoito (n. 0,8 M€/v). Lisäksi Siun sotella on käynnissä seuraavat dynaamiset hankintajärjestelmät: lääkäripalvelut (n. 8,7 M€/v), lastensuojelun ostopalvelut (n. 15 ME/v) sekä henkilökuljetukset (5,5 M€/v), joihin on mahdollista hakeutua ehdokkaaksi koko dynaamisen hankintajärjestelmän keston ajan.

Tavarahankinnoista kilpailutusvuoroon ovat vuonna 2021 tulossa muun muassa avannehoitotarvikkeet, endoskooppisten ja avoimen gastro–thorax- ja gynekologisten toimenpiteiden tarvikkeet, haavanhoitotarvikkeet, yksilöllisesti valmistettavat apuvälineet, sairaalahemodialyysilaitteet sekä traumatologiset ja urologiset tarvikkeet. Yhteensä kilpailutukseen tulevien hoitotarvikehankintojen ennakoitu kokonaisarvo on noin 20 miljoonaa euroa.

Laite- ja kalustoinvestointeja on valmistelussa noin kahdeksan miljoonan euron arvosta, joista suurimpia kokonaisuuksia ovat ultraäänilaitteiden hankinnat, Cryo-laitteisto sydänkeskukseen, hammashoitokoneita, ortopantomografialaitteita ja kardiologinen läpivalaisulaitteisto. Myös muun muassa endoskooppiset tähystyslaitteet, natiivikuvauslaitteisto ja lasiskannerien kilpailutus on valmisteilla.

Rakennuttamisen hankintoja kilpailutuksessa on tänä vuonna 2,7 M€ arvosta ja ICT-investointeja 1,6 M€ arvosta. ICT-investoinnit ovat enimmäkseen yksittäisiä toimintaa tukevia järjestelmiä. Rakennuttamisen osalta merkittävimmät hankinnat ovat Pohjois-Karjalan keskussairaalan E-siiven peruskorjauksen väistöihin liittyvä osaston 2C peruskorjaus, mikä sisältää synnytysosaston väistötilojen rakentamisen sekä A-siiven kerroksien 8–11 peruskorjauksien suunnittelun kilpailutus.

Siun sote kilpailuttaa yli kynnysarvon olevat hankinnat HILMA-palvelussa ja pienhankinnat pienhankintapalvelussa. Dynaamisen hankintajärjestelmän kilpailutukset tehdään sisäisillä kilpailutuksilla järjestelmään valittujen ehdokkaiden kesken.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)