Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Oppisopimuksella lähihoitajaksi – haettavana 40 määräaikaista tehtävää
21.04.2021

Oppisopimuksella lähihoitajaksi – haettavana 40 määräaikaista tehtävää

Siun sote jatkaa lähihoitajien oppisopimuskoulutusta ikäihmisten palveluissa yhteistyössä Riverian kanssa. Parhaillaan haettavana on yhteensä 40 lähihoitajan oppisopimuspaikkaa Siun soten pohjoisen ja eteläisen alueen tehostetussa palveluasumisessa, kotihoidossa ja terveyskeskussairaalassa. Pohjoisen alueen työpisteet sijaitsevat Juuassa, Nurmeksessa ja Lieksassa. Eteläisellä alueella tehtäviä on tarjolla Ilomantsissa, Kiteellä, Rääkkylässä ja Tohmajärvellä

Koulutus kestää 1,5–2 vuotta. Koulutuksen järjestää Riveria ja käytännön harjoittelu tapahtuu Siun soten ikäihmisten palveluissa ammattilaisten johdolla. Haku lähihoitajan oppisopimuskoulutukseen jatkuu 2.5.2021 saakka. Koulutukseen valitaan hakemusten ja valintahaastattelujen kautta 20 opiskelijaa sekä pohjoiselle että eteläiselle alueelle. Opiskelijavalinnat suoritetaan yhteistyössä Riverian kanssa. Opiskelijoiksi valituille ilmoitetaan valinnasta 7.6.2021 mennessä. Opiskelu alkaa elokuussa.

Opiskelijat saavat koulutuksen aikana palkkaa Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaisesti. Tavoitteena on, että valmistumisen jälkeen opiskelijat työllistyvät Siun soten ikäihmisten palveluiden tarjolla oleviin vakituisiin tai määräaikaisiin tehtäviin.

Siun sote on järjestänyt Riverian kanssa vastaavia oppisopimuskoulutuksia aiemminkin. Viime viikolla päättyi haku keskisen alueen oppisopimuskoulutukseen. Myös keskisellä alueella paikkoja oli haettavana 20. Hakemuksia koulutukseen tuli kaikkiaan 50. Läntisellä alueella haku järjestettiin jo viime vuoden puolella ja koulutukseen valitut 19 opiskelijaa pääsivät aloittamaan työt vuoden alussa. 

Lähihoitajille suuri tarve lähivuosina

Oppisopimuskoulutus onkin erittäin hyvä väylä hankkia lähihoitajan ammattitaito ja työllistyä alalle, jossa työllistymisnäkymät näyttävät tulevaisuudessa erittäin hyviltä.

- Siun soten ikäihmisten toimialueen palveluissa on lähihoitajien tarve lähivuosina todella iso. Tarve on suuri monestakin syystä. Siun soten alueella oleviin kuntiin mm. Joensuuhun, Liperiin ja Kontiolahteen tulee uusia asumispalveluyksiköitä, joihin tarvitaan henkilöstö asumispalveluja, hoitoa ja hoivaa, virkistystä ja arjen tukea antamaan, toimialuejohtaja Eija Rieppo kertoo.

Lisäksi toimialueella eläköityy henkilöstöä ja myös laki velvoittaa henkilöstömitoituksen olevan säädetyllä tasolla.

- Siten tarve on lähivuosina kaikkiaan jopa yli 300 työntekijää. Myös kotihoito tarvitsee uusia toimijoita. Työhön sijoittumisen mahdollisuuksia on useita. Nyt kannattaa tarttua tilaisuuteen ja tulla meille uudistamaan ikäihmisten palveluja, Rieppo kannustaa.

 

Lue lisää ja hae mukaan pohjoisen alueen oppisopimuskoulutukseen osoitteessa: https://siunsote.rekrytointi.com/paikat/?o=A_RJ&jgid=1&jid=4438&lang=fi

Lue lisää ja hae mukaan eteläisen alueen oppisopimuskoulutukseen osoitteessa: https://siunsote.rekrytointi.com/paikat/?o=A_RJ&jgid=1&jid=4414&lang=fi

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)