Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Uutisarkistot: 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuussa alakoulun oppilaita ja henkilökuntaa karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia
26.09.2020

Joensuussa alakoulun oppilaita ja henkilökuntaa karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia

Joensuussa Nepenmäen koulun yksi luokka ja henkilökuntaa asetetaan karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia. Koronavirustartunta varmistui lauantaina 26.9. iltapäivällä ja sen alkuperä on epäselvä. Siun sote ei yksilönsuojaan vedoten kerro tarkempia tietoja sairastuneesta henkilöstä.

Altistumiset koulussa ovat tapahtuneet yhtenä päivänä, keskiviikkona 23.9. Siun sote on puhelimitse suoraan yhteydessä altistuneisiin lauantai-illan aikana ja myös Nepenmäen koulu tiedottaa koululaisten vanhempia koulun järjestelyistä tämän illan aikana Wilma-viestillä.

Koulun muiden oppilaiden tai henkilökunnan ei katsota altistuneen koronavirukselle, sillä he eivät ole olleet lähikontaktissa koronavirukseen sairastuneen henkilön kanssa. Siun sote muistuttaa, että jokaisen oireilevan on kuitenkin tärkeää ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon ja hakeutua tarvittaessa testeihin.

- Viimeisen viikon aikana Lieksassa ja nyt Joensuussa varmistuneet koronavirustartunnat ovat tärkeä herätys meille kaikille. Vaikka PohjoisKarjalan ja Heinäveden alueella on pitkään ollut rauhallista koronaviruksen suhteen, koskee epidemia meitäkin. Jokaisen omien toimien merkitys korostuu nyt, kun yritämme yhteiskuntana sopeutua elämään mahdollisimman normaalia elämää koronaviruksen kanssa, muistuttaa Siun soten toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen.

- Maakuntamme väestö on keskimääräistä ikääntyneempää ja erilaisia perussairauksia sairastavia on meillä paljon. Heille koronavirus voi olla todella vaarallinen tauti ja suojaamalla itseämme suojaamme myös toisiamme, Pirskanen toteaa.   

Karanteenissa pysytään kotona

Karanteenin tarkoituksena on hillitä tartuntatautien leviämistä. Karanteeniin määrättyjen tulee pysytellä kotona, eikä sen aikana saa olla kontaktissa kodin ulkopuolisten henkilöiden kanssa. Karanteeniin asetetun henkilön perheenjäsenet eivät ole karanteenissa, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa koronavirukseen sairastuneen henkilön kanssa.

Karanteeniin asettaminen ei tarkoita automaattisesti sitä, että olisi saanut tartunnan. Terveydenhuolto on antanut perheille ohjeet siitä, miten toimia, jos oireita ilmenee karanteenin aikana. Jos oireita ei ilmene, karanteeni on kaksi viikkoa viimeisestä mahdollisesta altistumisajankohdasta.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään tarvittaessa kotiin hoitamaan lastaan, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)