Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Uutisarkistot: 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Ikäihmisten asumispalvelut kilpailutetaan kesän ja alkusyksyn aikana
26.05.2021

Ikäihmisten asumispalvelut kilpailutetaan kesän ja alkusyksyn aikana

Siun sote valmistelee parhaillaan ikäihmisten palveluasumisen ja tehostetun palveluasumisen ostopalvelujen kilpailutusta. Kilpailutus toteutetaan kesän ja alkusyksyn 2021 aikana ja uudet sopimukset tulevat voimaan 1.1.2022. 

Kilpailutus ei vaikuta ikäihmisten nykyisiin asumispalveluihin, vaan se koskee vain uusien asiakkaiden asumispalveluja 1.1.2022 alkaen. Kenenkään nykyinen asumispaikka ei kilpailutuksen takia vaihdu.  

Pohjois-Karjalan alueella tehostetussa palveluasumisessa ja palveluasumisessa on noin 2000 ikäihmistä. Asiakkaista 1100 asuu Siun soten omissa asumisen yksiköissä eri puolilla maakuntaa. Siun sote järjestää loput asumisen asiakaspaikat joko ostopalveluina tai palveluseteleillä. Vuosittain uusia asumispaikkoja järjestellään noin 120 asiakkaalle. Kesällä kilpailutettavien ostopalvelujen hankinnan arvo on noin 5,5 miljoonaa euroa vuodessa. 

Siun sote yhtenäistää asumispalvelujen kilpailutusta

Siun sote kilpailuttaa vuosien 2021–2022 aikana valtaosan ostopalveluna tuotettavista asumisen palveluista. Ikäihmisten asumisen palvelut kilpailutetaan vuonna 2021 ja syksyllä valmisteluvuoroon on tulossa sosiaalisen asumisen ostopalvelujen kilpailutus vuodelle 2022. 

Tulevissa kilpailutuksissa pyritään siihen, että asumispalvelujen pohjavaatimukset olisivat mahdollisimman yhtenäiset riippumatta palvelusta ja toimialueesta. Kilpailutuksen yleisten vaatimusten ja palvelusetelisääntökirjan yhtenäistämistä valmistellaan parhaillaan. Lähtökohtana ostopalvelujen toteuttamisessa on Siun soten omat palvelut. Tavoitteena on, että asiakkaan saama palvelu olisi vähimmäisvaatimuksiltaan mahdollisimman samantasoista kaikissa asumisen yksiköissä riippumatta siitä onko kyseessä Siun soten itse tuottama palvelu tai ostettava palvelu.

Kilpailutusta valmistellaan yhteistyössä yrittäjien kanssa

Siun sote tekee kilpailutuksen valmistelussa useassa prosessin eri vaiheessa yhteistyötä yrittäjien kanssa. Palveluntuottajilla on avoin ja tasapuolinen mahdollisuus kommentoida ja vaikuttaa suunniteltuun hankintamalliin esimerkiksi jättämällä kommentteja ja kysymyksiä avoimeen tietopyyntöön. Tietopyyntö toteutetaan sähköisesti Tarjouspalvelu.fi välityksellä kesäkuun alkupuolella.

- Olemme aidosti kiinnostuneita yrittäjien näkemyksistä, ne antavat meille arvokasta tietoa siitä, miten voimme paremmin edistää yhteistyötämme tulevina vuosina. Olemme kaikki isojen haasteiden edessä alueemme ikääntyessä ja palvelutarpeiden laajentuessa. Toivomme siis ehdotuksia ja kommentteja, toimialuejohtaja Eija Rieppo sanoo.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)