Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote sai Selkeästi meille -tunnuksen yhteistyöstä saavutettavuuden edistämiseksi
10.09.2021

Siun sote sai Selkeästi meille -tunnuksen yhteistyöstä saavutettavuuden edistämiseksi

Pohjois-Karjalan Me Itse -ryhmä valitsi Siun soten verkkosivujen koronatiedottamisen arvioitavaksi osana Selkeästi meille -hanketta. Arvioinnissa keskityttiin sivujen kognitiiviseen saavutettavuuteen eli siihen, kuinka helppoa verkkosivuilta on löytää tietoa ja onko tietoa helppo ymmärtää. Yhteistyö Me Itse -ryhmän kanssa sekä myönteinen suhtautuminen saavutettavuuteen ja sen edistämiseen toivat Siun sotelle Selkeästi meille -tunnuksen.

 

Valtakunnallinen Selkeästi meille -hanke edistää saavutettavaa viestintää yhteiskunnassa vaikuttamalla erilaisten verkkopalvelujen helppokäyttöisyyteen ja ymmärrettävyyteen. Hanke tukee eri puolilla Suomea paikallisia saavutettavuuden iskuryhmiä, joissa kehitysvammaiset ihmiset voivat vaikuttaa eri verkkopalveluihin.

Pohjois-Karjalassa saavutettavuuden iskuryhmän muodosti Pohjois-Karjalan Me Itse -ryhmä, joka valitsi omaksi kohteekseen Siun soten verkkosivuston koronasivut. Palautteessaan iskuryhmä toivoi muun muassa selkeämpää sivunäkymää, josta olisi helppoa löytää oleellinen tieto, ja tietoa selkokielellä, äänitukea sivusisältöjen kuunteluun sekä käyttäjille tutumpaa vaakamuotoista valikkorakennetta.

- Joitakin asioita pystyimme heti huomioimaan tekemällä muutoksia sivujemme linkkeihin sekä sisällön järjestykseen. Palautteen ja saamamme arviointikriteeristön avulla jatkamme koko siunsote.fi-sivuston kehittämistä, kertoo viestintäjohtaja Susanna Prokkola.

Saavutettavuuden parantamisesta hyötyvät kaikki verkkopalvelujen käyttäjät. Tekninen saavutettavuus on huomioitu jo digipalvelulaissa, mutta kognitiivisen saavutettavuuden parantaminen on yhtä tärkeää.

- Varsinkin nyt korona-aikana tilanteiden nopeasti muuttuessa sisältöjen helppokäyttöisyys ja ymmärrettävyys on korostunut. Otamme mielellämme vastaan palautetta, jolla voimme kehittää verkkosivujamme, Prokkola lisää.

Siun soten verkkosivuista voi antaa palautetta sivulla www.siunsote.fi/asiakaspalaute valitsemalla Palaute muissa kuin hoitoon tai palveluun liittyvissä asioissa.

Mikä on Selkeästi meille -hanke?

Valtakunnallinen Selkeästi meille -hanke on Kehitysvammatuki 57 ry:n ja Kehitysvammaliiton yhteishanke. Hanke tukee kehitysvammaisten ihmisten itsemääräämisoikeutta ja osallisuutta lisäämällä viestinnän ja verkkopalvelujen kognitiivista saavutettavuutta yhteiskunnassa. Osana hanketta kehitetään kognitiivisen saavutettavuuden arviointikriteeristöä. Arviointikriteeristön kehittämistyössä mukana ovat hankkeessa työskentelevät saavutettavuustestaajat, jotka ovat itse kokemusasiantuntijoita.

Lue lisää hankkeesta: www.kvtuki57.fi/selkeastimeille
 

Selkeästi meille -tunnus

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Yhteydenotot toistaiseksi viestinta(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi