Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Diabetesosaamiskeskuksen asiakasmaksuihin muutoksia
Kuva: Siun sote / Antti Pitkäjärvi
Kuva: Siun sote / Antti Pitkäjärvi
20.06.2022

Diabetesosaamiskeskuksen asiakasmaksuihin muutoksia

Terveysasemien diabetesosaamiskeskuksessa asioivien asiakasmaksut muutetaan vastaamaan terveyskeskusmaksuja 1.7.2022 alkaen. Jatkossa terveysasemien diabetesosaamiskeskuksen lääkärin vastaanotto maksaa asiakkaalle 20,90 euroa ja hoitajan vastaanotto on asiakkaalle maksuton. Heinäkuun alusta alkaen asiakas ei tarvitse terveysasemien diabetesosaamiskeskukseen erillistä lähetettä. Muutos ei vaadi asiakkailta yhteydenottoa tai muita toimenpiteitä.

Toiminnan käynnistymisvaiheessa diabetesosaamiskeskuksen asiakasmaksuksi määriteltiin erikoissairaanhoidon poliklinikkamaksu, 41,80 euroa. Erikoissairaanhoidon poliklinikkamaksu koskee edelleen keskussairaalan diabetespoliklinikalla asiointia. Keskussairaalan palveluihin tarvitaan edelleen lähete lääkäriltä.

Yhteys diabeteshoitajaan osaamiskeskuksen puhelinneuvonnan kautta

Diabetesosaamiskeskuksessa on käynnistetty puhelinneuvonta helpottamaan yhteydenottoa diabeteshoitajaan. Puhelinneuvonta on tarkoitettu osaamiskeskuksen asiakkaille. Puhelinneuvontaan voi olla myös yhteydessä, mikäli kokee kuuluvansa diabetesosaamiskeskuksen asiakkuuteen, mutta ei ole saanut vielä yhteydenottoa tai jos kokee epävarmuutta, missä oma hoito jatkuu.

Puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8–10 välillä. Puhelinneuvontaan voi jättää myös takaisinsoittopyynnön. Oman alueen diabeteshoitaja soittaa takaisin mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään saman työpäivän aikana. Diabetesosaamiskeskuksen palvelunumerot löytyvät Diabeteksen hoito -sivulta.

Mikä on diabetesosaamiskeskus?

Diabetesosaamiskeskus on Pohjois-Karjalan alueellinen osaamiskeskus, johon keskitetään ammattitaitoista diabeteksen hoitoa. Diabetesosaamiskeskuksen toiminta on hajautettu keskussairaalan diabetespoliklinikan lisäksi Siun soten alueen terveysasemille. Toiminta on käynnistynyt Joensuussa Siilaisen, Niinivaaran, Rantakylän, Pyhäselän, Enon, Kiihtelysvaaran ja Tuupovaaran terveysasemilla, sekä Kiteen, Kesälahden, Tohmajärven, Rääkkylän, Ilomantsin ja Outokummun terveysasemilla. Toiminta laajenee elokuussa Heinävedelle ja myöhemmin syksyllä vaiheittain koko maakunnan alueelle.

Diabetesosaamiskeskuksen tavoitteena on parantaa hoidon saatavuutta ja helpottaa yhteydenottoa diabeteshoitajaan. Osaamiskeskuksen myötä asiakkaille pystytään tarjoamaan lähipalveluna erikoisosaamista, jota diabeteksen hoito edellyttää.

Osaamiskeskukseen keskitetään aikuisten tyypin 1 diabetesta sairastavien sekä vaikeahoitoista tyypin 2 diabetesta sairastavien hoito. Vaikeahoitoiseksi tyypin 2 diabetekseksi määritellään pääsääntöisesti insuliinihoitoa vaativa diabetes, tai diabetes, johon liittyy muita hoito-ongelmia. Tyypin 2 diabetesta sairastavien osalta arvio hoidonsiirrosta tehdään yksilöllisesti hoitavan henkilöstön kanssa. Muiden diabetesta sairastavien hoito jatkuu terveysasemilla muun toiminnan yhteydessä.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)