Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2022, 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Aluehallitus nimitti strategiajohtajan ja siunasi hyvinvointialuejohtajasopimuksen
01.07.2022

Aluehallitus nimitti strategiajohtajan ja siunasi hyvinvointialuejohtajasopimuksen

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen aluehallitus on päättänyt nimittää Siun soten toimitusjohtajan Ilkka Pirskasen strategiajohtajan virkaan 1.1.2023 alkaen liikkeenluovutuksen periaatteiden mukaisesti.

Strategiajohtajan tehtäviin kuuluvat muun muassa hyvinvointialueen tytäryhtiöiden hallitustyö, edunvalvonta, neuvottelut rajapinnoista kuntien kanssa ja investoinnit.

– Aluehallitus oli päätöksessään yksimielinen. Strategiajohtajan tehtäväkenttä vielä tarkentuu, kun hyvinvointialuejohtaja Kirsi Leivonen tulee töihin elokuun puolivälissä, aluehallituksen puheenjohtaja Juha Mustonen (kesk) kertoo.

Aluehallituksen päätös strategiajohtajan virasta täyttää vaatimukset, jotka koskevat voimaanpanolaissa ja viranhaltijalaissa säädettyä henkilöstön asemaa ja liikkeenluovutuksen suojaa. Siun soten toimitusjohtaja siirtyy hyvinvointialueen strategiajohtajan virkaan entisen palvelussuhteen ehdoin.

– Kun toimitusjohtajan virka lakkaa, olemme siis velvoitettuja järjestämään sitä vastaavaa työtä. Strategiajohtajalle kuuluu töitä tytäryhtiöiden parissa ja edunvalvontaa. Ne eivät ole niinkään suoraan toimintaan liittyviä asioita, jotka taas ovat hyvinvointialuejohtajan tehtäviä, Mustonen tarkentaa.

Aluehallitus myös hyväksyi valmistelemansa hyvinvointialuejohtajasopimuksen. Kirsi Leivonen aloittaa tehtävässään 15. elokuuta.

– Päätimme lisäksi, että elokuun lopussa järjestetään Siun soten ja hyvinvointialueen yhteiskokous, jossa tehdään tilannekatsaus. Meillä on paljon yhteisiä asioita ja haasteita, joita käymme silloin läpi, Juha Mustonen toteaa.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue tulee olemaan alueen suurin työnantaja ja merkittävä toimija lähes 8000 työntekijällään ja noin 800 miljoonan euron vuosibudjetillaan. Hyvinvointialue vastaa Pohjois-Karjalan alueen asukkaiden sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen ja ympäristöterveydenhuollon palveluista.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Niina Vatanen
Puh. 013 330 4526
niina.vatanen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita: