Ajankohtaista sivun pääkuva

Uutisarkisto 2021

Uutisarkisto 2021

Sisältöjulkaisija

angle-left Ikäihmisten ryhmätoiminta alkaa tauon jälkeen
06.08.2021

Ikäihmisten ryhmätoiminta alkaa tauon jälkeen

Siun soten järjestämä ikäihmisten ryhmätoiminta keskeytettiin koronapandemian vuoksi joulukuussa 2020. Nyt toimintaa käynnistetään uudelleen.

 

  • Rokotuskattavuus ikäihmisissä ja ohjaajissa on hyvä. Lisäksi ryhmäkoot ovat pieniä ja osallistujien sekä ohjaajien turvallisuudesta pidetään huolta turvavälein, hyvällä käsihygienialla sekä kasvomaskeilla. Ryhmien aloittamisesta on tehty päätös yhdessä Siun soten infektioyksikön kanssa. Olemme iloisia, että pääsemme taas vähän normaalimpaan suuntaan toiminnassamme. Ryhmien alkamista on odotettu kovasti ikäihmisten parissa, kertoo geriatrisen osaamiskeskuksen palveluesimies Tarja Parviainen.

Siun soten Geriatrinen osaamiskeskus järjestää ikäihmisille suunnattua päiväkuntoutusta sekä Intoa Elämään -hyvinvointikursseja. Päiväkuntoutus on tavoitteellista ja määräaikaista toimintaa, jonne tullaan fysioterapeutin tai toimintaterapeutin tekemän kuntoutustarpeen arvioinnin kautta. Jakson aikana fyysisten harjoitteiden lisäksi käydään yhdessä läpi aivoterveyteen liittyviä teemoja, kuten ravitsemus, liikunta ja uni. Sosiaaliset suhteet ja kodin turvallisuus ovat myös vakioaiheina.

Päiväkuntoutusta järjestetään koko Siun soten alueella.

  • Rääkkylässä ei ole aikaisemmin ollut päiväkuntoutusta, mutta nyt ollaan toimintaa suunnittelemassa myös sinne, toteaa Parviainen.

Ryhmät kokoontuvat 1-2 kertaa viikossa ja asiakkaita ryhmissä on korona-aikaan maksimissaan viisi henkilöä. Normaaliaikoina ryhmissä on 6-8 kuntoutujaa. Viikoittain päiväkuntoutukseen osallistutaan Siun soten alueella noin 215 käyntikertaa.

Intoa Elämään -kursseja järjestetään vuorotellen kaikissa Siun soten kunnissa sekä etäkursseina. Kurssit on tarkoitettu yli 65-vuotiaille henkilöille, jotka haluavat pienien elintapamuutosten avulla parantaa elämänlaatua. Ilmoittautumisohjeet julkaistaan hyvissä ajoin ennen kurssien alkamista.

 

Koti-TV jatkuu

Siun sote on tehnyt sopimuksen Koti TV -etäkuntoutuskanavan jatkosta 31.12.2021 saakka. Joulukuussa 2020 käynnistynyt TV-palvelu on saanut maakunnassa erittäin hyvän vastaanoton. Kanavalla esitetään joka arkipäivä klo 11–13 ikäihmisille suunnattua kuntouttavaa ja kulttuuripainotteista ohjelmaa.

Koti TV:n ohjelmia voi seurata antennitalouksissa kanavapaikalla 33 sekä DNA:n ja Telian kaapelitalouksissa kanavapaikalla 66.

Koti TV:n ohjelmia on mahdollista seurata suorana lähetyksenä myös verkossa osoitteessa kotitv.fi. Ohjelmat ovat katsottavissa samaan aikaan televisio-ohjelmien kanssa eli arkisin klo 11–13 sekä ruotsiksi maanantaisin ja perjantaisin klo 10–11.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita: