Siun sote kuva

Ajankohtaista 2015

Uutisarkisto 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote toteutuu: Pohjois-Karjalaan perustetaan uusi alueellinen sote-tuotantokuntayhtymä

Pohjois-Karjalan kunnat ja Heinävesi ovat päättäneet perustaa uuden sosiaali- ja terveyspalveluja tuottavan kuntayhtymän. Kunnat tekivät päätöksensä 26.10.2015 pidetyissä valtuuston kokouksissa.

Siun sote -nimellä valmistelun aikana tunnettu kuntayhtymä yhdistää kaikkien mukana olevien kuntien perusterveydenhuollon, sosiaalipalvelut sekä Pohjois-Karjalan keskussairaalan ja kehitysvammaisten erityishuollon palvelut samaan organisaatioon. Uusi kuntayhtymä aloittaa toimintansa vuonna 2017. Vakituisia työntekijöitä sillä on yli 6 000 ja se tuottaa sote-palveluja alueen noin 170 000 asukkaalle.

Siun sotea on valmisteltu noin vuoden ajan linjassa valtakunnan sote-uudistuksen tavoitteiden kanssa. Alueellisen ratkaisun keskeisimpänä tavoitteena on turvata lähipalvelut ja osaaminen alueen kunnissa, asukaslähtöisesti ja kustannustehokkaasti.

Siun sotea on rakennettu yhteistuumin ja omin voimin. Palvelujen kehittämisessä on ollut mukana satoja sote-alan ammattilaisia kaikista alueen kunnista. Siun sote on myös mukana pilotoimassa valtakunnallisia palvelukokonaisuuspaketteja yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön sekä Sitran kanssa.

Palvelutoimintaa tukevaa hallintoa alkaa valmistella väliaikainen valmistelutiimi. Kunnat valitsevat 15. joulukuuta mennessä uuden kuntayhtymän valtuuston, joka aloittaa toimintansa vuoden 2016 alussa.

Siun soten valmistelussa on varauduttu erilaisiin valtion taholta tuleviin malleihin ja rahoitusratkaisuihin. Kuntayhtymän perussopimus on rakennettu siten, että tulevat lakimuutokset pystytään joustavasti ottamaan huomioon ja muuttamaan rahoitusmallia tarpeen mukaan.

Tutustu Siun soteen:
www.facebook.com/siunsote
www.twitter.com/siunsote

Ajankohtaista arkisto

Uutisarkistot: 2019, 2018, 2017, 2016, 2015

somejako