Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2022, 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Vielä ehdit saada rokotussuojan kesäksi – koronarokotuksia ajanvarauksella sekä Walk in -tilaisuuksissa Joensuussa ja Kiteellä
Kuva: Siun sote/ Antti Pitkäjärvi
Kuva: Siun sote/ Antti Pitkäjärvi
04.02.2022

Vielä ehdit saada rokotussuojan kesäksi – koronarokotuksia ajanvarauksella sekä Walk in -tilaisuuksissa Joensuussa ja Kiteellä

Koronarokote on tehokkain suoja vakavaa koronavirustautia vastaan. Koronarokotetta tarjotaan kaikille yli 5-vuotiaille. Jos koronarokoteet on vielä ottamatta, ehtii hyvän rokotussuojan saada kuntoon vielä ennen kesää. Jos ensimmäisen rokoteannoksen ottaa helmikuun puolivälin paikkeilla, saa toisen koronarokotteen siitä kuuden viikon kulutta eli maaliskuun loppupuolella.

Yli 18-vuotiaille suositellaan kolmatta rokoteannosta. Perusterveet 18–59-vuotiaat voivat ottaa 3. koronarokotteen neljän kuukauden kuluttua 2. rokotteesta. Näin ollen helmikuun puolivälissä 1. rokotteen ottava saa täyden rokotussuojan eli kolmannen rokotteen heinäkuun lopulla. Riskiryhmään kuuluvat yli 18-vuotiaat ja perusterveet yli 60-vuotiaat saavat 3. rokotteen kolmen kuukauden kuluttua 2. rokotteesta, eli esimerkissä täysi rokotussuoja olisi kesäkuun lopulla.

- Kesällä toivottavasti rajoitukset ovat jo helpottaneet ja olemme palanneet normaalimpaan elämään. Koronavirus tuskin on kuitenkaan kesällä vielä voitettu, joten tarve suojautumiselle on edelleen. Rokote suojaa tehokkaasti vakavalta tautimuodolta ja antaa turvaa elää normaalimpaa elämää, ylilääkäri Jukka Heikkinen sanoo.

Kaksi koronarokotetta on tähän mennessä ottanut 78,5 prosenttia pohjoiskarjalaisista. Kolmannen annoksen on saanut 52 prosenttia pohjoiskarjalaisista. Luvut eivät ole täysin verrattavissa, koska kolmatta koronarokotetta ei tällä hetkellä suositella samalle ikäryhmälle kuin 1. ja 2. koronarokotteita.

1. ja 2. koronarokotteen voivat ottaa kaikki yli 5-vuotiaat. Kolmatta koronarokotetta tarjotaan puolestaan kaikille yli 18-vuotiaille sekä voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille. Kolmannen koronarokotteen rokotusvuorossa olevista ryhmistä on tähän mennessä saanut noin 60 prosenttia pohjoiskarjalaisista. Rokotuskattavuus on hieman valtakunnallista keskiarvoa parempi.

Uudet koronarokotusajat varattaviksi lauantaina

Ensi viikon (vko 6) rokotusajat tulevat varattavaksi lauantaina 5.2.2022 klo 12. Rokotusajan voi varata verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa https://siunsote.eaika.fi/. Kaikki seuravan viikon ajat tulevat varattaviksi samalla kertaa, eli uusia aikoja ei avata maanantaina. Muutoksella pyritään helpottamaan ajan varaamista, kun yhdellä kerralla voi varata ajan haluamalleen päivälle koko viikon ajalta. Rokotusaikoja tulee varattavaksi sekä Modernan että Biontech-Pfizerin koronarokotteelle.

Lauantaina avataan varattavaksi aikoja 1., 2. ja 3. koronarokotteelle. Ensimmäisen ja toisen rokotteen voivat ottaa kaikki yli 5-vuotiaat. 5–11-vuotiainen rokotusten ajanvaraus toimii osoitteessa https://verkkoajanvarauspth.siunsote.fi/ ja yli 12-vuotiaiden osoitteessa https://siunsote.eaika.fi/.

Kolmannen koronarokotuksia suositellaan kaikille yli 18-vuotiaille. Riskiryhmään kuuluvat yli 18-vuotiaat ja kaikki yli 60-vuotiaat voivat varata ajan 3. rokotukseen, kun 2. rokotteesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Perusterveet 18–59-vuotiaat voivat varata ajan, kun 2. rokotteesta on kulunut vähintään 4 kuukautta.

Koronarokotus ilman ajanvarausta 11.2. Joensuussa ja 12.2. Kiteellä

Joensuussa PK Terveyden rokotuspisteellä (Voimatie 2, 2. krs) järjestetään perjantaina 11.2. rokotustilaisuus, jossa koronarokotteen voi käydä ottamassa myös ilman ajanvarausta. Tarjolla on 300 Biontech-Pfizerin koronarokotetta. Osa rokotteista annetaan ajanvarauksella ja osa Walk in -periaatteella eli ilman ajanvarausta. Ilman ajanvarausta rokotuksia annetaan klo 16.30–20. Rokotuksia jatketaan siihen saakka, kun rokotteita riittää. Rokotustilaisuus päättyy viimeistään klo 20.

Rokotustilaisuudessa tarjotaan 1., 2. ja 3. koronarokotteita. Tilaisuuden toivotaan tavoittavan etenkin alle 30-vuotiaita miehiä, koska tilaisuudessa annettava rokote sopii tälle ryhmälle. Varovaisuusperiaatteen mukaisesti alle 30-vuotiaille miehille ei anneta Modernan koronarokotetta.

Kiteen terveysasemalla (Arppentie 6) koronarokote on mahdollista käydä ottamassa ilman ajanvarausta lauantaina 12.2. klo 10–14. Walk in -rokotustilaisuudessa on tarjolla 60 Biontech-Pfizerin koronarokotetta. Rokotuksia jatketaan siihen saakka, kun rokotteita riittää. Rokotustilaisuus päättyy viimeistään klo 14. Tilaisuudessa annetaan 1., 2. ja 3. koronarokoteannoksia.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Niina Vatanen
Puh. 013 330 4526
niina.vatanen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet