Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun soten valtuusto päättää hyvinvointialueen väliaikaisen valmistelutoimielimen kokoonpanosta
Artikkelin kuva
11.05.2021

Siun soten valtuusto päättää hyvinvointialueen väliaikaisen valmistelutoimielimen kokoonpanosta

Pohjois-Karjalan kuntien, Siun soten ja Pelastuslaitoksen välisessä neuvottelussa 10. toukokuuta 2021 on sovittu, että Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaa Siun soten valtuusto. Toimielin tulee koostumaan Siun soten viranhaltijoista. Yhtymävaltuusto päättää samalla myös toimielimen poliittisesta seurantaryhmästä.

Siun soten hallitus käsittelee esitystä kokouksessaan 27. toukokuuta, jotta yhtymävaltuusto voi päättää asiasta kesäkuun kokouksessaan. Siun soten hallitus vahvistaa päätöksen mahdollisimman pian lakien tultua voimaan.

– Lakiesityksen mukaan väliaikaisen toimielimen kokoonpanosta tulee sopia välittömästi lain tultua voimaan. Kesälomakauden takia on tarkoituksenmukaista päättää kokoonpanosta jo ennakkoon, jotta hyvinvointialueen valmistelu päästään aloittamaan ripeästi heti lakien hyväksymisen ja voimaantulon jälkeen, taustoittaa Pohjois-Karjalan sote-rakenneuudistushankkeen muutosjohtaja Elina Felin Siun sotesta.

– Pohjois-Karjala on ainoa alue Suomessa, jossa kuntayhtymä vastaa jo nyt kaikkien hyvinvointialueelle tulevien tehtävien järjestämisestä. Meillä on tässä hyvä etumatka muihin, Felin toteaa.

Hyvinvointialueiden on määrä aloittaa toimintansa käytännössä vuoden 2023 alussa. Lait ovat tällä hetkellä eduskunnan käsittelyssä, ja ne on tarkoitus saada voimaan 1.7.2021 alkaen.

Väliaikainen valmistelutoimielin johtaisi hyvinvointialueen toiminnan ja hallinnon käynnistämisen valmistelua ja käyttäisi sitä koskevaa päätösvaltaa siihen saakka, kunnes hyvinvointialueen valtuusto aloittaa toimikautensa. Toimielin myös päättäisi hyvinvointialueen valmistelun talousarviosta vuosina 2021 ja 2022.

Lakiesityksen mukaan valmistelutoimielimen jäsenet on valittava muutoksessa mukana olevien osapuolten viranhaltijoista, joilla on hyvä asiantuntemus toimialansa toiminnasta ja taloudesta. Pohjois-Karjalassa Siun sote -kuntayhtymä vastaa jo nyt kaikkien hyvinvointialueille tulevien tehtävien järjestämisestä.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Yhteydenotot toistaiseksi viestinta(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi