Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Uutisarkistot: 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen poliittinen seurantaryhmä kokoontui ensimmäistä kertaa
22.09.2021

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen poliittinen seurantaryhmä kokoontui ensimmäistä kertaa

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen poliittinen seurantaryhmä kokoontui ensimmäistä kertaa maanantaina 20.9.2021. Poliittinen seurantaryhmä toimii väliaikaisen valmistelutoimielimen tukena hyvinvointialueen toiminnan ja hallinnon käynnistämiseen liittyvissä asioissa. Sen tehtävänä on seurata sote- ja pelastustoimen uudistuksen toimeenpanoa ja tukea väliaikaisen valmistelutoimielimen valmistelutyötä. Poliittisen seurantaryhmän tehtävänä on myös välittää poliittisen päätöksenteon näkemyksiä valmisteluun ja viestiä valmistelusta omiin poliittisiin ryhmiin.

Poliittinen seurantaryhmä valitsi ensimmäisessä kokouksessaan seurantaryhmän puheenjohtajaksi Hannu Mikkilän. Varapuheenjohtajaksi valittiin Marja Kauppinen.

 

- Näen tämän luottamuksenosoituksena ja lähdin poliittiseen seurantaryhmään mielenkiinnolla mukaan. Toimikaudesta tulee haastava, mutta kiinnostava. On hienoa saada olla uudistuksessa mukana, poliittisen seurantaryhmän puheenjohtaja Hannu Mikkilä kertoo.

- Seuraava vajaa puoli vuotta tulee sisältämään tiivistä valmistelua ja poliittista keskustelua tarvitaan monessa asiassa. Poliittisen seurantaryhmän on oltava kauaskatseinen ja pystyttävä ajattelemaan toimiaikaansa pidemmälle. Poliittisen seurantaryhmän tehtävänä on katsoa koko maakunnan etua, Mikkilä jatkaa.

Hyvinvointialueen valmistelun poliittiseen seurantaryhmään kuuluu Siun soten valtuuston päätöksen mukaisesti Siun soten yhtymävaltuuston ja yhtymähallituksen puheenjohtajistot, pelastuslaitosliikelaitoksen johtokunnan nimeämä edustaja ja syksyllä 2021 Siun soten valtuustossa edustettuna olevien poliittisten ryhmien nimeämät edustajat. Lisäksi poliittisen seurantaryhmän kokouksissa on läsnäolo- ja puheoikeus väliaikaisen valmistelutoimielimen jäsenillä, muutosjohtajalla ja hallintopäälliköllä ja ryhmä voi kutsua kokouksiin asiantuntijoita harkintansa mukaan.

 

- Poliittinen seurantaryhmä tuo väliaikaiselle valmistelutoimielimelle politiikan saralta monipuolista näkökantaa valmisteltaviin asioihin. Seurantaryhmässä on mukana jäsenet kaikista poliittisista puolueista. Voimme tuoda valmistelutoimielimelle ja valmistelutiimille laajaalaista poliittista näkemystä, Mikkilä kuvailee.

- Tämä on yksi ja erittäin tärkeä osa valmistelua, jonka avulla voimme vahvistaa myös demokratiaa, Mikkilä kiteyttää.

Hyvinvointialueen valmistelun tilanteesta seurantaryhmä totesi, että Pohjois-Karjalassa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen järjestämisvastuu on jo yhdellä toimijalla, kuntayhtymällä, joka muuttuu yhtenä kokonaisuutena hyvinvointialueeksi. Lainsäädännön muutos aiheuttaa muutoksia poliittiseen päätöksentekoon, rahoitukseen, valtion ohjaukseen ja kuntien rooliin. Valmistelu tehdään yhdessä Siun soten, kuntien ja sidosryhmien kanssa. Palvelujen ja toiminnan kehittäminen uudistuksen tavoitteiden mukaisesti jatkuu Siun sotessa nykyisen strategian mukaisesti ja jatkossa aluevaltuuston hyväksymän hyvinvointialueen strategian ja palvelustrategian mukaisesti.

Pohjois-Karjalassa valmistellaan myös ympäristöterveydenhuollon siirtymistä hyvinvointialueelle. Lisäksi tukipalvelujen osalta kuntien kanssa aloitetaan keskustelut tulevasta palveluhankintojen organisoinnista, huomioiden uudistuksesta johtuvat muutokset.

Poliittinen seurantaryhmä aloittaa poliittisen päätöksentekojärjestelmän valmistelun lokakuun aikana. Seurantaryhmä kokoontuu jatkossa noin kerran kuukaudessa ja toimii hyvinvointialueen toiminnan ja hallinnon käynnistämisen tukena 28.2.2022 saakka. Väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtaja voi myös tarvittaessa kutsua poliittisen seurantaryhmän koolle ylimääräiseen kokoukseen.

Poliittisen seurantaryhmän kokousmuistio on luettavissa hyvinvointialueen sivulla.

 

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)