Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Uutisarkistot: 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Keskitetty puhelinpalvelu palvelee tällä hetkellä neuvoloiden sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollon asiakkaita koko Siun soten alueella
15.04.2020

Keskitetty puhelinpalvelu palvelee tällä hetkellä neuvoloiden sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollon asiakkaita koko Siun soten alueella

Siun soten terveydenhoitajat palvelevat neuvolatoiminnan keskitetyssä puhelinnumerossa 013 330 2841 arkisin klo 7.30–15.00 kaikkia Siun soten neuvolatoiminnan asiakkaita sekä koronaepidemian aikana myös koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon asiakkaita.

Äitiys- ja lastenneuvoloiden vastaanotot jatkuvat

Äitiys- ja lastenneuvolatoiminta jatkuu kaikissa toimipisteissämme. Mikäli aikoja jouduttaisiin syystä tai toisesta perumaan, niin siitä ilmoitetaan aina suoraan asiakkaalle. Puhelimitse tapahtuvaa ohjausta ja neuvontaa on lisätty.

Neuvolaan ei saa tulla, jos on minkäänlaisia infektio-oireita. Jos vähäisiäkään oireita on, tulee soittaa ja siirtää aika myöhemmäksi. Toiveena on, että perheet tulisivat lastenneuvolaan mahdollisimman pienellä kokoonpanolla eli yksi lapsi ja vanhempi kerrallaan.

Raskaana olevien ja imeväisikäisten neuvolakäyntejä jatketaan epidemian kaikissa vaiheissa. Leikki-ikäisten eli 2–6-vuotiaiden aikoja voidaan tilanteen vaatiessa siirtää myöhempään. Lääkäriaikoja saattaa olla tavanomaista vähemmän saatavilla ja niitä tarjotaan ensisijaisesti vauvoille. Ehkäisyneuvolatoiminta perhesuunnitteluneuvoloissa jatkuu.

Koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto

Keskitetty numero palvelee koronaepidemian aikana koulujen ollessa suljettuna myös koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon asiakkaita. Toimintaa on jouduttu supistamaan muiden kriittisten terveyspalvelujen turvaamiseksi.

Kouluilla toteutettavat vastaanotot, kuten määräaikaistarkastukset on jouduttu pääosin tauottamaan. Terveydenhoitajamme ottavat kevään aikana puhelimitse yhteyttä niihin 9. luokkalaisiin, jotka eivät ole vielä käyneet terveystarkastuksessa. Kutsuntatarkastuksia opiskelijoille jatketaan joillain oppilaitoksilla, mutta aikatauluihin saattaa tulla muutoksia.

Koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon palveluista tiedotetaan myös koulujen kautta, muun muassa Wilma-järjestelmän kautta. Poikkeusjärjestelyjen aikana terveydenhoitajia ei tavoita suoraan Wilma-viesteillä.

Siun soten koulukuraattorit ja koulupsykologit ovat tavoitettavissa Wilma-viesteillä, puhelimitse tai sähköpostilla. Yhteystiedot löytyvät koulujen verkkosivuilta tai Wilmasta.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäpäällikkö
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkosivut)
Mirja Laukkanen
puh. 013 330 4303
mirja.laukkanen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)