Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2022, 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Merkittävä määrä pohjoiskarjalaisia ei ole vielä sairastanut koronaa – epidemia jatkuu voimakkaana
Artikkelin kuva
24.03.2022

Merkittävä määrä pohjoiskarjalaisia ei ole vielä sairastanut koronaa – epidemia jatkuu voimakkaana

Koronavirusepidemia Pohjois-Karjalassa jatkuu voimakkaana. Uusia tartuntoja todetaan tällä hetkellä terveydenhuollon testeissä noin 300 päivässä. Todellinen koronavirustartuntojen määrä on huomattavasti suurempi.

– Valtakunnallisesti on arvioitu, että tautitapauksia on voi olla todellisuudessa jopa kolminkertainen määrä terveydenhuollossa otettuihin testeihin verrattuna, Siun soten ylilääkäri Jukka Heikkinen kertoo.

– Merkittävä määrä pohjoiskarjalaisista ei ole vielä sairastanut koronaa, joten epidemia jatkuu. Varovainen arvioni on, että koronavirus jyllää maakunnassa voimakkaana vielä huhtikuunkin ajan, Heikkinen jatkaa.

Suurin osa sairastaa tällä hetkellä koronavirustaudin lievänä, ja rokotteet suojaavat hyvin vakavaa koronavirustautia vastaan. Pohjois-Karjalassa sairaalahoitoon koronavirustaudin takia joutuneiden määrä on pysynyt suhteellisen tasaisena, mutta terveydenhuoltoa kuormittavat sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunnan sairastumiset sekä niistä johtuvat poissaolot.

– Tosiasia on, että juuri enempää kuormitusta emme kestäisi. Jo nyt sairauspoissaolot hankaloittavat merkittävästi palvelujen järjestämistä, Heikkinen toteaa.

Koronarokotusten ottaminen on tärkein keino suojautua vakavaa koronavirustautia vastaan. Koska laajat rajoitustoimet on purettu, jokaisen oman suojautumisen merkitys korostuu. Maskien käyttöä suositellaan edelleen kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä joukkoliikenteessä, kuin myös ulkotiloissa, joissa kohdataan muita ihmisiä.

– Jokaisen oma toiminta on nyt tärkeintä, jotta yhtään enempää ihmisiä ei sairastaisi yhtä aikaa. Keinot ovat samoja kuin ennenkin: pysytään sairaana kotona, otetaan rokotukset ja huolehditaan omasta suojautumisesta ja vältetään turhien riskien ottamista, Heikkinen muistuttaa.

Pohjois-Karjalan alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä kokoontui 24.3.2022. Maakunnassa voimassa olevat suositukset pysyivät ennallaan, ja ne löytyvät kootusti Siun soten verkkosivuilta osoitteesta https://www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset. THL:n valtakunnallinen maskisuositus on niin ikään pysynyt ennallaan. Maskin käyttöä suositellaan niin rokotetuille kuin rokottamattomillekin. Tilannekuvatyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran 7.4.2022.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Niina Vatanen
Puh. 013 330 4526
niina.vatanen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita: