Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2023, 2022, 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Lasten, nuorten ja perheiden arjen ja hyvinvoinnin tukeminen teemana maakunnallisessa perhekeskusseminaarissa Joensuussa 15.11.
Artikkelin kuva
09.11.2018

Lasten, nuorten ja perheiden arjen ja hyvinvoinnin tukeminen teemana maakunnallisessa perhekeskusseminaarissa Joensuussa 15.11.

 

Hallituksen kärkihankkeen, Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma LAPEn aikana Pohjois-Karjalan ja Heinäveden lapsiperhepalveluista on koottu perhekeskustoimintojen verkosto, joka pyrkii lisäämään eri toimijoiden ja ammattiryhmien välistä yhteistyötä. Tämän verkoston tavoitteena on tukea lapsia, nuoria ja perheitä kaikissa heidän elämäntilanteissaan siten, että palvelut olisivat heille helposti saatavilla ja muodostaisivat perheiden näkökulmasta selkeän kokonaisuuden.

Tavoitteena on myös ottaa käyttöön malli, jossa kukin monialaista palvelua tarvitseva perhe saa tuekseen nimetyn vastuutyöntekijän, joka koordinoi kaikkia perheen tarvitsemia palveluita. Jokaiseen kuntaan tulee myös kohtaamispaikka, jossa perheet pääsevät tapaamaan toisia perheitä, saamaan tietoa lapsen ja perheen hyvinvoinnista sekä kuulemaan alueen palveluista.
 
Siun soten toiminta-alueella Sosiaali- ja terveysministeriön kärkihanketta on toteutettu Pohjois-Karjalan lapsiperheiden matalan kynnyksen ja erityispalvelujen kehittämishankkeen (P-K LAPE) puitteissa. Hankekonsortiossa ovat mukana Siun sote ja Karelia-ammattikorkeakoulu.
 
Lämpimästi tervetuloa kuulemaan tarkemmin LAPE-hankkeen tuloksista sekä perhekeskusten palveluverkoston kautta lapsille, nuorille ja perheille jatkossa tarjottavista palveluista
 
Maakunnalliseen perhekeskusseminaariin
Aika: torstai 15.11.2018 klo 9.00–16.15
Paikka: Karelia-ammattikorkeakoulu, Tikkarinne 9, Joensuu - A-talo, iso auditorio
 
Seminaari sisältää mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja sekä useita työpajoja lapsia, nuoria ja perheitä koskevista teemoista. Katso tästä seminaarin tarkempi ohjelma (pdf).
 
Seminaarin yhteydessä pidetään klo 10.15 alkaen myös tiedotustilaisuus perhekeskuksiin liittyen. Tiedotustilaisuus järjestetään Karelia-ammattikorkeakoulussa (Tikkarinne 9, Joensuu, Ravintola Solinan kabinetti E127).
 
Yksi Pohjois-Karjalan lapsiperheiden matalan kynnyksen ja erityispalvelujen kehittämishanke P-K LAPEn päätavoitteista on ollut lisätä yhteistyötä lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelevien ammattilaisten ja muiden toimijoiden välillä Siun soten toiminta-alueella. Toimintakulttuurin muutoksen tavoitteena on tuottaa lapsiperheiden palvelut jatkossa oikea-aikaisesti ja huomioida entistä paremmin perhe kokonaisuutena. Perhekeskustoimintamallilla haetaan palvelukokonaisuutta, jossa toteutuvat lapsi- ja perhelähtöiset, saatavuudeltaan ja laadultaan yhdenvertaiset palvelut. 
 
Painopisteenä perhekeskusverkoston kehittämisessä on ollut entistä joustavampien ja helpommin saavutettavien menetelmien luominen perheiden kanssa työskentelyyn. Perhekeskukset tuovat perheiden saataville myös yhä enemmän työmenetelmiä, joilla on tutkitusti vaikutusta lasten ja perheiden arkeen ja hyvinvointiin. Esimerkkejä tällaisista menetelmistä ovat Lapset puheeksi -keskustelu ja Voimaperheet-vanhempainohjaus.
 
Hankkeen toiminta-alue on Pohjois-Karjalan maakunta ja Heinäveden kunta, ja sen kustannusarvio on 844 604 euroa, johon on saatu 700 000 euroa Sosiaali- ja terveysministeriön myöntämää valtionavustusta. Hankeaika on 2017–2018.

 

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Niina Vatanen
Puh. 013 330 4526
niina.vatanen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kuulumisia Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelta 

Uutiskirjeeseen on koottu tietoa hyvinvointialueen ajankohtaisista asioista. 

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)