Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2022, 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Koronarokotusaikoja yhä varattavissa – rokotusvuorossa olevia ryhmiä laajennetaan hieman loppuviikoksi
30.03.2021

Koronarokotusaikoja yhä varattavissa – rokotusvuorossa olevia ryhmiä laajennetaan hieman loppuviikoksi

Useassa Siun soten rokotuspisteessä on yhä varattavissa koronarokotusaikoja. Aikoja on mahdollista varata loppuviikon ajan vain verkkoajanvarauksen kautta. Puhelinajanvaraus aukeaa jälleen tiistaina 6.4.2021 klo 8.

Siun sote on päättänyt laajentaa loppuviikoksi rokotusvuorossa olevia ryhmiä, jotta kaikki tämän viikon koronarokotteet saadaan käytettyä. Keskiviikosta 31.3.2021 klo 8 alkaen koronarokotusajan voivat varata kaikki vuonna 1945 tai sitä ennen syntyneet henkilöt sekä vuonna 1952–1956 syntyneet henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava tai altistava sairaus* eli THL:n riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat henkilöt.

Loppuviikon aikana koronarokotusaikoja on varattavissa rajallinen määrä, eikä rokotusaikoja ole saatavilla kaikilla Siun soten rokotuspisteellä. Tiistai-iltapäivällä vuonna 1945 tai sitä ennen syntyneiden rokotusaikoja oli vapaana eniten Malmikatu 9:n ja Nurmeksen rokotuspisteillä. Useampia aikoja oli vapaana myös Valtimolla, Tohmajärvellä, Polvijärvellä, Liperissä, Lieksassa, Kiteellä ja Juuassa. Yksittäisiä aikoja oli vielä myös Rääkkylässä, Kontiolahdessa, Ilomantsissa, Hammaslahdessa ja Enossa. Rokotusvuorossa olevat tänä vuonna 76-vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat henkilöt rokotetaan Siun sotessa Biontech-Pfizerin rokotteella.

Riskiryhmään kuuluville vuonna 1952–1956 syntyneiden aikoja on myös vapaana kuluvalle viikolle useammassa rokotuspisteessä. Eniten aikoja on vapaana Siilaisen terveysasemalla, mutta myös Tohmajärvellä, Polvijärvellä, Liperissä, Lieksassa, Kiteellä ja Juuassa on varattavissa vielä useampia koronarokotusaikoja. Riskiryhmään kuuluvat rokotetaan AstraZenecan rokotteella.

Koronarokotusten ajanvarausta jatketaan normaalin aikataulun mukaisesti jälleen pääsiäisen jälkeen tiistaina 6.4.2021 klo 8, jolloin koronarokotusaikoja avautuu varattavaksi kaikille rokotuspisteille suurempi määrä. Tiistaista alkaen aikoja on mahdollista varata sekä verkko- että puhelinajanvarauksen kautta.

 

Lisätietoa Siun soten koronarokotuksista löytyy osoitteessa https://www.siunsote.fi/koronarokotukset.

 

*vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet (riskiryhmä 1): elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes, Downin oireyhtymä (aikuiset).

vakavalle koronavirustaudille altistavat sairaudet (riskiryhmä 2): jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, uniapnea, psykoosisairaus, sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40)

Tarkemmat kuvaukset riskiryhmään kuuluvista sairauksista voit lukea THL:n sivulta: Riskiryhmien koronarokotusten järjestys. Tarvittaessa voit kysyä lisätietoa omalta lääkäriltäsi tai terveysasemaltasi.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Niina Vatanen
Puh. 013 330 4526
niina.vatanen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet