Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Uutisarkistot: 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Ikäihmisten asumispalvelut kilpailutetaan syksyllä
05.09.2017

Ikäihmisten asumispalvelut kilpailutetaan syksyllä

Siun sote on kilpailuttamassa ikäihmisten tehostetun palveluasumisen ja palveluasumisen ostot syksyn 2017 aikana. Kilpailutus ei vaikuta ikäihmisten nykyisiin asumispalveluihin, vaan se koskee vain uusien asiakkaiden asumispalveluja 1.1.2018 alkaen. Kenenkään nykyinen asumispaikka ei kilpailutuksen takia vaihdu.  

Tehostetussa palveluasumisessa ja palveluasumisessa on tällä hetkellä yhteensä noin 1800 asiakasta Siun soten alueella. Osa asiakkaista asuu Siun soten omissa toimipisteissä, ja osa palveluista järjestyy joko palvelusetelillä tai ostopalveluina. Vuosittain asumispaikka järjestellään noin 300 uudelle asiakkaalle. Nyt kilpailutettavien ostopalvelujen hankinnan arvo on noin 4 miljoonaa euroa vuodessa.

Uuden sopimuskauden on määrä alkaa vuoden 2018 alussa ja hankinta koskee koko Siun soten aluetta. Sopimusteknisistä syistä uudet sopimukset tulevat kuitenkin voimaan Kiteellä maaliskuussa 2018, Tohmajärvellä vuoden 2019 alusta lähtien ja Rääkkylässä vasta vuodesta 2021 lähtien. Sopimuskausi on kaksi vuotta ja sitä voidaan jatkaa kahdella vuoden pituisella optiokaudella.

Asuinpaikka valitaan yhdessä asiakkaiden ja omaisten kanssa

Ikäihmisen asumispalvelut valitaan aina asiakkaan tarpeisiin perustuen. Periaatteena on taata asianmukainen, hyvä ja turvallinen hoito sekä huolenpito ikäihmisille kustannustehokkaasti.

Siun sotella on omia hoivakoteja, joissa olevat vapaat paikat katsotaan ensin. Jos Siun soten omissa toimipisteissä ei ole asiakkaalle soveltuvia asuinpaikkoja, tarjotaan asiakkaalle joko palveluseteliä tai etsitään sopiva asuinpaikka ostopalveluyritysten joukosta.

Ostopalvelujen hankinta tulee olemaan puitejärjestely, jossa ikäihmisen asuinpaikan valinta tehdään yhdessä asiakkaan, omaisten ja Siun soten asiantuntijoista koostuvan tiimin kanssa (ns. asiakaslähtöinen asumisenprosessi). Asiakkaan ja omaisten toiveiden sekä palvelutarvearvion perusteella valitaan puitejärjestelyn sisältä vähintään kolme asiakkaalle parhaiten soveltuvaa asuinpaikkaa, ja lopullinen valinta näiden välillä perustuu pääosin hintaan.

Hankintamallia on valmisteltu yhdessä palveluntuottajien kanssa  

Kilpailutusta ja hankintaa on valmisteltu kevään ja kesän aikana, ja tavoitteena on ollut uuden hankintalain mukaisesti parantaa pienten ja keskisuurten yritysten osallistumismahdollisuuksia. Kommentteja ja palautetta hankintamallista on kerätty palveluntuottajilta useissa tapaamisissa. Mallissa on huomioitu valtakunnalliset linjaukset ja lainsäädäntö.

Hankintamalliin on tehty muutoksia kommenttikierroksen perusteella. Korjattu hankintamalli on nyt julkaistu uudelleen kommentoitavaksi julkisten hankintojen ilmoituskanava HILMAssa. Kommenttikierros kestää viikon ja lopullinen tarjouspyyntö julkaistaan sen jälkeen.

Lisätietoja:                                                                            

Ikäihmisten toimialueen toimialuejohtaja Eija Rieppo, eija.rieppo@siunsote.fi p. 013 330 4510
Hankinta-asiantuntija Kaisa Kolu, kaisa.kolu@siunsote.fi puh. 013 330 4378

---
Tiedotetta on korjattu 6.9. Sopimus tulee voimaan Kiteellä maaliskuussa 2018 eikä maaliskuussa 2017, kuten alkuperäisessä tekstissä kerrottiin.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)