Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2023, 2022, 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Hoitoalan ammattilaiseksi oppisopimuskoulutuksella – ”Tässä alassa koukuttaa se, että pystyy tuottamaan hyvää oloa muille”
Savolainen kertoo lähihoitajan työn parhaimmiksi puoliksi ihmisten kohtaamisen ja auttamisen.
Savolainen kertoo lähihoitajan työn parhaimmiksi puoliksi ihmisten kohtaamisen ja auttamisen.
13.09.2023

Hoitoalan ammattilaiseksi oppisopimuskoulutuksella – ”Tässä alassa koukuttaa se, että pystyy tuottamaan hyvää oloa muille”

Tammikuussa 2022 Jussi Savolainen otti askeleen kohti uutta ja lähti opiskelemaan oppisopimuskoulutuksella lähihoitajaksi. Savolainen sai oppisopimuspaikan Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun soten vammaispalveluista ja työskentelee tällä hetkellä ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikössä Joensuun Suvikadulla.

– Hoitoala oli kiinnostanut minua vuosia. Työskentelin rakennusalalla ja koin, etten löytänyt sieltä enää itseä kiinnostavia työtehtäviä. Vaikka minulla oli hyvä työpaikka, minusta tuntui, etten saa työstäni enää tarpeeksi irti. Rupesin selvittämään opiskelumahdollisuuksia ja tammikuussa 2022 aloitin lähihoitajaopinnot oppisopimuksella Siun soten vammaispalveluissa, Savolainen kertoo.

– Tykkään työskennellä ihmisten kanssa ja sosiaali- ja terveysala tuntui ihmisläheiseltä. Olen myös aina ollut kiinnostunut ihmisten terveydestä ja hyvinvoinnista, eri sairauksien hoitamisesta sekä lääkehoidosta, Savolainen jatkaa.

Savolainen on ollut tyytyväinen niin alavalintaansa kuin oppisopimuskoulutukseen. Käytännönläheiset opinnot ovat olleet Savolaiselle luonteva tapa oppia uutta. Oppisopimusopiskelijalla on aina tukenaan ohjaaja, joka perehdyttää työhön ja tukee uusien asioiden oppimisessa.

– Oppisopimuskoulutuksessa oppiminen tapahtuu pääosin työpaikalla ja lisäksi koulupäiviä on tietty määrä. Minulle on luontaisinta oppia työn ja tekemisen kautta, Savolainen pohtii.

– Minulla on ollut todella hyvät ohjaajat läpi opintojen, mistä olen kiitollinen. Olen saanut käydä hyviä keskusteluja, soveltaa koulussa opittua työelämään ja kyseenalaistaa vanhoja käytäntöjä. Ohjaajan kanssa on voinut keskustella ja pohtia, miksi tilanteissa toimitaan tietyillä tavoilla, Savolainen kiittelee.

Reilun puolentoista vuoden kokemuksella Savolainen kertoo lähihoitajan työn parhaimmiksi puoliksi ihmisten kohtaamisen ja auttamisen.

– Olen tyytyväinen, että lähdin juuri vammaispalvelujen kautta rakentamaan uraani sosiaali- ja terveysalalla. Työskentelen asiakkaiden parissa, joilla on parantumattomia ja eteneviä neurologisia sairauksia. Minua motivoi se, että voin tukea asiakkaiden jokapäiväistä, mahdollisimman hyvää, elämää. Tässä alassa koukuttaa se, että pystyy tuottamaan hyvää oloa muille, Savolainen kertoo.

– Vaikka työskentelen haastavien sairauksien parissa, työ on positiivista. Täällä ei itketä, vaan huumori lentää ja on hyvä fiilis. Huumori toimii työssä valtavana voimavarana, Savolainen pohtii.

Savolaisen kiinnostus sosiaali- ja terveysalaa kohtaan on kasvanut läpi oppisopimusopintojen. Savolainen valmistuu lähihoitajaksi loppuvuodesta ja on parhaillaan aloittelemassa sairaanhoitajan opintoja monimuotototeutuksella. Savolainen on myös jäämässä valmistumisensa jälkeen töihin Suvikadun asumisyksikköön.

– Täällä on todella hyvä työskennellä, mutta eihän sitä tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Sosiaali- ja terveysalalla on niin monipuoliset mahdollisuudet, mihin pystyy työllistymään. Urapolkuja on monenlaisia samalla työnantajalla, Savolainen kertoo.

– Olen juuri aloittanut sairaanhoitajaopinnot ja opintoihin kuuluu työharjoitteluja, joissa näkee sosiaali- ja terveysalaa jälleen eri näkökulmasta. Esimerkiksi akuuttipuolen työtehtävät kiehtovat, Savolainen miettii.

Savolainen kannustaa rohkeasti hakemaan oppisopimuskoulutukseen mukaan, jos työskentely lähihoitajana kiinnostaa.

– Rohkeasti ja avoimin mielin mukaan, jos vähänkään kiinnostaa. Ei kannata ajatella, että olisi esimerkiksi liian vanha oppimaan uutta tai vaihtamaan alaa. Tähän asti olen ollut täysin tyytyväinen sekä työnantajaan että oppisopimuskoulutukseen, Savolainen kannustaa.

Oppisopimuskoulutushaku Siun soten vammaispalveluihin käynnissä

Siun sotessa koulutetaan oppisopimuksella ammattilaisia hoitoalan tehtäviin. Tällä hetkellä haettavana on oppisopimuskoulutuksena neljätoista lähihoitajan tehtävää Siun soten vammaispalveluihin. Työpaikkoja on avoinna ympäri maakuntaa. Hakuaika tehtäviin päättyy keskiviikkona 27.9.2023.

Oppisopimuskoulutuksessa ollaan palkallisessa työsuhteessa. Työ- ja oppisopimus tehdään oppisopimuskoulutukseen valittujen henkilöiden kanssa koko opintojen ajalle. Oppisopimusopiskelijoiden työsuhteesta vastaa Siun sote ja koulutuksen järjestämisestä Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria.

Tavoitteena on, että valmistumisen jälkeen koulutetut ammattilaiset saavat työpaikan Siun soten vammaispalveluista.

Katso hakuilmoitus ja hae oppisopimuskoulutukseen: Lähihoitajaksi oppisopimuksella: kehitysvammaisten palvelut, Siun sote; määräaikainen (id7894) (rekrytointi.com)

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Soile Asikainen
Puh. 013 330 4526
soile.asikainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kuulumisia Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelta 

Uutiskirjeeseen on koottu tietoa hyvinvointialueen ajankohtaisista asioista. 

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Omaishoidon uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan ajankohtaisia asioita Siun soten omaishoidosta.

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)