Kuvakaruselli ikäihminen neulomassa

Linkkinosto_tartunnan saaneen ohjeet

Ohjeita tartunnan saaneelle ja altistuneelle

Tältä sivulta saat ohjeita, jos sinulla tai huollettavallasi on todettu koronavirustartunta tai olet altistunut koronavirukselle.

Koronavirustartunnan saaneen pitää eristäytyä muista

Jos olet saanut koronavirustartunnan, vältä kontakteja muihin kuin samassa taloudessa asuviin ihmisiin vähintään viiden vuorokauden ajan oireiden alkamisesta. Tällä halutaan estää taudin tarttuminen muihin ihmisiin.

Tartuntatautilain mukaisia eristyspäätöksiä ei pääsääntöisesti enää laadita 25.1.2022 alkaen.

Toivomme, että kerrot itse tartunnastasi niille henkilöille, jotka ovat voineet altistua koronavirustartunnalle seurassasi esimerkiksi työpaikalla, koulussa tai harrastuksissa. Näin autat estämään tartuntojen leviämistä.

Koronavirustartunnalle altistuneen toimintaohjeet

Jos olet ollut koronavirustautiin sairastuneen ihmisen seurassa, olet voinut altistua koronavirustaudille. Altistuminen tarkoittaa, että olet ehkä saanut tartunnan. Sinulla voi olla koronavirustauti, ennen kuin saat taudin oireita.

Jos saat tiedon, että olet voinut altistua koronavirustartunnalle, toimi oireseurantaohjeiden mukaisesti viiden vuorokauden ajan:

 

Yhteystiedot korona

Jos epäilet koronavirustartuntaa

Tee koronaviruksen kotitesti.

Jos tarvitset terveydenhuollossa otettavan testin, tee Omaolo-oirearvio ja varaa aika netissä www.omaolo.fi tai soita omalle terveysasemallesi tai Päivystysapu 116117 -palveluun

somejako