Influenssa kuvituskuva

Influenssarokotukset

Influenssa on äkillinen ylempien hengitysteiden tulehdus, joka voi aiheuttaa jälkitauteja ja johtaa sairaalahoitoon. Influenssaa esiintyy joka talvi, ja tartuntoja ehkäistään rokotuksilla.

Terveysasemilla ryhdytään pistämään influenssarokotteita viikosta 44 alkaen. Sähköinen ajanvaraus aukeaa kaikilla terveysasemilla 27.10.2022 osoitteessa verkkoajanvarauspth.siunsote.fi.

Miten saan rokotuksen:

 • Varaa jokaiselle rokotettavalle oma aika. Ota rokotuskortti mukaan rokotuskäynnille.
 • Rokotuksen voi saada myös muun syyn vuoksi varatun neuvola- ja vastaanottokäynnin yhteydessä.
   
 • Aikuiset: Varaa aika omalle terveysasemalle verkkoajanvarauksen verkkoajanvarauspth.siunsote.fi kautta tai soittamalla terveysasemalle, joiden yhteystiedot löydät oheisesta linkistä: Terveysasemien yhteystiedot.
   
 • Alle 7-vuotiaat: Varaa aika neuvolaan verkkoajanvarauksen verkkoajanvarauspth.siunsote.fi kautta tai soittamalla neuvoloiden puhelinpalveluun puh. 013 330 2841 (arkisin klo 8–14)
   
 • Koululaiset ja opiskelijat: Varaa aika koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon verkkoajanvarauksen verkkoajanvarauspth.siunsote.fi kautta.
   
 • Koronarokotukset influenssarokotteen kanssa: Jos olet oikeutettu sekä koronatehoste- että influenssarokotteisiin ja haluat saada ne samanaikaisesti, pitää ajanvaraus pitää tehdä koronarokotusten ajanvarausjärjestelmän (siunsote.eaika.fi) kautta. Influenssarokote varataan laittamalla koronarokotusten ajanvarauksessa ruksi kohtaan ”Haluan samalla ajalla influenssarokotteen”. Tieto influenssarokotuksesta on ajanvarauksen viimeisen sivun lopussa eli samalla sivulla, jossa kysytään ajanvaraajan henkilötietoja. Huom. Poikkeuksena Niinivaaran ja Rantakylän terveysasemat: Katso ohje sivun alalaidasta.

Kenelle maksuton rokote:

Maksuttoman kausi-influenssarokotteen saavat henkilöt, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Rokotteen saavat maksutta

 • Raskaana olevat naiset
 • Kaikki 65 vuotta täyttäneet
 • Alle 7-vuotiaat lapset
 • Sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
 • Henkilölle joka asuu vakavalle influenssalle erityisen alttiin ihmisen kanssa samassa asunnossa tai on viikoittain kasvotusten tekemisissä hänen kanssaan samassa tilassa
 • Varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset
 • Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö 
 • Vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiri

Miten saan rokotteen, jos en kuulu riskiryhmiin?

Jos et kuulu maksuttoman rokotteen kohderyhmiin, voit pyytää reseptiä rokotteen hankkimiseksi omalla kustannuksellasi. Rokotereseptiä voi pyytää soittamalla omalle terveysasemalle ja jättämällä takaisinsoittopyynnön.

Koronarokotukset infuenssarokotuksen kanssa

Influenssarokotukset ja koronarokotusten tehosterokotukset voi ottaa samanaikaisesti.

Jos olet oikeutettu sekä koronarokotteen tehosterokotteeseen että influenssarokotteeseen ja haluat saada ne samanaikaisesti, niin silloin ajanvaraus pitää tehdä osoitteessa siunsote.eaika.fi. Influenssarokote varataan laittamalla ajanvarauksessa ruksi kohtaan ”Haluan samalla ajalla influenssarokotteen”. Tieto influenssarokotuksesta on ajanvarauksen viimeisen sivun lopussa eli samalla sivulla, jossa kysytään ajanvaraajan henkilötietoja.

Poikkeuksena tähän ovat Niinivaaran ja Rantakylän terveysasemat. Koronarokotusten tehosterokoteajan varaaminen näille terveysasemille ei ole mahdollista teknisistä syistä johtuen, mutta asiakkaille tarjotaan tehosterokotetta influenssarokotuksen yhteydessä. Jos haluat molemmat rokotteen Niinivaaran tai Rantakylän terveysasemille, varaa aika influenssarokotukseen osoitteessa https://verkkoajanvarauspth.siunsote.fi/. Pyydä koronarokotteen tehosterokotetta influenssarokotuksen yhteydessä.

Varaa aika verkossa Verkkoajanvaraus

Siun soten terveysasemat Yhteystiedot

Siun soten terveysasemat

somejako