Kuvakaruselli kasvomaski

Alueelliset suositukset ja rajoitukset

Alueelliset suositukset päivitetään sivulle kerran viikossa pääsääntöisesti torstaisin. Viimeisin päivitys 12.5.2021.

Epidemiatilanne

Pohjois-Karjalan maakunta on epidemian perustasolla.

Sosiaali- ja terveysministeriön toimintasuunnitelmassa epidemia on jaettu kolmeen eri vaiheeseen: perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe. Suomen eri alueet voivat olla epidemian eri vaiheissa.

Alueelliset suositukset ja rajoitukset

Alueelliset suositukset ovat voimassa toistaiseksi.

Etätyö:

  • Suositellaan etätyön tekemistä aina kun mahdollista.

Harrastustoiminta:

  • Suositellaan välttämään sisätiloissa sekä aikuisten ryhmäliikuntaa että aikuisten ryhmissä tapahtuvaa harrastustoimintaa.

Kasvomaskin käyttö:

Matkustaminen:

  • Suositellaan välttämään matkustamista kotimaassa leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueille sekä ulkomailla.

Opetuksen järjestäminen:

  • Korkeakouluja suositellaan siirtymään väliaikaisesti etäopetukseen, ja järjestämään vain välttämätön opetus lähiopetuksena.

Ravitsemusliikkeet:

Siun soten sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköt:

  • Vierailusta tulee sopia etukäteen. Toimipaikasta ja tiloista riippuen yhtäaikaisten vierailijoiden määrää voi olla rajoitettu. Yleisissä tiloissa liikkumista tulee välttää. Ohjeet vierailijoille Siun soten toimipaikoissa: www.siunsote.fi/ohjeita-vierailijoille

Tapahtumat, tilaisuudet ja kokoontumiset:

Kuntakohtaiset suositukset ja rajoitukset

Kuntien antamat suositukset ja muutokset palveluissa löytyvät kuntien sivuilta: Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä ja Tohmajärvi.

Alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä

Koronavirusepidemian alueellista tilannetta ja sen edellyttämiä toimenpiteitä arvioidaan alueellisissa koordinaatioryhmissä.

Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannekuvatyöryhmään kuuluu Siun soten edustuksen lisäksi alueen kuntien ja elinkeinoelämän edustus sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston (ISAVI), Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) edustus. Ryhmän puheenjohtajana toimii toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen Siun soten terveys- ja sairaanhoitopalveluista. Ryhmä kokoontuu viikoittain torstaisin.

Alueelliset rajoitukset ja suositukset päivitetään tälle sivulle tilannekuvatyöryhmän kokousten jälkeen torstaisin.

Lisätietoja:

Yhteystiedot korona

Yhteystiedot

Jos epäilet koronavirustartuntaa

Aloita tekemällä Omaolo-oirearvio www.omaolo.fi tai soita Päivystysapu 116117 -palveluun tai omalle terveysasemallesi

Yleistä tietoa

Valtakunnallinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta puh. 0295 535 535 ja chat
Avoinna arkisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15

Tukea ja apua

Sosiaalipäivystys puh. 013 330 9002
Psykiatrian tehostettu avohoito puh. 013 330 2132 (arkisin klo 8–21, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä klo 13–15)
Valtakunnallinen kriisipuhelin puh. 09 2525 0111

Seniorineuvonta Ankkuri puh. 013 330 2890 ja chat
Avoinna arkisin klo 8-16

Omaolo linkki korona-oirearvio

Tee koronavirustaudin oirearvio

Hengitystieinfektion itsehoito terveyskylän keuhkotalon linkki

Hengitystietulehduksen kotihoito-ohjeita

Hengitystietulehduksen oirearvio Omaolon linkki

Millaista hoitoa vaivasi vaatii?

Koronatiedotelinkit koronasivulla

Siun soten tiedotteet koronaviruksesta

Sisältöjulkaisija

angle-left Yli 65-vuotiaiden koronarokotukset jatkuvat – alle 65-vuotiaiden 2. rokoteannos annetaan mRNA-rokotteella
16.04.2021

Yli 65-vuotiaiden koronarokotukset jatkuvat – alle 65-vuotiaiden 2. rokoteannos annetaan mRNA-rokotteella

Siun sote jatkaa koronarokotusten ajanvarausta jälleen maanantaina 19.4.2021 klo 8. Rokotusvuorossa ovat yli 70-vuotiaat (vuonna 1951 tai sitä ennen syntyneet) sekä 65–69-vuotiaat (vuonna 1952–1956 syntyneet). 65–69-vuotiaiden ryhmässä on huomioitava, että henkilön tulee olla täyttänyt 65 vuotta rokotuspäivänä.

Ajan voi varata joko verkkoajanvarauksen tai puhelinajanvarauksen kautta. Linkki ja ohjeet verkkoajanvaraukseen löytyvät osoitteesta www.siunsote/koronarokotukset. Puhelinajanvaraus toimii puolestaan numerossa 013 330 2131.

Ikäihmisten rokotukset hyvällä mallilla

Koronarokotukset Siun soten alueella ovat edenneet sitä tahtia, kun rokotteita on maakuntaan saapunut. Tällä hetkellä yli 80-vuotiaista 1. rokoteannoksen on saanut reilut 86 prosenttia ja 70–79-vuotiaista noin 70 prosenttia. Tulevalla viikolla (vko 16) yli 70-vuotiaille rokotusaikoja tulee varattavaksi noin 3 600 kappaletta. Yli 70-vuotiaiden varattavissa olevilla ajoilla annetaan Biontech-Pfizerin rokotetta.

Lisäksi ensi viikolla rokotetaan Siun soten puhelimitse tavoittamia Joensuussa ja Kontiolahdella asuvia 75–79-vuotiaita. Vielä rokottamattomille 75–79-vuotiaille joensuulaisille ja kontiolahtelaisille päätettiin soittaa ja tarjota rokotusaikaa, koska Modernan koronarokotetta on tullut enemmän kuin Siun soten palvelujen piirissä olevien henkilöiden rokotuksiin on kyseistä rokotetta tarvittu. Rokote piti saada nopeasti käyttöön. Kyseinen rokote ei ole vielä Siun soten ajanvarausjärjestelmässä, joten rokote saatiin nopeimmin liikkeelle soittokierroksella. Puhelut keskitettiin Joensuuhun ja Kontiolahdelle, koska kyseisten kuntien rokotuskattavuus on muita kuntia alhaisempi ja koska Modernan rokotteet annetaan yksityisen palveluntuottajan rokotuspisteessä, joka sijaitsee Joensuussa.

Soittokierros ei välttämättä tavoita kaikkia, joten mikäli puhelua ei ole tullut tai siihen ei ole päässyt vastaamaan, voi koronarokotusajan varata normaalisti maanantaista alkaen.

AstraZenecan 1. rokoteannoksen saaneet alle 65-vuotiaat rokotetaan toisen valmistajan rokotteella

Siun soten alueella 65–69-vuotiasta on rokotettu tähän mennessä noin 40 prosenttia. Ikäryhmä rokotetaan AstraZenecan rokotteella. Rokotuksia päätettiin laajentaa koko ikäryhmään, koska THL:n linjauksen mukaan AstraZenecan rokotetta voi antaa vain 65 vuotta täyttäneille henkilöille. Linjaus on edelleen voimassa.

THL tiedotti torstaina 15.4.2021, että AstraZenecan 1. rokoteannoksen saaneille alle 65-vuotiaille annetaan 2. rokoteannos toisen valmistajan rokotteella. Koronarokotuksen toinen annos annetaan mRNA-rokotella eli Biontech-Pfizerin tai Modernan rokotteella. Koronarokotuksia ei tarvitse aloittaa alusta. Toisen valmistajan rokote toimii 2. rokoteannoksena.

Siun sote ei ole perunut tai siirtänyt alle 65-vuotiaille annettuja 2. koronarokoteaikoja. Annetut rokotusajat ovat voimassa, ellei Siun sote ole yhteydessä ajan siirtämiseksi. Rokotusaikoja voidaan joutua siirtämään rokotteiden saatavuuden tai niiden toimitusjärjestelyjen vuoksi. Siun sote on yhteydessä, mikäli aika on siirrettävä. Jos yhteydenottoa ei tule, on aiemmin ilmoitettu rokotusaika voimassa.

somejako