Kuvakaruselli kasvomaski

Alueelliset suositukset ja rajoitukset

Alueelliset suositukset päivitetään sivulle kerran viikossa pääsääntöisesti torstaisin. Viimeisin päivitys 21.4.2021.

Epidemiatilanne

Pohjois-Karjalan maakunta on epidemian perustasolla.

Sosiaali- ja terveysministeriön toimintasuunnitelmassa epidemia on jaettu kolmeen eri vaiheeseen: perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe. Suomen eri alueet voivat olla epidemian eri vaiheissa.

Alueelliset suositukset ja rajoitukset

Alueelliset suositukset ovat voimassa toistaiseksi.

Etätyö:

  • Suositellaan etätyön tekemistä aina kun mahdollista.

Harrastustoiminta:

  • Suositellaan välttämään sisätiloissa sekä aikuisten ryhmäliikuntaa että aikuisten ryhmissä tapahtuvaa harrastustoimintaa.

Kasvomaskin käyttö:

Matkustaminen:

  • Suositellaan välttämään matkustamista kotimaassa ja ulkomailla.

Opetuksen järjestäminen:

  • Korkeakouluja suositellaan siirtymään väliaikaisesti etäopetukseen, ja järjestämään vain välttämätön opetus lähiopetuksena.

Ravitsemusliikkeet:

Siun soten sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköt:

  • Vierailusta tulee sopia etukäteen. Toimipaikasta ja tiloista riippuen yhtäaikaisten vierailijoiden määrää voi olla rajoitettu. Yleisissä tiloissa liikkumista tulee välttää. Ohjeet vierailijoille Siun soten toimipaikoissa: www.siunsote.fi/ohjeita-vierailijoille

Tapahtumat, tilaisuudet ja kokoontumiset:

Kuntakohtaiset suositukset ja rajoitukset

Kuntien antamat suositukset ja muutokset palveluissa löytyvät kuntien sivuilta: Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä ja Tohmajärvi.

Alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä

Koronavirusepidemian alueellista tilannetta ja sen edellyttämiä toimenpiteitä arvioidaan alueellisissa koordinaatioryhmissä.

Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannekuvatyöryhmään kuuluu Siun soten edustuksen lisäksi alueen kuntien ja elinkeinoelämän edustus sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston (ISAVI), Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) edustus. Ryhmän puheenjohtajana toimii toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen Siun soten terveys- ja sairaanhoitopalveluista. Ryhmä kokoontuu viikoittain torstaisin.

Alueelliset rajoitukset ja suositukset päivitetään tälle sivulle tilannekuvatyöryhmän kokousten jälkeen torstaisin.

Lisätietoja:

Yhteystiedot korona

Yhteystiedot

Jos epäilet koronavirustartuntaa

Aloita tekemällä Omaolo-oirearvio www.omaolo.fi tai soita Päivystysapu 116117 -palveluun tai omalle terveysasemallesi

Yleistä tietoa

Valtakunnallinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta puh. 0295 535 535 ja chat
Avoinna arkisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15

Tukea ja apua

Sosiaalipäivystys puh. 013 330 9002
Psykiatrian tehostettu avohoito puh. 013 330 2132 (arkisin klo 8–21, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä klo 13–15)
Valtakunnallinen kriisipuhelin puh. 09 2525 0111

Seniorineuvonta Ankkuri puh. 013 330 2890 ja chat
Avoinna arkisin klo 8-16

Omaolo linkki korona-oirearvio

Tee koronavirustaudin oirearvio

Hengitystieinfektion itsehoito terveyskylän keuhkotalon linkki

Hengitystietulehduksen kotihoito-ohjeita

Hengitystietulehduksen oirearvio Omaolon linkki

Millaista hoitoa vaivasi vaatii?

Koronatiedotelinkit koronasivulla

Siun soten tiedotteet koronaviruksesta

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote ja SYNLAB yhteistyöhön Joensuun koronanäytteenotossa
26.02.2021

Siun sote ja SYNLAB yhteistyöhön Joensuun koronanäytteenotossa

Siun sote - Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä - aloittaa yhteistyön SYNLAB Suomen kanssa. SYNLAB Suomi on valittu tarjouskilpailun myötä palveluntuottajaksi, joka toteuttaa Siun soten koronanäytteenoton Joensuun Siilaisen terveysaseman yhteydessä maaliskuun alusta lähtien. Samalla Joensuun keskustan alueella koronanäytteenotto keskitetään Siilaiselle ja näytteenoton aukioloajat laajenevat. Näytteet analysoidaan SYNLAB Suomen koronalaboratoriossa Helsingissä.

Siun sote on toteuttanut Siilaisen koronanäytteenoton tähän saakka omin voimin. Näytteenotto on sitonut terveysaseman omaa henkilökuntaa, joka nyt vapautuu alkuperäisiin tehtäviinsä.

– Järjestelyn tarkoitus on osaltaan vähentää henkilökunnan kuormitusta ja turvata terveyspalvelujen saatavuutta kuntalaisille, kertoo hallintoylilääkäri Petri Kivinen Siun sotelta.

– Räätälöimme toimintamme vastaamaan Siun soten tarpeita ja tarjoamme heidän kaipaamansa palvelun edullisesti, sujuvasti ja laadukkaasti, sanoo Minna Kestilä SYNLABista. Meillä on jo mukavasti kokemusta toimivasta yhteistyöstä julkisen terveydenhuollon kanssa ja kehitämme prosessejamme tällä saralla jatkuvasti.

Siilaisen koronanäytteenotto tapahtuu drive-in -pisteellä terveysaseman yhteydessä kuten tähänkin saakka. Koronatestiin hakeudutaan niin ikään samalla tavalla kuin ennenkin; joko verkossa koronaviruksen Omaolo-oirearvion kautta tai soittamalla omalle terveysasemalle.

keskittämisen takia liikennemäärät Siilaisen terveysaseman ja Joensuun paloaseman läheisyydessä kasvavat. Joensuun kaupungin katutyömaa Siilaisen edustalla tulee niin ikään todennäköisesti ruuhkauttamaan liikennettä. Hälytysajoneuvojen esteettömän kulun turvaamiseksi Siun sote ja Pohjois-Karjalan pelastuslaitos toivovat, että mahdollisuuksien mukaan joensuulaiset käyttäisivät läpikulkuliikenteeseen ohitustietä.

somejako