Kuvakaruselli kasvomaski

Alueelliset suositukset ja rajoitukset

Alueelliset suositukset päivitetään sivulle kerran viikossa pääsääntöisesti torstaisin. Viimeisin päivitys 12.5.2021.

Epidemiatilanne

Pohjois-Karjalan maakunta on epidemian perustasolla.

Sosiaali- ja terveysministeriön toimintasuunnitelmassa epidemia on jaettu kolmeen eri vaiheeseen: perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe. Suomen eri alueet voivat olla epidemian eri vaiheissa.

Alueelliset suositukset ja rajoitukset

Alueelliset suositukset ovat voimassa toistaiseksi.

Etätyö:

  • Suositellaan etätyön tekemistä aina kun mahdollista.

Harrastustoiminta:

  • Suositellaan välttämään sisätiloissa sekä aikuisten ryhmäliikuntaa että aikuisten ryhmissä tapahtuvaa harrastustoimintaa.

Kasvomaskin käyttö:

Matkustaminen:

  • Suositellaan välttämään matkustamista kotimaassa leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueille sekä ulkomailla.

Opetuksen järjestäminen:

  • Korkeakouluja suositellaan siirtymään väliaikaisesti etäopetukseen, ja järjestämään vain välttämätön opetus lähiopetuksena.

Ravitsemusliikkeet:

Siun soten sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköt:

  • Vierailusta tulee sopia etukäteen. Toimipaikasta ja tiloista riippuen yhtäaikaisten vierailijoiden määrää voi olla rajoitettu. Yleisissä tiloissa liikkumista tulee välttää. Ohjeet vierailijoille Siun soten toimipaikoissa: www.siunsote.fi/ohjeita-vierailijoille

Tapahtumat, tilaisuudet ja kokoontumiset:

Kuntakohtaiset suositukset ja rajoitukset

Kuntien antamat suositukset ja muutokset palveluissa löytyvät kuntien sivuilta: Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä ja Tohmajärvi.

Alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä

Koronavirusepidemian alueellista tilannetta ja sen edellyttämiä toimenpiteitä arvioidaan alueellisissa koordinaatioryhmissä.

Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannekuvatyöryhmään kuuluu Siun soten edustuksen lisäksi alueen kuntien ja elinkeinoelämän edustus sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston (ISAVI), Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) edustus. Ryhmän puheenjohtajana toimii toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen Siun soten terveys- ja sairaanhoitopalveluista. Ryhmä kokoontuu viikoittain torstaisin.

Alueelliset rajoitukset ja suositukset päivitetään tälle sivulle tilannekuvatyöryhmän kokousten jälkeen torstaisin.

Lisätietoja:

Yhteystiedot korona

Yhteystiedot

Jos epäilet koronavirustartuntaa

Aloita tekemällä Omaolo-oirearvio www.omaolo.fi tai soita Päivystysapu 116117 -palveluun tai omalle terveysasemallesi

Yleistä tietoa

Valtakunnallinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta puh. 0295 535 535 ja chat
Avoinna arkisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15

Tukea ja apua

Sosiaalipäivystys puh. 013 330 9002
Psykiatrian tehostettu avohoito puh. 013 330 2132 (arkisin klo 8–21, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä klo 13–15)
Valtakunnallinen kriisipuhelin puh. 09 2525 0111

Seniorineuvonta Ankkuri puh. 013 330 2890 ja chat
Avoinna arkisin klo 8-16

Omaolo linkki korona-oirearvio

Tee koronavirustaudin oirearvio

Hengitystieinfektion itsehoito terveyskylän keuhkotalon linkki

Hengitystietulehduksen kotihoito-ohjeita

Hengitystietulehduksen oirearvio Omaolon linkki

Millaista hoitoa vaivasi vaatii?

Koronatiedotelinkit koronasivulla

Siun soten tiedotteet koronaviruksesta

Sisältöjulkaisija

angle-left Juuan terveysasema toimii supistettuna ja Utran päivätoiminta suljetaan korona-altistumisten vuoksi
Artikkelin kuva
21.02.2021

Juuan terveysasema toimii supistettuna ja Utran päivätoiminta suljetaan korona-altistumisten vuoksi

Juuan terveysaseman vastaanotto toimii supistettuna 22.2.-3.3.2021 välisen ajan korona-altistumisten vuoksi. Terveysaseman vastaanoton puhelinpalvelu ja fysioterapian ajanvaraus toimivat normaalisti.

Lääkäripalvelua on saatavilla etäpalveluna, mutta lääkärin lähivastaanottoa ei ole. Hoitajien vastaanotot järjestetään sovitusti. Terveysaseman rokotustoiminta, hoitosolu, hammashuolto, neuvolat, työterveyshuolto sekä Islabin näytteenottopiste toimivat normaalisti. 

Juuan terveysaseman asiakkaisiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä, jos varatun vastaanottoajan järjestelyt muuttuvat. 

Kiireellistä lääkärinarviota vaativat potilaat ohjataan Nurmeksen tai Kontiolahden terveysasemalle. Henkeä uhkaavissa tilanteissa tulee soittaa hätänumeroon 112.

Koronatartunnalle altistumiset ovat tapahtuneet henkilöstön tiloissa, joten terveysasemalla asioineet henkilöt eivät ole altistuneet koronavirukselle. Kyseiseen tapaukseen liittyen altistumisia ei ole tapahtunut myöskään muualla Juuan kunnan alueella. 

Kehitysvammaisten Utran päivätoiminta keskeytetään korona-altistumisien vuoksi. Kaikki päivätoiminnan työntekijät ja asiakkaat on asetettu tartuntatautilain mukaiseen 14 vuorokauden mittaiseen karanteeniin. Kaikkiaan karanteeniin on määrätty 44 henkilöä. Siun sote on ollut yhteydessä kaikkiin karanteeniin asetettuihin. Karanteeni päättyy 4.3.2021.

Viikonlopun aikana Siun soten alueella on todettu kuusi koronavirustartuntaa. Tartunnoista kaksi liittyy Joensuussa aiemmin todettuun tartuntaketjuun. Tartuntaketjuun liittyen Siilaisen hammashoitola suljettiin loppuviikoksi ja Jukolan päiväkodin yksi ryhmä asetettiin karanteeniin. Kuluneen viikon aikana myös saman päiväkodin toinen lapsiryhmä asetettiin karanteeniin korona-altistumisten vuoksi. 

Siilaisen hammashoitola avautuu osittain ensi viikolla. Toiminta pyörii kuitenkin edelleen vajaalla resurssilla, minkä vuoksi asiakkaita pyydetään edelleen olemaan yhteydessä hammashoitolaan vain kiireellisissä, päivystyksellisissä asioissa.

Siun sote muistutettaa, että karanteenin ja eristyksen tavoitteena on estää koronavirusta leviämästä. Koronavirukselle altistumisen vuoksi karanteeniin määrätyn henkilön tulee välttää lähikontaktia oman talouden ulkopuolisiin ihmisiin. Karanteeniin määrätty ei saa mennä esimerkiksi työhön, kauppaan, apteekkiin, harrastuksiin tai yleisötilaisuuksiin, koska näissä paikoissa lähikontaktia on vaikea välttää. 

Siun soten alueella on tällä hetkellä karanteenissa 185 henkilöä.

somejako