Kuvakaruselli kasvomaski

Alueelliset suositukset ja rajoitukset

Alueelliset suositukset päivitetään sivulle kerran viikossa pääsääntöisesti torstaisin. Viimeisin päivitys 21.4.2021.

Epidemiatilanne

Pohjois-Karjalan maakunta on epidemian perustasolla.

Sosiaali- ja terveysministeriön toimintasuunnitelmassa epidemia on jaettu kolmeen eri vaiheeseen: perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe. Suomen eri alueet voivat olla epidemian eri vaiheissa.

Alueelliset suositukset ja rajoitukset

Alueelliset suositukset ovat voimassa toistaiseksi.

Etätyö:

  • Suositellaan etätyön tekemistä aina kun mahdollista.

Harrastustoiminta:

  • Suositellaan välttämään sisätiloissa sekä aikuisten ryhmäliikuntaa että aikuisten ryhmissä tapahtuvaa harrastustoimintaa.

Kasvomaskin käyttö:

Matkustaminen:

  • Suositellaan välttämään matkustamista kotimaassa ja ulkomailla.

Opetuksen järjestäminen:

  • Korkeakouluja suositellaan siirtymään väliaikaisesti etäopetukseen, ja järjestämään vain välttämätön opetus lähiopetuksena.

Ravitsemusliikkeet:

Siun soten sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköt:

  • Vierailusta tulee sopia etukäteen. Toimipaikasta ja tiloista riippuen yhtäaikaisten vierailijoiden määrää voi olla rajoitettu. Yleisissä tiloissa liikkumista tulee välttää. Ohjeet vierailijoille Siun soten toimipaikoissa: www.siunsote.fi/ohjeita-vierailijoille

Tapahtumat, tilaisuudet ja kokoontumiset:

Kuntakohtaiset suositukset ja rajoitukset

Kuntien antamat suositukset ja muutokset palveluissa löytyvät kuntien sivuilta: Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä ja Tohmajärvi.

Alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä

Koronavirusepidemian alueellista tilannetta ja sen edellyttämiä toimenpiteitä arvioidaan alueellisissa koordinaatioryhmissä.

Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannekuvatyöryhmään kuuluu Siun soten edustuksen lisäksi alueen kuntien ja elinkeinoelämän edustus sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston (ISAVI), Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) edustus. Ryhmän puheenjohtajana toimii toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen Siun soten terveys- ja sairaanhoitopalveluista. Ryhmä kokoontuu viikoittain torstaisin.

Alueelliset rajoitukset ja suositukset päivitetään tälle sivulle tilannekuvatyöryhmän kokousten jälkeen torstaisin.

Lisätietoja:

Yhteystiedot korona

Yhteystiedot

Jos epäilet koronavirustartuntaa

Aloita tekemällä Omaolo-oirearvio www.omaolo.fi tai soita Päivystysapu 116117 -palveluun tai omalle terveysasemallesi

Yleistä tietoa

Valtakunnallinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta puh. 0295 535 535 ja chat
Avoinna arkisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15

Tukea ja apua

Sosiaalipäivystys puh. 013 330 9002
Psykiatrian tehostettu avohoito puh. 013 330 2132 (arkisin klo 8–21, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä klo 13–15)
Valtakunnallinen kriisipuhelin puh. 09 2525 0111

Seniorineuvonta Ankkuri puh. 013 330 2890 ja chat
Avoinna arkisin klo 8-16

Omaolo linkki korona-oirearvio

Tee koronavirustaudin oirearvio

Hengitystieinfektion itsehoito terveyskylän keuhkotalon linkki

Hengitystietulehduksen kotihoito-ohjeita

Hengitystietulehduksen oirearvio Omaolon linkki

Millaista hoitoa vaivasi vaatii?

Koronatiedotelinkit koronasivulla

Siun soten tiedotteet koronaviruksesta

Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuussa on voinut altistua koronavirukselle useissa liikkeissä viime viikon aikana. Koulualtistumisia Joensuussa ja Liperissä.
22.03.2021

Joensuussa on voinut altistua koronavirukselle useissa liikkeissä viime viikon aikana. Koulualtistumisia Joensuussa ja Liperissä.

Joensuun keskustan alueella on voinut altistua koronavirukselle useissa eri liikkeissä sekä mm. keskustan ja Utran välisillä bussivuoroilla viime viikon aikana. Tiedossa olevat altistumispaikat löytyvät Siun soten verkkosivuilta osoitteesta www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat. Samaan aikaan samoissa paikoissa olleita henkilöitä kehotetaan tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan herkästi koronavirustestiin.

Karsikon alakoululta Joensuussa asetetaan yhteensä noin 40 henkilöä karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia. Lisäksi osa oppilaista ohjataan oireseurantaan. Siun sote on suoraan yhteydessä tartunnan saaneen henkilön lähikontakteihin ja koulun kautta on välitetty tieto oireseurantaan ohjatuille.

Lisäksi Joensuusta Tulliportin normaalikoululta reilu 20 henkilöä ja Siikasalmen kristilliseltä koululta Liperistä koko koulu, yhteensä 86 henkilöä, on ohjattu oireseurantaan mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Karanteeniin on Siikasalmelta määrätty kuusi henkilöä.

– Oireseurantaan on ohjattu THL:n ohjeiden mukaisesti henkilöitä, jotka eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneen kanssa, vaikka ovat samoissa tiloissa oleskelleetkin. Kyseessä on silloin pienen riskin altistuminen. Lähikontakteilla tartuntariski on suurempi, ja heidät määrätään karanteeniin, selvittää Siun soten infektioylilääkäri Jennifer Sieberns.

Siun soten toiminta-alueella on viikonlopun aikana varmistunut kuusi uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen alkuperä on tiedossa kaikissa tapauksista. Kaksi tartunnoista liittyy Ylitorniosta alkunsa saaneeseen tartuntaketjuun, kaksi tartuntaa liittyy ulkomaanmatkaan ja kaksi tartuntaa on saatu muualta Suomesta. Karanteenissa oli maanantaiaamuna yhteensä 182 pohjoiskarjalaista.

somejako