Sydäntaudit pääkuva

Sydänsairaudet, kardiologia

Tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on rintakipuoireita, sydämen vajaatoimintaa, rytmihäiriöitä, tajunnanhäiriöitä, läppävikoja ja muita sydänvikoja. Äkilliset sydänkohtaukset hoidamme tarvittaessa pallolaajennuksella ympäri vuorokauden.

Saat meiltä lähes kaikki sydänsairauksien palvelut vaativaa sydänkirurgiaa ja tiettyjä kajoavia sydämen rytmihäiriötutkimuksia lukuun ottamatta. Lääkärin ja hoitajan vastaanotoilla arvioidaan tarvitsemasi hoito ja suunnitellaan tarvittavat lisätutkimukset sekä jatkoseuranta.

Tyypillisiä tutkimuksia ja hoitoja ovat

  • sydämen ultraäänitutkimus
  • sepelvaltimoiden varjoainekuvaus ja pallolaajennus
  • sydämen tahdistimen tai vajaatoimintatahdistimen asennus.

Jos sinulle on asennettu tahdistin rytmihäiriön tai vajaatoiminnan takia, seuranta tapahtuu keskussairaalassa tai terveysasemilla (Nurmes, Lieksa, Kitee ja Ilomantsi).

Sydänkeskus

Sydänsairauttasi tutkitaan ja hoidetaan keskussairaalan sydänkeskuksessa, johon kuuluvat sydänpoliklinikka, -toimenpideyksikkö, -vuodeosasto ja -valvonta. Takaamme ammattitaitoisen, laadukkaan ja inhimillisen hoidon korkeatasoisissa tiloissamme.

Kenelle ja millä ehdoin

Lääkärin ja hoitajan vastaanotolle tarvitset lääkärin lähetteen. Palvelu on maksullinen.

Toimi näin

Äkillisessä rintakipu- ja rytmihäiriökohtauksessa soita hätänumeroon 112, ambulanssin henkilökunta aloittaa hoitosi välittömästi.

Yhteystiedot

Pohjois-Karjalan keskussairaala

Pohjois-Karjalan keskussairaala on laajan päivystyksen sairaala, joka on jo pitkään ollut yksi Suomen tuottavimmista keskussairaaloista. Sairaalan hoidon laatu ja potilasturvallisuus ovat kansallisissa vertailuissa huippuluokkaa.

Keskussairaalasta löytyvät kaikki tärkeimmät erikoisalat avosydänkirurgiaa ja neurokirurgiaa lukuun ottamatta.


Pääsisäänkäynti muuttunut väliaikaisesti

Pääsisäänkäynti on siirtynyt peruskorjauksen ajaksi H-siipeen sairaalan sisäpihalle, Tikkarinteen puolelle.

Jos saavut autolla, pysäköi parkkihalliin, josta on opasteet väliaikaiselle sisäänkäynnille. H-siiven sisäänkäynnin edessä on lyhyeen pysäköimiseen tarkoitettuja paikkoja saattoliikenteelle.


Päivystyksen sisäänkäyntiin peruskorjaus ei vaikuta. J-rakennuksessa olevan päivystyksen sisäänkäynnin kautta saapuvat päivystyspotilaiden lisäksi synnyttäjät ja lastenkeskuksen asiakkaat, kuten tähänkin saakka.


Asiakaspysäköinti

Pysäköintitalo sijaitsee heti sairaalan sisääntulotien vasemmalla puolella. Sairaalan alueella on muutamia pysäköintipaikkoja myös ulkoalueilla. Pääsisäänkäynnin ja päivystyksen edessä on 30 minuutin pysäköintipaikkoja saatto- ja hakuliikenteelle. Sairaalan alueella pysäköinti on pääasiassa maksullista. Alueella on vain muutama maksuton kiekkopaikka ja koko alue on pysäköinnin valvonnan piirissä. Invalidipaikkoja on ulkoalueilla muun muassa pääsisäänkäynnin luona sekä pysäköintitalon 2. kerroksessa.


Pääaulassa on odotustilaa, ilmoittautumispiste ja vahtimestarien neuvonta/infopiste.

Palvelun kielet: suomi, englanti.

Sydänsairauksien palvelut
Sydänvuodeosasto ja sydänvalvonta 3A, A-talo, 3. kerros. Sydäntoimenpideyksikkö B-siipi, 3. kerros, avoinna arkisin klo 7.30–15.30. Sydänpoliklinikka A-talo, 1. kerros C-siipi, avoinna klo 8–15.30.

Käyntitiedot

Muut yhteystiedot

Yhteystiedot sydänsairaudet

Sydänpoliklinikan ja -toimenpideyksikön hoidonvaraaja

Sepelvaltimo-, tahdistin- ja rytminsiirtotoimenpiteiden ajanvarauksiin liittyvät asiat

puh. 013 330 2112
ma–pe klo 7.30–15.30

Valinta 1: sydänpoliklinikka
Valinta 2: sydäntoimenpideyksikkö

Sydänsairaudet terveyskylän linkki

Tietoa, tukea ja ohjeita

Terveyskylän sydänsairaudet.fin logo.

 

somejako