Navigaatiovalikko

Kokemusasiantuntijat henkilökohtainen budjetointi kuva

Kokemusasiantuntijat henkilökohtainen budjetointi

Kokemusasiantuntijat apunasi henkilökohtaisen budjetoinnin kokeilussa

Kokemusasiantuntijat ovat henkilöitä, joilla on omakohtaisia kokemuksia sairaudesta tai vammasta sekä niiden kanssa elämisestä. He tietävät, millaiset palvelut ovat auttaneet heitä ja ovat valmiita auttamaan muita samassa tilanteessa olevia.

Jos olet kiinnostunut henkilökohtaisesta budjetista omien palvelujesi järjestämisen tapana, sinulla on mahdollisuus kokemusasiantuntijan tukeen.

  • Kokemusasiantuntija voi toimia tukenasi kaikissa henkilökohtaiseen budjettiin liittyvissä asioissa.
  • Kokemusasiantuntijoita sitoo vaitiolovelvollisuus.

Miten saan kokemusasiantuntijan tuekseni?

Siun soten henkilökohtaisen budjetoinnin kokeilussa toimii kuusi koulutettua kokemusasiantuntijaa. Heidän esittelynsä löydät sivun alalaidasta.

Jos haluat keskustella kokemusasiantuntijan kanssa henkilökohtaisen budjetoinnin asiasta, ole yhteydessä oman alueesi vammaispalvelujen työntekijään. Sopikaa yhdessä vammaispalvelujen työntekijän ja kokemusasiantuntijan kanssa, millä tavoin kokemusasiantuntija voi toimia tukenasi.

Katso videolta kolmen kokemusasiantuntijan ajatuksia SiVa-hankkeesta ja kokemusasiantuntijuudesta.

Kokemusasiantuntijoiden esittelyt

Ritva Silvennoinen

Puh. 040 544 3937
Sähköposti ritva_silvennoinen(at)hotmail.com
Toiminta-alue: koko Siun soten alue

Minun tarinani:


Olen joensuulainen eläkkeellä oleva erikoissairaanhoitaja. Perheeseeni kuuluu aviomies ja kaksi tytärtä, joista toinen on kehitysvammainen. Olen myös isoäiti.

Vaikka olin työskennellyt kehitysvammaisten parissa ja toiminut kehitysvammaisen lapsen perhehoitajana, oli oma erityislapsen vanhemmuus uusi tilanne. Piti oppia olemaan äiti, lapsensa edunvalvoja ja sallia itselleen koko tunteiden kirjo. Matkalle on mahtunut paljon iloa, vaikeuksia ja välittämistä. Olen oppinut selviytymään vertaistuen voimalla. Olen Pohjois-Karjalan Kehitysvammaisten Tukipiiri ry puheenjohtaja ja Me Itse -ryhmässä taustatyöntekijänä.

Olen kokemusasiantuntija oman vanhemmuuteni, omaishoitajuuden ja yhdistystoimijuuden perusteella. Ennen kaikkea haluan tutustua uusiin mahdollisuuksiin, joita henkilökohtainen budjetointi voi tarjota. Työskentelin aikuispsykiatrialla, erityishuollossa ja lastenpsykiatrialla. Kouluttauduin työn ohessa psykoterapeutiksi. Pidän ihmisten parissa työskentelystä ja uusien luovien ratkaisujen löytämisestä sekä toimintojen kehittämisestä.

Tärkeintä minulle on jokaisen ihmisen oman mielipiteen kuuleminen ja kuulluksi tulemisen mahdollistaminen.

Marjatta Lackman

Puh. 050 441 1135
Sähköposti marjatta.lackman(at)elisanet.fi
Toiminta-alue: koko Siun soten alue

Minun tarinani:


Olen 70-vuotias vaikeasti heikkonäköinen joensuulainen nainen. Perinnöllinen, etenevä silmäsairaus teki minusta eläkeläisen jo alle 50 vuoden ikäisenä. Työurani tein mekaanisen metsäteollisuuden palveluksessa, mm. työnjohtajana sekä myynti- ja tuotantopäällikkönä.

Olen Pohjois-Karjalan Näkövammaiset ry:n hallituksessa ja yhdistyksen puheenjohtajana. Olin myös valtakunnallisen kattojärjestömme Näkövammaisten Liitto ry:n hallituksen jäsen vuosina 2004–2016. Olen edelleen Näkövammaisten Liitto ry:n valtuuston jäsen.

Vahvuuteni on pitkäaikainen kokemus ja tietotaito näkövammaisten elämästä.

Kokemustoimijan koulutuksen kävin syksyllä 2017.

Tapani Meriläinen

Puh. 050 017 5114
Sähköposti tapani.merilainen(at)gmail.com
Toiminta-alue: Joensuun ympäristö lähikuntineen noin 100 km säteellä.

Minun tarinani:


Olen 65-vuotias mies Joensuusta ja liikun pyörätuolilla. Olen Joensuun Seudun Invalidien hallituksen jäsen ja toimin siellä liikuntavastaavana. Olen myös Invalidiliiton Itä-Suomen alueen suunnittelutyöryhmässä sekä vertaistukihenkilönä ja kokemusasiantuntijana.

Harrastan ilmakivääri- ja pienoiskivääriammuntaa SM-tasolla. Harrastuksiin kuuluu myös puunveistoa ja koriste-esineitten tekoa. Myös Siun soten asiat kiinnostavat.

Luennoin selkäydinvammasta ja siitä selviytymisestä, vamman myöhäisvaikutuksista, apuvälineistä ja esteettömyydestä.

Oman kokemani ja selviytymiseni kautta osaan neuvoa mistä löytää tietoa ja palveluita, jotka auttavat sinua selviytymään mahdollisimman omatoimisesti päivittäisissä toiminnoissa.

Reetta Nenonen

Puh. 050 365 0789
Sähköposti ocean_fortuna_(at)hotmail.com
Toiminta-alue: Juuka, Lieksa, Nurmes, Valtimo, Polvijärvi, Kontiolahti, Joensuu ja Kitee.

Minun tarinani:
 

Olen 35-vuotias perheenäiti Juuasta ja olen lähes koko ikäni eli neljävuotiaasta saakka istunut pyörätuolissa. Kotoisin olen Kiteeltä, perheeni kanssa olen asunut myös Joensuussa ja Kolilla.

Olen koulutukseltani tietojenkäsittelyn tradenomi ja vuosi sitten valmistuin taloushallinnon merkonomiksi. Olen työskennellyt aiemmin useamman vuoden työllistymiseen liittyvissä projektitehtävissä.

Olen käynyt kokemuskouluttaja-koulutuksen ja olen kouluttanut muun muassa sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita sekä tehnyt esteettömyyskartoituksia.

Tutustuin nuorena Nuorisoyhteistyö Seitin toimintaan, jolloin tulivat tutuksi eri vammaryhmien nuoret, vaikuttaminen sekä matkustaminen. Toimin erilaisissa järjestöissä, mm. Joensuun seudun Invalidit ry:n ja Itä-Suomen lihastautiyhdistys ry.

Puhun suomea, italiaa ja englantia. Uusin mielenkiinnonkohteeni on venäjän kieli, mitä olen opiskellut jo pari vuotta. Olen opiskellut myös useamman vuoden saksaa, ruotsia ja ranskaa sekä käynyt espanjan ja latinan alkeet.

Arja Pappinen

Puh. 050 372 2340
Sähköposti apappinen(at)gmail.com
Toiminta-alue: Vaara-alueet (Tuupovaara, Kiihtelysvaara, Heinävaara, Särkivaara, Pyhäselkä)

Minun tarinani:


Olen eläkkeellä oleva sairaanhoitaja ja sain MS-diagnoosin vuonna 1988. Olen toiminut yli 20 vuotta Pohjois-Karjalan neuroyhdistyksessä. Tällä hetkellä toimin Suomen Neuroliiton liikunnan neuvottelukunnassa ja olen Joensuun kaupungin vammaisneuvoston jäsen. Kesällä 2018 sain olla mukana Rajaton luonto hankkeessa asiakas- ja ohjausryhmässä.

Liikun kepin ja sähkömopon kanssa. Mopo onkin avartanut minun liikkumistani huomattavasti. Mottoni on "Liike on lääke".

Minulla on henkilökohtainen avustaja ja kokemukseni avustajan käytöstä ovat olleet hyvät.

Perheeseeni kuuluu puoliso ja ihana hännätön kissa. Hänen nimensä on Kissa. Hän on meidän perheen "pää" ja me olemme hänen nöyrimpiä palvelijoitaan. Harrastan kivien maalausta, johon ainekset löytyvät kotipihalta.

Luonteeltani olen avoin ja helposti lähestyttävä.

Tarja Suoninen

Puh. 050 041 1638
Sähköposti suoninen.tarja(at)gmail.com
Toiminta-alue: Keski-Karjala sekä Joensuu

Minun tarinani:


Olen eläkkeellä oleva laskentamerkonomi ja sairastanut neurologista sairautta 35 vuotta. Pyörätuolilla olen liikkunut osittain jo 20 vuotta sitten ja viimeiset 15 vuotta olen liikkunut pelkästään pyörätuolin avulla. Järjestötoiminnassa olin mukana 25 vuoden ajan puheenjohtajan roolissa ja vammaisneuvoston jäsenenä olin useita kausia.

Perheeseeni kuuluu kaksi aikuista lasta. Elämässäni oli 11 vuotta harrastusmielessä koulutettu aputassu Elli. Harrastan ulkoilua, puutarhan hoitoa, lukemista, livekonsertteja ja minua kiinnostaa musiikki, tanssi, matkailu sekä autolla ajelu.

Olen sosiaalinen enkä pelkää vastoinkäymisiä, vaan pyrin kääntämään ne voitoiksi. Minulla on kokemusta henkilökohtaisen avustajan kanssa toimimisesta. Tätä kokemusta voin hyödyntää kun mietimme yhdessä mitä kaikkea avustaja mahdollistaisi sinulle.

Suuri haaveeni, joka muuttuikin isoksi haasteeksi, oli itse suunniteltu kuukauden omatoimiloma Espanjassa.

Lisätietoja henkilökohtaisesta budjetista

Lisätietoja henkilökohtaisesta budjetista

Erityisasiantuntija
Kristiina Räsänen
puh. 013 330 5184
kristiina.rasanen(at)siunsote.fi

vammaispalvelujen sosiaalityö ja palveluohjaus

Vammaispalvelujen sosiaalityö ja palveluohjaus

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme:

Perhekeskusten terveiset
Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.
Lue helmikuun 2020 uutiskirje
Tilaa uutiskirje tästä

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)

somejako