opiskelu-terkkari

Rokotukset

Kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotukset

Perusrokotuksia, kuten jäykkäkouristus-, polio-, tuhkarokko-, sikotauti- ja vihurirokkorokotukset, annetaan terveysasemilla, lastenneuvoloissa ja kouluterveydenhuollossa. Varaa aika rokotusta varten terveysasemalle sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan vastaanotolle.

Koronavirusrokotukset

Katso tiedot rokotusten etenemisestä sekä ohjeet ajan varaamiseen: www.siunsote.fi/koronarokotukset

Influenssarokotukset

Varaa aika influenssarokotukseen omalle terveysasemallesi tai osallistu yleiseen rokotuspäivään

Matkailijoiden rokotukset

Joidenkin tautien ehkäisemiseksi tarvitaan useamman rokotteen sarja. Ota siis hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä yhteyttä omalle terveysasemallesi. Terveydenhoitaja järjestää matkailijarokotetta varten tarvittavat reseptit. Reseptin saatuasi hanki rokote apteekista. Matkailijoiden rokotukset ovat maksullisia.

Matkailija saattaa tarvita perusrokotusten lisäksi lisärokotuksia ja -lääkityksen esimerkiksi malariaa ja keltakuumetta vastaan. Lisärokotusten ja -lääkitysten tarve määräytyy kohdemaan, mahdollisen erityisriskin sekä oleskelun luonteen ja keston mukaan. Ennakkoon on hyvä tutustua Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen toimittamaan Matkailijan terveysoppaaseen.

Poliorokote

Tehosteita ei normaalisti perussarjan jälkeen tarvita, mutta Maailman terveysjärjestön WHO:n suosituksen mukaan poliorokote tulee ottaa, jos edellisestä rokotuksesta on kulunut yli 12 kuukautta ja henkilö

  • matkustaa yli neljäksi viikoksi maahan, jossa riski saada polio on suuri
  • tulee Suomeen oleskeltuaan korkean riskin maassa yli neljä viikkoa.

Puutiaisaivotulehdusrokote

Rokote puutiaisaivokuumetta vastaan eli kansan kielellä punkkirokote on maksullinen. Rokote ei suojaa punkeilta eikä estä punkkia tarttumasta ihoon eikä suojaa borrelioosilta. Reseptin saamiseksi soita oman terveysasemasi terveydenhoitajalle, hanki rokote apteekista ja ota se mukaasi terveydenhoitajan rokotusvastaanotolle. Rokotusvastaanotolle voit varata ajan verkkopalvelussa.

Tehokkaan suojan saamiseksi rokotussarja kannattaa aloittaa jo talvella, hyvissä ajoin ennen punkkien esiintymiskautta, joka muun muassa Ahvenanmaalla alkaa toukokuussa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilla on lisätietoa rokotuksesta ja puutiaisaivotulehduksen riskialueista

Rokotustietojen tiedustelu

Kaikki saamasi rokotukset näet Omakanta-verkkopalvelussa, jos olet saanut rokotteen vuoden 2014 jälkeen. Mikäli tiedot eivät näy Kannassa, voit pyytää niitä omalta terveysasemaltasi.

 

Yhteystiedot EI KORONAROKOTUKSET

Palvelunumero Pyhäselän terveysasema

Numerosta voi varata sekä kiireellisen että kiireettömän vastaanottoajan lääkärille tai hoitajalle. Palvelunumerosta saa myös neuvontaa ja hoidon tarpeen arviointia, lisäksi sieltä voi tiedustella laboratorio-, röntgen- ja Marevan-hoidon vastauksia.


Voit jättää terveysasemalle takaisinsoittopyynnön, ja sinulle soitetaan takaisin saman arkipäivän aikana. Jos et halua jättää takaisinsoittopyyntöä tai asiasi on kiireellinen, jää linjalle odottamaan, kunnes puheluusi vastataan.


Kiireettömissä asioissa suositellaan soittamaan vasta klo 10 jälkeen.


Päivystysasiassa soita Päivystysapu 116 117 -palveluun, jos oma terveysasema on kiinni. Ensisijainen asiointipaikka on aina oma terveysasema ja hätätilanteissa soitetaan yleiseen hätänumeroon 112.

Palvelun kielet: suomi, englanti.

Rokotuspalvelut

Yhteystiedot

  • Aukioloajat
    • Maanantai—Perjantai 8.00—16.00

Varaa aika verkossa Verkkoajanvaraus

Siun soten terveysasemat Yhteystiedot

Siun soten terveysasemat

somejako