Lasten, nuorten ja perheiden palvelut kuva

Lastenneuvola

Neuvolapalveluissa on tällä hetkellä ruuhkaa. Kiireisissä asioissa pyydämme varaamaan ajan verkkoajanvarauksen kautta. Neuvola-ajan voi varata myös johonkin toiseen neuvolatoimipisteeseen, jos kulkeminen on perheelle mahdollinen vaihtoehto ja lapsen kasvu ja kehitys mietityttää.

Lapsesi terveyteen liittyvissä asioissa palvelee lastenneuvola, jonka tavoitteena on turvata lapsen hyvä kasvu ja kehitys sekä terveenä pysyminen. Neuvolassa seurataan lapsen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista kasvua. Lapsi saa neuvolassa rokotusohjelmaan kuuluvat rokotukset.

Saat neuvolassa tukea lapsen kasvatukseen ja parisuhteen hoitamiseen. Ohjaamme myös tekemään valintoja terveiden elintapojen saavuttamiseksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Lastenneuvolapalvelut on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen. Lastenneuvolan asiakkuus alkaa, kun lapsi täyttää kaksi viikkoa ja jatkuu lapsen kouluunmenoon saakka.

Palvelut ovat maksuttomia. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä palvelusta peritään 18 vuotta täyttäneiltä sakkomaksu.

Toimi näin

Perheet varaavat itse ajan oman alueensa neuvolaan. Varaa aika verkkoajanvarauspalvelussa tai neuvolan puhelinpalvelun kautta.

Jos asut Joensuun tai Kontiolahden alueella, täytä 1,5-v. terveystarkastuksen esitietolomake sähköisesti Omaolo-palvelussa. Huom. täytä Omaolon lomake omana asiointinasi, ei lapsen puolesta asiointina. Ota käynnille mukaan muut mahdolliset esitietolomakkeet. 1,5-v. ja 4-v. tarkastuksissa on käytössä neuvolan ja varhaiskasvatuksen yhteistyölomake, jonka saat varhaiskasvatuksen yksiköstä.

Molemmat vanhemmat ovat tervetulleita kaikille neuvolakäynneille, erityisesti 4 kk-, 18 kk- ja 4 v- käynneille, jolloin kyseessä on laaja terveystarkastus. Laajassa terveystarkastuksessa huomioidaan koko perheen hyvinvointi, elämäntilanne ja terveystottumukset. Varaa aika erikseen ensin terveydenhoitajan ja sitten lääkärintarkastukseen. Huomioi, että lääkärikäynti varataan erikseen. Ajan saat varattua terveydenhoitajalta.

Yhteystiedot

Neuvoloiden keskitetty puhelinpalvelu

Ehkäisy-, äitiys- ja lastenneuvoloiden keskitetystä puhelinpalvelusta saat ohjausta ja neuvontaa, voit varata aikoja ja muuttaa tai perua varattua aikaa.

Palvelun kielet: suomi, englanti.

Lastenneuvolapalvelut

Yhteystiedot

  • Aukioloajat
    • Maanantai—Perjantai 8.00—14.00

somejako