Lasten, nuorten ja perheiden palvelut kuva

Lastenneuvola

Lapsesi terveyteen liittyvissä asioissa palvelee lastenneuvola, jonka tavoitteena on turvata lapsen hyvä kasvu ja kehitys sekä terveenä pysyminen. Neuvolassa seurataan lapsen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista kasvua. Lapsi saa neuvolassa rokotusohjelmaan kuuluvat rokotukset.

Saat neuvolassa tukea lapsen kasvatukseen ja parisuhteen hoitamiseen. Ohjaamme myös tekemään valintoja terveiden elintapojen saavuttamiseksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Lastenneuvolapalvelut on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen. Lastenneuvolan asiakkuus alkaa, kun lapsi täyttää kaksi viikkoa ja jatkuu lapsen kouluunmenoon saakka.

Toimi näin

Neuvolakäynnit ovat lasten omia terveystarkastuksia. Perheet varaavat itse ajan oman alueensa neuvolaan. Tee ajanvaraus tai jätä yhteydenottopyyntö verkkoajanvarauspalvelussa.

 

Molemmat vanhemmat ovat tervetulleita kaikille neuvolakäynneille, erityisesti 4 kk-, 18 kk- ja 4 v- käynneille, jolloin kyseessä on laaja terveystarkastus. Laajassa terveystarkastuksessa huomioidaan yhdessä terveydenhoitajan ja lääkärin kanssa koko perheen hyvinvointi, elämäntilanne ja terveystottumukset.

HUOM! Joensuun Keskustan ja Niinivaaran sekä osittain Kontiolahden äitiys- ja lastenneuvoloiden palvelut ovat siirtyneet Suvikadun neuvolaan, Suvikatu 18, 2.krs.

Yhteystiedot

Puhelinasiointi

Palvelupaikat

Heinävesi (1)
Ilomantsi (1)
Joensuu (7)
Juuka (1)
Kitee (2)
Kontiolahti (4)
Lieksa (1)
Liperi (3)
Nurmes (1)
Outokumpu (1)
Polvijärvi (1)
Rääkkylä (1)
Tohmajärvi (1)
Verkkoasiointi

somejako