Lasten, nuorten ja perheiden palvelut kuva

Neuvolat

Neuvolasta saat apua, kun suunnittelet raskautta tai raskauden ehkäisyä tai kun perheesi odottaa lasta. Äitiysneuvolassa tehdään myös synnyttäneiden naisten jälkitarkastukset. Neuvolat antavat perheille ammatillista apua terveysasioissa ja tekevät muun muassa terveystarkastuksia valtakunnallisten suositusten mukaan.

Lapsen syntymän jälkeen käydään lastenneuvolassa säännöllisesti. Molemmat vanhemmat ovat tervetulleita kaikille neuvolakäynneille.

Perheneuvola auttaa ja tukee lapsen ja nuoren psyykkiseen kehitykseen, vanhemmuuteen ja perheen vuorovaikutussuhteisiin liittyvissä asioissa. Perheneuvolasta saa asiantuntijan apua lapsen käyttäytymis- tai tunne-elämän pulmiin.

Raskaudenehkäisyasioissa ota yhteyttä oman alueesi ehkäisyneuvolaan.

Neuvola on lähipalvelua ajanvarauksella

Neuvolat toimivat ajanvarauksella. Voit jättää yhteydenottopyynnön tai varata ajan omalle terveydenhoitajallesi verkkoajanvarauksessa, tai varata ajan puhelimitse puhelinaikana. Sähköpostilla emme varaa vastaanottoaikoja, emmekä voi hoitaa asiakasasioita.

Neuvolapalvelut järjestetään lähipalveluna alueen neuvoloissa. Palveluihin ovat oikeutettuja Siun soten alueen asukkaat, sekä ulkokuntalaiset tehtyään ilmoituksen terveysaseman vaihdosta, tai saatuaan maksusitoumuksen omasta kotikunnastaan.

Neuvolapalvelut ovat asiakkaalle maksuttomia. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä palvelusta peritään 18 vuotta täyttäneiltä sakkomaksu. Lisätietoja asiakasmaksupalvelujen sivulla.

Saat muistutuksen neuvola-ajasta tekstiviestillä

Tekstarimuistutus on käytössä kaikille äitiys- ja lastenneuvoloiden asiakkaille.

Muistutus neuvola-ajasta lähetetään sinulle kaksi vuorokautta ennen varattua aikaa siihen puhelinnumeroon, jonka olet ilmoittanut potilastietoihisi.

Tekstiviestin sisältö on: ”Muistutus ajanvarauksesta (päivä ja kellonaika) (toimipaikka). Viestiin ei voi vastata. T. Siun sote”

Varatun ajan peruminen

Ajan voi perua sähköisesti, mikäli sinulla on tallessa varaustunnus, tekstiviestipalvelun kautta tai puhelimitse.

Kun perut ajan tekstiviestillä, ilmoita viestissä sen henkilön tiedot, jolle aika on varattu numeroon 0509023940:

  • Perun ajanvarauksen neuvolaan
  • Nimi (kaikki etunimet ja sukunimi) *
  • Syntymäaika ilman henkilötunnuksen loppuosaa *
  • Ajanvarauksen päivämäärä ja kellonaika
  • Neuvola

* Tähdellä merkityt tiedot ovat pakollisia.

Tekstiviestiperuutukset puretaan arkisin klo 7.30-14. Ajanvaraus on peruttu, kun olet saanut vastausviestin peruutukseesi.

Tekstiviestiperuutuspalvelu on käytettävissä koko Siun soten alueella.

 

Huomioithan, että tekstiviestin pituus voi olla enintään 160 merkkiä, eikä numeroon voi soittaa. Jos merkkejä on enemmän, viesti ei tule perille.

Viestin maksaa lähettäjä ja viestin hinta on lähettäjän liittymäsopimuksen mukainen. Huomioithan, ettei tekstiviestipalvelussa voi hoitaa muita asioita kuin varatun ajan perumisen.

Voit tarkistaa ajanvarauksesi myös verkkopalvelu Medinetissä, kun olet rekisteröitynyt palvelun käyttäjäksi.

5-11-v koronarokotukset_etusivun linkki

Yhteystiedot Neuvolat Puhelinpalvelu

YHTEYSTIEDOT

Neuvolapalveluiden asiointi palvelee arkipäivisin klo 8.00–14.00:

Puhelinpalvelu
puh. 013 330 2841

Chat Neuvolapalvelut
Neuvoo raskauteen, vanhemmuuteen ja lapsen hyvinvointiin liittyvissä asioissa.
 

lasten, nuorten ja perheiden yhdistykset linkki

Toimintaa ja tukea yhdistyksissä

lahella.fi

Voimaperheet

Voimaperheet

Ole läsnä lapsellesi on 3-vuotiaiden lasten huoltajille suunnattu myönteisen vanhemmuuden ohjelma. Digitaalinen ohjelma sopii kaikille, jotka haluavat vahvistaa vanhemmuutta ja myönteistä vuorovaikutusta.

Turun yliopiston Lastenpsykiatrian tutkimuskeskuksen kehittämää ohjelmaa pääsevät käyttämään kaikki 3-vuotiaiden lasten perheet alueellamme. Osallistuminen on perheille maksutonta, vapaaehtoista ja luottamuksellista. Ohjelma on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Saat rekisteröitymiskoodin, kun olet ensin testannut soveltuvuutesi ohjelmaan. Vaihtoehtoisesti voit pyytää rekisteröitymiskoodin terveydenhoitajalta 3-vuotisneuvolakäynnin yhteydessä. Huomioithan, että voit tulla mukaan ohjelmaan missä vaiheessa vuotta tahansa, vaikka lapsesi olisi jo käynyt 3-vuotisneuvolassa.

Turun yliopisto kehittää myönteisen vanhemmuuden ohjelmaa ja selvittää kyselyillä käyttäjien kokemuksia ohjelmasta.

somejako