Lasten, nuorten ja perheiden palvelut kuva

Neuvolat

Neuvolasta saat apua, kun suunnittelet raskautta tai raskauden ehkäisyä tai kun perheesi odottaa lasta. Äitiysneuvolassa tehdään myös synnyttäneiden naisten jälkitarkastukset. Neuvolat antavat perheille ammatillista apua terveysasioissa ja tekevät muun muassa terveystarkastuksia valtakunnallisten suositusten mukaan.

Lapsen syntymän jälkeen käydään lastenneuvolassa säännöllisesti. Molemmat vanhemmat ovat tervetulleita kaikille neuvolakäynneille.

Perheneuvola auttaa ja tukee lapsen ja nuoren psyykkiseen kehitykseen, vanhemmuuteen ja perheen vuorovaikutussuhteisiin liittyvissä asioissa. Perheneuvolasta saa asiantuntijan apua lapsen käyttäytymis- tai tunne-elämän pulmiin.

Raskaudenehkäisyasioissa ota yhteyttä oman alueesi perhesuunnitteluneuvolaan.

Neuvola on lähipalvelua ajanvarauksella

Neuvolat toimivat ajanvarauksella. Sähköpostilla emme varaa vastaanottoaikoja, emmekä voi hoitaa asiakasasioita. Voit varata ajan verkossa tai puhelimitse puhelinaikana.

Neuvolapalvelut järjestetään lähipalveluna alueen neuvoloissa. Palveluihin ovat oikeutettuja Siun soten alueen asukkaat, sekä ulkokuntalaiset tehtyään ilmoituksen terveysaseman vaihdosta, tai saatuaan maksusitoumuksen omasta kotikunnastaan.

Neuvolapalvelut ovat asiakkaalle maksuttomia, paitsi äitiysneuvolasta annetut AGY- ajat lääkärille, joista peritään normaali lääkärin käyntimaksu.

Varaa aika verkossa Verkkoajanvaraus

lasten, nuorten ja perheiden yhdistykset linkki

Toimintaa ja tukea yhdistyksissä

jelli.fi

somejako