Koululaisten ja opiskelijoiden palvelut kuva

Koululaisten ja opiskelijoiden palvelut

Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuolto on tarkoitettu peruskoululaisille ja heidän perheilleen. Kouluterveydenhuolto on lakisääteistä ja maksutonta terveydenhuoltoa, jonka tavoitteena on oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun, kehityksen ja psyykkisen hyvinvoinnin tukeminen yhteistyössä vanhempien, opettajien ja muun oppilashuollon kanssa.

Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuollon palvelut on tarkoitettu Siun soten alueella sijaitsevien toisen asteen oppilaitosten (lukiot, ammatilliset oppilaitokset) opiskelijoille kotipaikkakunnasta riippumatta.

Toisen asteen oppilaitosten opiskelijoiden palvelut toteutetaan pääsääntöisesti kussakin oppilaitoksessa. Yliopiston ja ammattikorkeakoulun opiskeluterveydenhuolto toteutetaan YTHS:ssa.

Opiskeluterveydenhuollon tavoitteena on tukea opiskelijaa opiskelukyvyn ylläpitämisessä, omahoidossa, riittävässä elämän hallinnassa sekä terveyden ja toimintakyvyn ylläpitämisessä ja saavuttamisessa.

Maksullisuuden tiedot

Kouluterveydenhuollon ja opiskeluterveydenhuollon palvelut ovat maksuttomia. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä palvelusta peritään 18 vuotta täyttäneiltä sakkomaksu. Lisätietoja asiakasmaksupalvelujen sivulla.

Koronarokotukset

Koronarokotuksia suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille. Koronarokotetta tarjotaan myös 5–11-vuotiaille lapsille, joilla on jokin vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus. Lisätietoa Siun soten koronarokotuksista löytyy osoitteessa www.siunsote.fi/koronarokotukset.
 

Yhteystiedot koululaisten ja opiskelijoiden palvelut

Yhteystiedot

Keskitetty puhelinpalvelu palvelee koronaepidemian aikana koulujen ollessa suljettuna:
Puh. 013 330 2841
Arkipäivisin klo 7.30-15.00

Nosto Sekasin chat

Sekasin-chat

Sekasin-chat (sekasin.fi)

Sekasin-chat on nuorille suunnattu palvelu. Chat palvelee arkisin 9–24 ja viikonloppuisin 15–24.

Chatin toiminnan ylläpitämisestä vastaa Sekasin Kollektiivi. Sekasin Kollektiivi on MIELI Suomen Mielenterveys ry:n, Suomen Punaisen Ristin, Setlementtiliiton ja SOS-Lapsikylän koordinoima yhteenliittymä.

Koululaisten ja opiskelijoiden palvelujen sivulle lisää palveluja linkki

Nuorten yhdistykset linkki

Toimintaa ja tukea yhdistyksissä

jelli.fi

somejako