Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuolto tarjoaa terveydenhuollon palveluja Siun soten alueella sijaitsevien toisen asteen ammatillisten oppilaitosten ja ammattikorkeakoulun opiskelijoille. Palvelut on tarkoitettu opintotukeen oikeutetuissa koulutuksissa opiskeleville, joiden opiskelu on päätoimista ja kestää vähintään kaksi kuukautta.

Yliopisto-opiskelijoiden terveyden- ja sairaanhoidosta vastaa YTHS eli Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö.

Opiskelujen aikana sinulle tarjotaan mahdollisuus maksuttomaan terveystarkastukseen. Voit myös itse varata ajan terveystarkastukseen tai opiskelukykyyn, mielenterveyteen, päihdeongelmiin, raskauden ehkäisyyn ja muuhun seksuaaliterveyteen sekä rokotuksiin liittyvissä asioissa. Opiskeluterveydenhuollossa tietojasi ja kertomaasi käsitellään luottamuksellisesti.

Opiskelijoiden tehoste-, influenssa- ja matkailijanrokotukset hoidetaan opiskeluterveydenhuollossa. Työharjoittelussa tartuntavaaraan joutuvat opiskelijat saavat hepatiitti B-rokotuksen maksutta osana kansallista rokotusohjelmaa.

Palvelut ovat maksuttomia kaikille opiskelijoille. Täysi-ikäiset opiskelijat maksavat rokotusohjelmaan kuulumattomien rokotusten käyntimaksun ja normaalit terveyskeskusmaksut.

Opiskelijan sairastuminen ja tapaturmat

Siun soten alueella asuva opiskelija voi asioida oman terveysaseman akuuttivastaanotolla kiireellisissä ja kiireettömissä sairauksissa.

Ulkopaikkakuntalaisen opiskelijan kiireelliset sairaudet hoidetaan terveysasemien vastaanotoilla. Kiireettömissä asioissa opiskelija voi ottaa yhteyttä opiskeluterveydenhuoltoon.

Sairauslomatodistuksen saa tarvittaessa terveysaseman vastaanotolta.

Tapaturmissa voi hakeutua lähimmän terveysaseman akuuttivastaanotolle.

Lääkärin vastaanottokäynnistä peritään 18 vuotta täyttäneeltä terveyskeskusmaksu kolmelta ensimmäiseltä käynniltä kalenterivuodessa.

Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä ajasta peritään voimassa oleva peruutusmaksu. Lääkärin vastaanottoaika on peruttava viimeistään edeltävänä päivänä tai jos vastaanottopaikka ei ole silloin avoinna, samana päivänä klo 9.00 mennessä.

Opiskeluterveydenhuollon yhteystiedot löytyvät oppilaitosten tai YTHS:n verkkosivuilta.

Joensuu

Nuorisoaseman ohjaus- ja neuvontapuhelin

Puhelin ja soittoajat
Ohjaus- ja neuvontapuhelin 013 3305687
ma-to klo 12.00 - 13.00
Johtava sosiaalityöntekijä 013 3305776
Käyntiosoite
Rantakatu 23, 1. krs, 80100 Joensuu

Esitietolomake

Täytä opiskeluterveudenhuollon esitietolomake Medinet-palvelussa. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla.

Medinet-terveyspalvelu

Siun soten terveysasemat

Toimintaa ja tukea yhdistyksissä

jelli.fi