Terveysasemien vastaanotot kuva

Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuolto tarjoaa terveydenhuollon palveluja Siun soten alueella sijaitsevien toisen asteen ammatillisten oppilaitosten ja lukion opiskelijoille. Palvelut on tarkoitettu opintotukeen oikeutetuissa koulutuksissa opiskeleville, joiden opiskelu on päätoimista ja kestää vähintään kaksi kuukautta. Opiskeluterveydenhuolto on Pohjois-Karjalan hyvinvointialueella osa perhekeskuksen terveyspalveluja.

Opiskeluterveydenhuollon tehtävänä on opiskelijoiden terveyden, hyvinvoinnin ja opiskelukyvyn seuranta ja edistäminen. Keskeisiä asioita terveyden seurannassa on ensimmäisen opiskeluvuoden terveystapaaminen, sekä siihen kuuluva sähköinen terveyskysely.

Opiskeluterveydenhuollon palvelut oppilaitoksella ovat ensisijaisesti terveyttä ja opiskelukykyä edistäviä maksuttomia käyntejä. Opiskeluterveydenhuollon sairaanhoidolliset palvelut tuotetaan pääasiassa terveysasemilla, joissa palvelut ovat maksullisia yli 18-vuotiaille.

Ensimmäisen vuoden opiskelijoilla on terveystapaaminen ensimmäisen lukuvuoden aikana. Jos tarvitset erityistä tukea opiskelun aikana, ohjaamme sinut tarvittavan tuen piiriin.

Neuko: 1- vuoden terveystapaaminen

Opiskelijat varaavat ajan terveystapaamiseen web-ajanvarauksen kautta http://verkkoajanvarauspth.siunsote.fi/ (ajanvarausohje sinisessä laatikossa).

HUOM. Huolehdithan, että tulet varatulle ajallesi tai peruutat ajan, mikäli sinulla tulee este.
Opiskeluterveydenhuollon peruuttamattomasta vastaanottokäynnistä lähetetään sakkomaksu (56,70€) 18 vuotta täyttäneille asiakkaille. Terveysaseman lääkärikäynneistä peritään käyntimaksu yli 18-vuotiailta. (https://www.siunsote.fi/terveydenhuollon-asiakasmaksut)

Opiskeluterveydenhuollon palvelut eivät kuulu oppisopimusopiskelijoille.

Yliopiston ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoiden terveyden- ja sairaanhoidosta vastaa YTHS eli Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö.

Yhteystiedot

Puhelinasiointi

Heinävesi (1)
Ilomantsi (1)
Joensuu (13)
Juuka (1)
Kitee (2)
Kontiolahti (1)
Lieksa (2)
Nurmes (4)
Outokumpu (2)
Polvijärvi (1)
Tohmajärvi (1)

Verkkoasiointi

Varaa aika verkossa Verkkoajanvaraus

Esitietolomake opiskeluterveydenhuoltoon

Siun soten terveysasemat Yhteystiedot

Siun soten terveysasemat

Nosto Sekasin chat

Sekasin-chat

Sekasin-chat (sekasin.fi)

Sekasin-chat on nuorille suunnattu palvelu. Chat palvelee arkisin 9–24 ja viikonloppuisin 15–24.

Chatin toiminnan ylläpitämisestä vastaa Sekasin Kollektiivi. Sekasin Kollektiivi on MIELI Suomen Mielenterveys ry:n, Suomen Punaisen Ristin, Setlementtiliiton ja SOS-Lapsikylän koordinoima yhteenliittymä.

Nuorten yhdistykset linkki

Toimintaa ja tukea yhdistyksissä

jelli.fi

somejako