Navigaatiovalikko

Ei ole mitään sivuja, mitä näytetään nykyisellä tasolla.

Ryhmätoiminta kuva

Ryhmätoiminta

Ryhmämuotoinen hoito

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden ryhmämuotoinen hoito edistää toipumista ja parantaa toimintakykyä. Ryhmät tarjoavat osallistujille ohjausta ja tietoa ammattilaisilta sekä vertaistukea.

Ryhmämuotoista hoitoa on mahdollista saada hoidon eri vaiheissa. Hoidon ensi- ja alkuvaiheen ryhmät on suunnattu ahdistuneisuuden ja masennuksen hoitoon, silloin kun oireilu on lievää tai keskivaikeaa. Lisäksi on ryhmiä asiakkaille, joiden sairaus on jatkunut pidempään ja kuntoutumisessa on päästy vakaaseen tilanteeseen.

Ryhmämuotoisen hoidon ryhmät ovat hoidollisia ja niiden tavoitteena on ylläpitää ja edistää asiakkaan toimintakykyä sekä arjen ja oman sairautensa hallintaa. Osa ryhmätoiminnasta järjestetään paikan päällä ja osa etäyhteydellä.

Ryhmien toteutuksesta vastaavat alueen mielenterveys- ja päihdepalvelujen työntekijät: sairaanhoitajat, psykologit, lähihoitajat, ohjaajat ja sosiaaliohjaajat.

Kenelle ja millä ehdoin

Ryhmämuotoiseen hoitoon tarvitset mielenterveys- ja päihdepalvelujen ammattilaisen arvion. Arvion tekee joko mielenterveys- ja päihdepalvelujen hoitokoordinaattori tai vastaanoton työntekijä yhdessä kanssasi.

Toimi näin

Soita mielenterveys- ja päihdepalvelujen hoitokoordinaattorille tai varaa yhteydenottopyyntö varaaminen Siun soten verkkoajanvarauksen kautta: valitse palveluksi “Mielenterveys- ja päihdepalvelujen yhteydenottopyyntö”.

Jos olet jo asiakkaana, voi hakeutua ryhmään oman kontaktihoitajasi kautta.

 

PTV-sisältö

Puhelinasiointi

Verkkoasiointi

  • Perusterveydenhuollon sähköinen ajanvaraus
  • Verkkoajanvarauspalvelussa voit varata ajan sähköisesti sekä perua sähköisesti varaamiasi aikoja.
  • Lisätietoja: Valitse palveluksi "Mielenterveys- ja päihdepalvelujen yhteydenottopyyntö"

Tapahtumat

somejako