Navigaatiovalikko

Ei ole mitään sivuja, mitä näytetään nykyisellä tasolla.

Poikkeukset aukioloajoissa

Väkijoukko kuvakaruselli

Kesäaukioloajat

Kevään ja kesän poikkeukset aukioloajoissa

Huomaathan, että valtaosa toimispisteistämme palvelee tavallisesti vain arkisin. Pyhäpäivinä, kuten pitkäperjantaina ja helatorstaina, suurin osa toimipisteistämme on suljettuna. Päivystysasiat hoidetaan silloin keskussairaalan yhteispäivystyksessä.

 

Muutoksia palveluihin ja toimintaan korona

Muutoksia Siun soten palveluihin ja toimintaan koronavirustilanteen johdosta

Tälle sivulle on koottu koronaepideamian aiheuttamat muutokset Siun soten palveluissa ja toiminnassa.Tietoja päivitetään tilanteen edetessä.

Koronavirusepidemiaan varautumisen takia Siun sote vähentää kiireettömiä toimintoja hallitusti ja suunnitelmallisesti. Erilaiset kiireelliset ja välttämättömät palvelut turvataan tarvittaessa poikkeusjärjestelyin.

Joitakin kiireettömän hoidon varattuja aikoja perutaan ja siirretään myöhempään ajankohtaan. Asiakkaisiin ollaan näissä tapauksissa suoraan yhteydessä henkilökohtaisesti.  

Uusia kiireettömän hoidon ajanvarauksia tehdään palvelukohtaisen tilanteen mukaan. 

Soita ennen kuin tulet ja tee ajanvaraukset puhelimitse

Soita ennen kuin tulet terveysasemalle. Osalla terveysasemista ei hoideta infektiopotilaita, vaan hoito on keskitetty erillisille infektiovastaanotoille. Koronavirusepidemian ajan nettiajanvarausmahdollisuuksia rajoitetaan ja ajanvaraukset tulee tehdä puhelimitse.

Emme ota vastaan vierailijoita

Vierailijoita ei oteta toistaiseksi vastaan Siun soten eri toimipaikoissa, kuten sairaalassa, vuodeosastoilla ja terveyskeskussairaaloissa, hoivakodeissa ja palveluasumisen yksiköissä.

  • Siun soten kirjaamossa ei voi asioida paikan päällä 13.4.2020 saakka. Ota yhteyttä puhelimitse tai sähköisesti. Katso kirjaamon yhteystiedot.

Pyrimme järjestelemään vierailumahdollisuuden kriittisesti sairaiden ja lasten läheisille, saattohoitopotilaiden läheisille sekä synnyttäjän puolisolle tai tukihenkilölle. Katso erilliset ohjeet raskaana oleville ja synnyttäjille.

  • Ota yhteyttä toimipaikkaan ja sovi vierailusta etukäteen.

Älä tule hengitystieoireisena kiireettömille vastaanotoille

Hengitystieoireita potevien ei pidä tulla kiireettömille vastaanotoille esimerkiksi hammashoitoon, sosiaalitoimistoon tai fysioterapeutin vastaanotolle.

  • Muista perua muut vastaanottoaikasi, jos sairastut flunssaan tai podet muita hengitystieoireita.
  • Jos olet epävarma voitko tulla vastaanotolle, ota yhteyttä etukäteen.

Terveydenhuollon vastaanottopalvelut ja ajanvaraukset

Osa kiireettömistä ajanvarauksista perutaan ja siirretään myöhempään ajankohtaan. Näitä ovat esimerkiksi yli 70-vuotiaiden ja riskiryhmiin kuuluvien kiireetön hammashoito. Osa ajanvarauksista voidaan muuttaa myös etävastaanotoiksi.

  • Jos vastaanottoaikasi siirretään tai siihen tulee muutoksia, sinuun ollaan suoraan yhteydessä. Jos et saa yhteydenottoa ajanvarauksen siirtymisestä etkä pode hengitystieoireita, voit tulla vastaanotolle normaalisti.

Mielenterveys- ja päihdepalveluissa osa ajanvarauksista muutetaan etävastaanotoiksi. Asiakkaiden pitkävaikutteisia injektiohoitoja ja opiaattikorvaushoitoja toteutetaan entiseen tapaan.

Tapahtumat ja toimintaryhmät peruttu

Kaikki Siun soten järjestämät tai Siun soten toimitiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet sekä koulutukset on peruttu heinäkuun loppuun saakka.

Eri palveluissa järjestettävä ryhmätoiminta on suljettu toistaiseksi. Kiireellistä terveydenhuollon kuntoutusta tarvitseville järjestetään yksilökuntoutusta. Ryhmätoimintojen asiakkaisiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä.

Raskaana olevat ja synnyttäjät

Erilliset ohjeet raskaana oleville ja synnyttäjille: Toimintaohjeet raskaana oleville ja synnyttäjille

Ikäihmisten palvelut

Kotihoidon piirissä olevien ikäihmisten välttämättömät palvelut, kuten lääkehoito, ruokailu ja hygienia turvataan. Kiireettömiä asioita siirretään myöhemmäksi.

Kotihoito lisää kuvapuhelinyhteyksiä ja lääkeautomaatteja, joilla voidaan järjestää osa kotikäynneistä ja lääkehoidosta tartuntariskin vähentämiseksi. Näiden laitteiden soveltuvuus arvioidaan asiakaskohtaisesti keskustellen.

Seniorineuvonta Ankkurin puhelinpalvelu 013 330 2890 ja chat (arkisin kello 8-16) auttaa ikäihmisiä arjen pulmissa, esimerkiksi turva- ja ateriapalveluihin liittyvissä asioissa. Terveysasioita Ankkurin puhelinpalvelusta ei voi tiedustella.

Kehitysvammaisten palvelut

Kehitysvammaisten ryhmätoiminta sekä työ- ja päivätoiminta keskeytetäään toistaiseksi. Päivähoitoa tai valvontaa tarvitsevien vammaispalvelujen asiakkaiden toiminta pyritään turvaamaan. Honkalammen koulu suljetaan kokonaan keskiviikkona 18.3.2020. Oppilaat siirtyvät etäopetukseen.

MYK-kyydeissä ei toistaiseksi yhdistetä asiakkaita samoihin takseihin.

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Koulujen ja oppilaitosten sulun aikana (18.3.-13.4.2020) koulu- ja opiskeluterveydenhuolto palvelee keskitettynä puhelinpalveluna: puh. 013 330 2841, ma-pe klo 7.30-15.00

Koululaisten ja nuorten Onks tää normaalia -chat palvelee joka arkipäivä sulun aikana ma-pe 10-16, ti-to 10-18, pe 10-16.

Kuvantamispalvelut

Kuvantamiskeskus supistaa ei-kiireellistä ajanvarauksellista toimintaa röntgenin ja kliinisen fysiologian tutkimusten osalta keskussairaalassa. Asiakkaisiin ollaan yhteydessä, mikäli jo annettua ajanvarausta täytyy siirtää. Hengitystieoireita potevien ei pidä tulla kiireettömiin tutkimuksiin. 

  • Jos haluat perua ajan ota yhteyttä ajanvaraukseen (röntgen puh. 013 330 2128, kliininen fysiologia ja isotooppilääketiede puh. 013 330 1170, kliininen neurofysiologia puh. 03 330 1173).

Maakunnan röntgeneiden toimintoihin saattaa kevään aikana tulla äkillisiäkin muutoksia, peruttavista ajoista ilmoitetaan aina asiakkaille. 

Hoitotarvikejakelu

Hoitotarvikejakelun tilaukset toimivat entiseen tapaan. Ne asiakkaat, joiden on mahdollista saada hoitotarvikkeet suoraan toimittajalta, siirretään kotijakelusopimuksiin.

Hengitystieinfektiota sairastavien tai karanteenissa olevien henkilöiden ei pidä asioida noutokaapilla. 

Suojainten ja käsihuuhteiden osalta on toimitusrajoituksia ja toistaiseksi näitä tuotteita ei toimiteta hoitotarvikejakeluna.

Eläinlääkäripalvelut

Eläinlääkäripalvelut jatkuvat, mutta vastaanotolla voi asioida toistaiseksi vain ajanvarauksella.

  • Soita ennen kuin tulet: Eläinlääkärien yhteystiedot
  • Älä tule flunssaoireisena eläinlääkärillekään.
  • Eläimen kanssa vastaanotolle voi tulla vain yksi ihminen.

Suosittelemme välttämään sellaisia eläinlääkärikäyntejä, jotka on mahdollista siirtää myöhemmäksi. Näitä ovat esimerkiksi kastraatiot ja sterilisaatiot sekä terveiden eläinten röntgenkuvaukset.

Terveysvalvonta

Terveysvalvonnan toimipaikat on suljettu asiakkailta, mutta toiminta jatkuu. Terveystarkastajat tavoittaa virka-aikaan puhelimitse ja sähköpostilla. Terveystarkastajien yhteystiedot

Ajankohtaista koronatilanteesta ja toimintaohjeet Siun soten alueella

Yhteystiedot korona

Yhteystiedot

Jos epäilet koronavirustartuntaa

Soita aina ensin Päivystysapu 116 117 -palveluun tai omalle terveysasemallesi

Yleistä tietoa

Valtakunnallinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta puh. 0295 535 535 ja chat
Avoinna arkisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15

Tukea ja apua

Sosiaalipäivystys puh. 013 330 9002
Psykiatrian tehostettu avohoito puh. 013 330 2132
Valtakunnallinen kriisipuhelin puh. 09 2525 0111

Seniorineuvonta Ankkuri puh. 013 330 2890 ja chat
Avoinna arkisin klo 8-16

Omaolo linkki korona-oirearvio

Tee koronavirustaudin oirearvio

somejako