Sydäntaudit pääkuva

Sydänsairaudet, kardiologia

Tutkimme ja hoidamme sydänsairauksia kuten sepelvaltimotauti, sydämen vajaatoiminta, rytmihäiriöitä ja hidaslyöntisyyttä, läppävikoja ja tiettyjä synnynnäisiä sydänvikoja. Äkilliset sydäninfarktit hoidamme tarvittaessa pallolaajennuksella ympäri vuorokauden. Meillä otettiin käyttöön ensimmäisenä keskussairaala Pohjoismaissa äkillisen sydänpysähdyksen yhteydessä käytettävä ECMO-laite.

Saat meiltä lähes kaikkien tärkeimpien sydänsairausten hoidon sydänkirurgiaa ja tiettyjä harvinaisempia kajoavia sydämen rytmihäiriötutkimuksia lukuun ottamatta, jotka ostetaan Kuopion yliopistollisesta sairaalasta tai muista YO-sairaaloista. Lääkärin ja hoitajan vastaanotoilla arvioidaan tarvitsemasi hoito ja suunnitellaan tarvittavat lisätutkimukset sekä jatkoseuranta.

Saatavilla olevia tutkimuksia ja hoitoja ovat:

  • sydämen ultraäänitutkimus
  • sepelvaltimoiden tietokonetomografia, MRI ja PET-kuvaus
  • rytmihäiriötutkimukset
  • sepelvaltimoiden varjoainekuvaus ja pallolaajennus sisältäen kroonisten tukosten avaukset
  • sydämen tahdistimen tai vajaatoimintatahdistimen asennus
  • eteisvärinän ablaatiohoito

Jos sinulle on asennettu tahdistin rytmihäiriön tai vajaatoiminnan takia, seuranta tapahtuu keskussairaalassa tai terveysasemilla (Nurmes, Lieksa, Kitee ja Ilomantsi).

Sydänkeskus

Sydänsairauttasi tutkitaan ja hoidetaan keskussairaalan sydänkeskuksessa, johon kuuluvat sydänpoliklinikka, -toimenpideyksikkö, -vuodeosasto ja -valvonta. Toimenpideyksikössämme on 3 varjoainekuvaussalia ja 8 paikkainen päiväosasto. Sydänvalvonnassa 8 potilaspaikkaa ja vuodeosastolla 21 potilaspaikkaa. Takaamme ammattitaitoisen, laadukkaan ja inhimillisen hoidon korkeatasoisissa tiloissamme.

Kenelle ja millä ehdoin

Lääkärin ja hoitajan vastaanotolle sekä toimenpiteisiin tarvitset lääkärin lähetteen. Palvelu on maksullinen.

Toimi näin

Äkillisessä rintakipu- ja rytmihäiriökohtauksessa soita hätänumeroon 112. Ambulanssin henkilökunta aloittaa hoitosi välittömästi, mikä takaa nopeimman pääsyn pallolaajennukseen.

Vierailuohjeita

Sydänkeskuksessa usein paras aika vierailla on iltapäivällä tai alkuillasta. Vierailut ovat mahdollisia myös muina aikoina, mutta toivomme niistä sopimista etukäteen puhelimitse.

Suosittelemme lyhyitä vierailuja ja enintään kolmea vierasta samanaikaisesti. Älä vieraile, jos sinulla on lieviäkään infektio-oireita. Lasten vierailuista on sovittava erikseen. Tuomisina kortit, kirjeet ja valokuvat ovat tervetulleita.

Läheisten vierailua saattavat rajoittaa lääkärinkierrot, tutkimukset, hoidot, raportit ja potilassiirrot sekä potilaan tai muiden samassa huoneessa hoidettavien potilaiden hoitotoimet. Vierailulle pääsyä voi odottaa odotusaulassa.

Yhteystiedot

Pohjois-Karjalan keskussairaala

Pohjois-Karjalan keskussairaala on laajan päivystyksen sairaala, joka on jo pitkään ollut yksi Suomen tuottavimmista keskussairaaloista. Sairaalan hoidon laatu ja potilasturvallisuus ovat kansallisissa vertailuissa huippuluokkaa.

Keskussairaalasta löytyvät kaikki tärkeimmät erikoisalat avosydänkirurgiaa ja neurokirurgiaa lukuun ottamatta.


Pääsisäänkäynti muuttunut väliaikaisesti

Pääsisäänkäynti on siirtynyt peruskorjauksen ajaksi H-siipeen sairaalan sisäpihalle, Tikkarinteen puolelle.

Jos saavut autolla, pysäköi parkkihalliin, josta on opasteet väliaikaiselle sisäänkäynnille. H-siiven sisäänkäynnin edessä on lyhyeen pysäköimiseen tarkoitettuja paikkoja saattoliikenteelle.


Päivystyksen sisäänkäyntiin peruskorjaus ei vaikuta. J-rakennuksessa olevan päivystyksen sisäänkäynnin kautta saapuvat päivystyspotilaiden lisäksi synnyttäjät ja lastenkeskuksen asiakkaat, kuten tähänkin saakka.


Asiakaspysäköinti

Pysäköintitalo sijaitsee heti sairaalan sisääntulotien vasemmalla puolella. Sairaalan alueella on muutamia pysäköintipaikkoja myös ulkoalueilla. Pääsisäänkäynnin ja päivystyksen edessä on 30 minuutin pysäköintipaikkoja saatto- ja hakuliikenteelle. Sairaalan alueella pysäköinti on pääasiassa maksullista. Alueella on vain muutama maksuton kiekkopaikka ja koko alue on pysäköinnin valvonnan piirissä. Invalidipaikkoja on ulkoalueilla muun muassa pääsisäänkäynnin luona sekä pysäköintitalon 2. kerroksessa.


Pääaulassa on odotustilaa, ilmoittautumispiste ja vahtimestarien neuvonta/infopiste.

Palvelun kielet: suomi, englanti.

Sydänsairauksien palvelut
Sydänvuodeosasto ja sydänvalvonta 3A, A-talo, 3. kerros. Sydäntoimenpideyksikkö B-siipi, 3. kerros, avoinna arkisin klo 7.30–15.30. Sydänpoliklinikka A-talo, 1. kerros C-siipi, avoinna klo 8–15.30.

Käyntitiedot

Muut yhteystiedot

Yhteystiedot sydänsairaudet

Sydänpoliklinikan ja -toimenpideyksikön hoidonvaraaja

Sepelvaltimo-, tahdistin- ja rytminsiirtotoimenpiteiden ajanvarauksiin liittyvät asiat

puh. 013 330 2112
ma–pe klo 8–15

Valinta 1: sydänpoliklinikka
Valinta 2: sydäntoimenpideyksikkö

Sydänsairaudet terveyskylän linkki

Tietoa, tukea ja ohjeita

Terveyskylän sydänsairaudet.fin logo.

 

Asiakastietopäivät

Sydänkeskuksen asiakastietopäivät

Viimeisimmän asiakastietopäivän tallenteen voit katsoa Youtube-kanavaltamme.

somejako