Navigaatiovalikko

Ei ole mitään sivuja, mitä näytetään nykyisellä tasolla.

Aikuissosiaalityö kuva

Aikuissosiaalityön palvelut

Työikäisten sosiaalityö palvelee 18–64-vuotiaita Siun soten alueen aikuisia ja perheitä. Autamme silloin, kun tarvitset tukea, ohjausta ja neuvontaa erilaisissa arkielämän tilanteissa.

Sosiaalipalveluiden keskitetyssä puhelinpalvelussa saat yleistä ohjausta ja neuvontaa työikäisten palveluista, voit keskustella sosiaalialan ammattilaisten kanssa ja etsiä yhdessä ratkaisuja elämässäsi ilmenneiden ongelmien helpottamiseksi. Saat tietoa palveluistamme ja niiden saamisen ehdoista sekä tukea ja ohjausta työikäisten palveluun hakeutumiseen tai työikäisten palvelujen etuisuuksien hakemiseen. Tarvittaessa varaamme sinulle puhelinajan työikäisten palvelujen tarpeen arviointia varten.

Voit ottaa meihin yhteyttä esimerkiksi, jos sinulla tai läheiselläsi on

  • vaikeuksia selvitä arjesta
  • vaikeuksia päästä elämässä eteenpäin pitkittyneen työttömyyden tai alentuneen työkyvyn vuoksi
  • mielenterveys- tai päihdeongelmia
  • ongelmia asumisessa tai olet vailla asuntoa
  • tarve sosiaaliturvaan tai muihin sosiaalipalveluihin liittyvään ohjaukseen ja neuvontaan
  • äkillinen kriisi tai väkivaltakokemus
  • taloudellisia ongelmia.

Työikäisten sosiaalipalveluja ovat muun muassa

Sosiaalityöllä ja sosiaaliohjauksella tuetaan asiakkaita muutokseen. Muutoksella pyritään muun muassa vahvistamaan asiakkaan hyvinvointia, itsenäistä selviytymistä, elämänhallintaa ja vähentämään huono-osaisuutta.

Tarpeisiisi vastaava sosiaalisen tuen ja sosiaalipalvelujen kokonaisuus rakennetaan yhdessä sosiaalityöntekijän tai sosiaaliohjaajan kanssa. Nimetty omatyöntekijä kulkee rinnallasi koko sosiaalihuollon asiakkuuden ajan. Yhteistyötä tehdään myös muiden palveluntuottajien ja yhteistyökumppanien kanssa.

Näin hakeudut palveluun

Jos olet uusi asiakas, kysy neuvoa sosiaalipalveluiden keskitetystä puhelinpalvelusta. Jos numerossa ei heti vastata, jätä takaisinsoittopyyntö niin soitamme sinulle takaisin.

Jos sinulla on jo nimetty omatyöntekijä, otathan yhteyttä ensisijaisesti häneen. Työikäisten palvelujen viranhaltijat tavoitat puhelinaikana ma, ke ja pe, klo 9–10. Omatyöntekijäsi yhteystiedot löytyvät kirjoittamalla omatyöntekijäsi nimen haku -kenttään. Asiointi tapahtuu ajanvarauksella.

Sosiaalipäivystys auttaa sosiaalihuollon kriisitilanteissa pääasiassa iltaisin ja viikonloppuisin.

Yhteystiedot

Tohmajärven terveysasema

Saat omalta terveysasemaltasi perusterveydenhuollon palveluja. Terveysasema on ensisijainen hoitopaikkasi, ja sieltä sinut voidaan tarvittaessa lähettää edelleen jatkotutkimuksiin ja -hoitoihin.

Jos tarvitset kiireellistä hoitoa, esimerkiksi tapaturman takia, voit mennä myös suoraan keskussairaalan yhteispäivystykseen. Suosittelemme kuitenkin, että soitat ensiksi terveysasemallesi. Iltaisin ja viikonloppuisin terveysasemat ovat kiinni. Silloin äkilliset sairaudet ja tapaturmat hoidetaan keskussairaalan yhteispäivystyksessä.

Palvelun kielet: suomi, englanti.

Työikäisten sosiaalipalvelut
Avoinna ajanvarauksella.

Käyntitiedot

Sähköinen huoli-ilmoitus -linkki lapset, nuoret, perheet, työikäiset

Henkilökunnan yhteystiedot perhe ja sosiaalipalvelut

Chat aikuissosiaalityön aukiolot

Chat

Chat avoinna toistaiseksi arkisin ma–pe klo 13–15

Apua talous- ja velkahuolissa linkit

sosiaalialan yhdistykset linkki

Toimintaa ja tukea yhdistyksissä

lahella.fi

Chat Aikuissosiaalityö, tämä sisältö tuo chat komponentin sivulle.

somejako