Lasten, nuorten ja perheiden palvelut kuva

Lastenneuvola

Lapsesi terveyteen liittyvissä asioissa palvelee lastenneuvola, jonka tavoitteena on turvata lapsen hyvä kasvu ja kehitys sekä terveenä pysyminen. Neuvolassa seurataan lapsen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista kasvua. Lapsi saa neuvolassa rokotusohjelmaan kuuluvat rokotukset.

Saat neuvolassa tukea lapsen kasvatukseen ja parisuhteen hoitamiseen. Ohjaamme myös tekemään valintoja terveiden elintapojen saavuttamiseksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Lastenneuvolapalvelut on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen. Lastenneuvolan asiakkuus alkaa, kun lapsi täyttää kaksi viikkoa ja jatkuu lapsen kouluunmenoon saakka.

Palvelut ovat maksuttomia. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä palvelusta peritään 18 vuotta täyttäneiltä sakkomaksu.

Toimi näin

Perheet varaavat itse ajan oman alueensa neuvolaan. Ajanvaraus tehdään verkkoajanvarauspalvelussa tai neuvolan puhelinpalvelun kautta. 1,5v terveystarkastuksen esitietolomake täytetään Joensuun ja Kontiolahden alueella sähköisesti Omaolo-palvelussa. Ottakaa käynnille mukaan muut mahdolliset esitietolomakkeet. 1,5v ja 4v tarkastuksissa on käytössä neuvolan ja varhaiskasvatuksen yhteistyölomake, jonka saatte päivähoidosta.

Molemmat vanhemmat ovat tervetulleita kaikille neuvolakäynneille, erityisesti 4 kk-, 18 kk- ja 4 v- käynneille, jolloin kyseessä on laaja terveystarkastus. Laajassa terveystarkastuksessa huomioidaan yhdessä terveydenhoitajan ja lääkärin kanssa koko perheen hyvinvointi, elämäntilanne ja terveystottumukset.

Yhteystiedot

Selkien neuvola

Selkien alueen lastenneuvolan palvelut.

Vastaanotto neuvolassa parillisen viikon maanantaina.

Palvelun kieli: suomi.

Lastenneuvolapalvelut

Käyntitiedot

  • Aukioloajat
    • Maanantai 8.00—16.00

somejako